Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Gezond eten in het vliegtuig

  • Geplaatst op
Gezond eten in het vliegtuig

Gezond eten en drinken in het vliegtuig? Dat kan een opgave zijn! Volg deze 5 tips en veraangenaam je eerstvolgende vlucht.

Het kan een behoorlijke opgave zijn om gezond te eten als je naar je bestemming in het buitenland vliegt. Op het vliegveld, achter de douane, in het vliegtuig: het is een uitdaging om een gezonde maaltijd te scoren. Grotere luchthavens bieden steeds vaker gezonde alternatieven, maar als je budget niet al te groot is dan heb je nog steeds weinig mogelijkheden. Kun je niet tegen gluten? Dan nemen je opties nog verder af. Hoe kun je hier het beste mee om gaan?

Een goede voorbereiding is het toverwoord! De natuurwinkel heeft voldoende leuke opties in het schap liggen en met een beetje creativiteit kom je een heel eind. Houd natuurlijk wel rekening met de regelgeving omtrent het vliegen, zo moet je rekening houden met maximaal 10 verpakkingen van niet meer dan 100 ml vloeistof in je handbagage. Een mesje is ook uit den boze en van te sterk ruikende etenswaren worden je medereizigers minder vrolijk. Hoe kun je het slim aanpakken?

 

Hydratie

Zorg dat je voor vertrek goed eet en drinkt, de maaltijd zelf is natuurlijk afhankelijk van je vliegtijd. Probeer suiker te vermijden, dit zorgt namelijk voor een verminderde weerstand waardoor je na het vliegen gemakkelijk verkouden kunt raken. Precies waar je geen zin in hebt tijdens je vakantie! Drink voldoende water (thee en kokoswater zijn ook goede opties) en nog wat extra onderweg naar het vliegveld, zodat je lichaam goed gehydrateerd is.

 

Goede voorbereiding

De voorbereiding voor een vlucht is het meest belangrijk, dit begint al bij het boodschappen doen. Bij de natuurwinkel en op de markt heb je diverse mogelijkheden om je vlucht te veraangenamen. Kies voor een rauwe (ongebrande en ongezoute) notenmix zodat je af en toe een handje walnoten, amandelen, paranoten, pecannoten of hazelnoten kunt nemen. Behalve gezond en lekker snacken helpt dit je vitaminen, mineralen en essentiële aminozuren binnen te krijgen. Op de markt kun je bij de notenkraam tegen een redelijke prijs de meest verse noten krijgen! Voor de afwisseling is een klein zakje gedroogd fruit een aanrader, maar neem hier niet te veel van zodat je bloedsuikerspiegel op peil blijft.

 

 

Kleine maaltijden

Behoefte aan zout? Een klein zakje chips van aardappelen, zout en olie is een mooie uitkomst. Zo vervul je je behoefte, maar krijg je niet teveel verzadigde vetten binnen. Je hebt ook kleine zakjes met rijstwafeltjes, deze zijn ook prima voor de afwisseling. In combinatie met een avocado heb je een lekker en vullend tussendoortje. De avocado kun je in zijn geheel meenemen, vraag aan het cabinepersoneel een pakketje met bestek en zout & peper. Dit is in vrijwel ieder vliegtuig aanwezig! Ben jij meer fan van een boterham? Koop een half of heel (spelt-, boekweit- of glutenvrij) brood naar wens bij de bakker en nuttig een sneetje met avocado als tussendoortje. Heb je nog wat sneetjes over na het vliegen? In bijna ieder hotel, motel of hostel vind je wel een broodrooster. Rooster de overgebleven boterhammen en profiteer nog langer van je zelf meegenomen brood.

 

Boekweitpannenkoeken

Bij een langere vlucht is een maaltijd welkom. Je kunt heel goed boekweitpannenkoeken meenemen, in combinatie met een bakje fruit, een appel of een mini potje jam heb je een prima vervanger voor een complete maaltijd. Liever iets hartigs? Neem dan een hele avocado mee. De boekweitpannenkoeken zijn vullend, blijven goed ondanks temperatuurschommelingen en ruiken niet sterk. Je zult merken dat iedereen die in je buurt zit jaloerse blikken op je gezonde pannenkoeken werpt.

 

Sushi

Verse sushi of spring rolls kunnen ook een hele goede optie zijn, neem wel de vegan versie zodat je geen rekening hoeft te houden met vis of kip. Op deze manier krijg je de juiste voedingsstoffen binnen en ben je voor een tijdje verzadigd. Krijg je dorst in het vliegtuig? Zorg dan dat je kiest voor een flesje water of vraag een bekertje met gekookt water. Hang een zakje thee dat je zelf hebt meegenomen in het kopje en geniet van een goed kopje thee zonder toevoegingen.

 

Omdat er tegenwoordig op een aantal grote luchthavens gezonde smoothies worden verkocht, wil het ook nog wel eens helpen een smoothie te drinken net voordat je het vliegtuig in stapt. Je bent voor even verzadigd en je hebt alvast je vitaminen en mineralen binnen, happy flight!

 

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.