Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Kom jij wel écht tot rust op vakantie?

  • Geplaatst op
Kom jij wel écht tot rust op vakantie?

We doen en moeten zoveel in het dagelijks leven dat we vergeten te rusten, ook op vakantie. Met deze drie tips kom je volledig tot gerust en geniet je optimaal!

Vakantie is voor de meeste mensen een manier om volledig tot rust te komen in een totaal andere omgeving. We doen en moeten zoveel in het dagelijks leven dat we vergeten te rusten. En juist op deze momenten besef je wat je allemaal hebt gedaan en wat je die dag, week of maand hebt geleerd. Deze informatie neem je op en gebruik je bewust en onbewust bij het zetten van een volgende stap. Doe je dit niet dan is de kans dat je stil blijft staan groter. Ga maar eens goed na voor jezelf hoe vaak je een momentje pakt om volledig tot rust te komen.. Precies, waarschijnlijk weet je de laatste keer dat je dit deed niet eens meer of vraag je jezelf af of je dit überhaupt wel eens hebt gedaan.

Vakantie is een uitstekende manier om volledig tot rust te komen, mits je dit ‘goed’ doet. Voor veel mensen lukt het niet om op vakantie de dagelijkse sleur van thuis los te laten. Hierdoor kom je minder uitgerust thuis dan mogelijk. Hieronder vind je drie tips die jou helpen om optimaal te genieten en tot rust te komen:

 

1. Digitale rust

’Technostress’ is een fenomeen dat in Nederland steeds bekender wordt. Veel mensen krijgen fysieke of psychische klachten omdat ze altijd maar het gevoel hebben dat ze bereikbaar moeten zijn. Het wordt ten zeerste afgeraden om toch nog even op vakantie snel dat mailtje van je werk te beantwoorden of continu je social media en whatsapp te checken. Afgelopen jaar is uit een onderzoek van Intel Security gebleken dat 63% van de Nederlanders die zonder smartphone op vakantie gaan of de smartphone zoveel mogelijk achterwege laten een leukere vakantie hebben dan mensen die dit niet doen. Deze mensen hebben veel meer aandacht voor de omgeving waar ze op dat moment zijn en hebben minder stress. 35% geeft hierdoor aan een hechtere band te hebben met degene waarmee ze op vakantie zijn.

Time-out:

  • Zoek niet overal waar je bent naar Wi-Fi. Tegenwoordig kun je bijna op ieder plek toegang krijgen tot internet. Zoek zoveel informatie van de omgeving van te voren uit, print dit uit en neem dit in een mapje mee. Hierdoor kun je niet in de verleiding komen om toch even snel je mail of facebook te checken. Pak een boek, tijdschrift of klets met je partner waarmee je de vakantie aan het vieren bent.
  • Vermijd social media op het moment dat je lang moet wachten of wanneer de verveling toe slaat. Social media is een medium geworden waar we het gevoel hebben van alles te missen als we het niet lezen. Ook is er de noodzaak om meteen op alles te moeten reageren. Een rigoureuze tip is om apps tijdelijk te verwijderen die je veel gebruikt, een andere tip is om je meldingen, trillingen, geluiden uit te zetten zodat je deze niet ontvangt, voelt of hoort.
  • Deel niet alles met iedereen op het moment dat je op vakantie bent. Verras vrienden en familie thuis met de foto’s en leuke momenten. De spanning is al weg voordat je thuis komt omdat iedereen al weet wat je hebt gedaan.
  • Neem je telefoon niet mee als je buiten je vakantieverblijf komt. Zo voorkom je dat je even snel alle updates kunt checken.
  • Een smartphone wordt steeds meer gebruikt als camera om foto’s te maken. Om te voorkomen dat je daardoor per se je telefoon moet meenemen schaf je een digitale camera aan. Voordeel is dat je alles op één plek hebt en je geheugen van je telefoon niet vol loopt.

 

2. Gezond eten op reis

Op vakantie ontsnap je er niet aan om ongezond te eten, en dat is helemaal niet erg. Probeer dit echter wel zo veel mogelijk af te wisselen met gezonde voeding, zodat je lichaam voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgt. Dit zorgt voor een energiek gevoel waardoor je helder en goed kunt nadenken.

Dit begint al zodra je de deur achter je dicht trekt om op weg te gaan naar het vliegveld. Het is soms een uitdaging om een gezonde maaltijd te scoren op het vliegveld of als je in het vliegtuig zit. Lees deze tips om hiermee om te gaan en voor een gezonde keuze te gaan. Probeer vervolgens om tijdens je vakantie of reis te kiezen voor zo veel mogelijk fruit, groente, hele granen en eiwitten op momenten dat het kan. Drink gedurende dag voldoende water, het liefste 2 tot 3 liter. Je verliest tijdens het reizen en door transpiratie van het warme klimaat vocht dat aangevuld dient te worden.

 

3. Yoga en meditatie

Op steeds meer vakantiebestemmingen is het mogelijk om gedurende de dag een yoga- of meditatieles te volgen. Is dit niet mogelijk naar de plek waar jij heen gaat? Denk dan eens aan je hotelkamer, appartement, het strand of ander plekje waar je rustig je yoga of meditatie oefeningen kunt uitvoeren. Zoek voordat je op vakantie gaat een serie yoga of meditatie oefeningen uit, houdt hierbij wel rekening met het klimaat van de bestemming en het dagelijkse ritme dat anders kan zijn op vakantie. Oefen de serie een aantal keer thuis of download het filmpje op je smartphone of tablet, zodat je geen internet nodig hebt om het filmpje te starten. Tip: gebruik een reis yogamat, yoga handdoek of yoga sokken!

 

Misschien wel de belangrijkste tip die niet genoemd is, is om heel veel te genieten. Zoek activiteiten buiten de deur op, verken de omgeving maximaal en laat je gedachten de revue passeren. Breng je stresslevel met bovenstaande tips zo veel mogelijk naar beneden, maar vergeet niet te genieten van leuke feestjes, de bijzondere plekken waar je op dat moment heen gaat, je geliefde(n) waarmee je op vakantie bent en alle unieke momenten die je verder beleeft. Genieten brengt je rust, ontspanning en positiviteit, waardoor je volledig opgeladen een nieuwe periode aan kunt gaan!

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.