Saldo cadeaubon controleren

 • Gratis verzending vanaf €50,-
 • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
 • Veilig betalen
 • 150.000+ tevreden klanten

Hormoon Yoga voor meer balans

 • Geplaatst op
 • Door Cerise - Superyoga
Hormoon Yoga voor meer balans

Ervaar je een disbalans in je hormoonhuishouding? Als je een liefhebber bent van yoga, is Hormoon Yoga een geschikte yoga stijl om te beoefenen. Ook als je nog geen ervaring hebt met yoga is dit een gangbare vorm om mee te beginnen. Zoals de naam al doet verklappen, ligt de focus bij deze stijl specifiek op het thema ‘hormonen’.

Wat is Hormoon Yoga?

Hormoon Yoga is een zachte yoga vorm waarbij de focus ligt op het activeren van de aanmaak van hormonen. Als je hormonen uit balans zijn, is Hormoon Yoga zeker de moeite waard om te proberen. Binnen deze stijl worden er houdingen uitgevoerd die afkomstig zijn van onder andere Hatha Yoga en Kundalini Yoga. De oefeningen die worden uitgevoerd les zijn dynamisch en zacht. Dit maakt deze stijl zeer aangenaam voor alle niveaus.

Het is de bedoeling om de hormoonbalans (voornamelijk van het hormoon oestrogeen) te verhogen zodat er minder pieken in de stemming en emoties van een vrouw voorkomen. Dit kan vooral bij overgangsklachten effectief werken.

 

Wie is de grondlegger van Hormoon Yoga?

De grondlegger van Hormoon Yoga is de Braziliaanse yogadocente Dinah Rodrigues. De Braziliaanse is inmiddels in de negentig en doceert al ruim 30 jaar deze yoga vorm. Dinah heeft Hormoon Yoga ontwikkeld in de jaren negentig. Inmiddels wordt de stijl wereldwijd beoefend en zijn er vele yogi’s door haar opgeleid. Het is ontwikkeld vanuit het willen inspelen op overgangsklachten. Bij dagelijkse beoefening zou het klachten drastisch kunnen verminderen, er is ook een wetenschappelijk onderzoek geweest om te onderzoeken in hoeverre de oefeningen voor langdurige positieve effecten kunnen zorgen.

Vanaf het moment dat Dinah Hormoon Yoga heeft ontwikkeld, beoefent ze de stijl zelf dagelijks. En wel met resultaat, want de yogadocente schijnt ondanks haar leeftijd nog altijd opvallend vitaal te zijn.

 

Hormoon Yoga, voor wie?

Hormoon Yoga is geschikt voor vrouwen van verschillende leeftijden. Voornamelijk valt er veel te behalen voor vrouwen vanaf een leeftijd van 35 jaar. Dit komt doordat de aanmaak van het hormoon oestrogeen vanaf deze leeftijd begint af te nemen. Hormoon Yoga kan hierbij helpen. Ook als je helemaal geen hormonale klachten hebt is het een fijne yoga vorm om uit te proberen.

Hormoon Yoga voor:

 • Vrouwen die in de overgang zitten en last hebben van overgangsklachten;
 • vrouwen met menstruatieklachten;
 • vrouwen met hormonale klachten;
 • vrouwen die net zijn bevallen.

 

Wat zijn de effecten van Hormoon Yoga?

Een effect van Hormoon Yoga kan zijn dat een disbalans in de hormoonhuishouding vermindert. De oefeningen die worden uitgevoerd binnen deze serie hebben effect op de (hormoon)klieren. Onder andere hierdoor wordt de aanmaak van hormonen beïnvloed. Het regelmatig uitvoeren van een Hormoon Yoga serie zorgt ervoor dat je lekker in je vel zit.

Hormoon Yoga heeft een positief effect op verschillende hormonen maar voornamelijk op het vrouwelijke hormoon genaamd oestrogeen. Oestrogeen is het hormoon dat wordt aangemaakt in de eierstokken en zorgt voor de emotionele stemmingswisselingen. Bij de meeste vrouwen komen deze voor tijdens de menstruatie, zwangerschap en de overgang.

Een overzicht van de mogelijke effecten van Hormoon Yoga:

 • Brengt het oestrogeen level weer omhoog;
 • vermindert overgangsklachten zoals opvliegers en slapeloosheid;
 • vermindert PMS (Premenstrueel syndroom);
 • vermindert heftige bloedingen tijdens de menstruatie;
 • effectief bij verschillende menstruatie problemen;
 • verhoogt je energielevel;
 • bevordert de circulatie van bloed in de hormoonklieren;
 • in balans brengen van hormoonhuishouding na een bevalling.

Schakel bij twijfel altijd een professional in die je kan adviseren.

 

Hoe raken je hormonen uit balans?

Je hormonen kunnen uit balans raken door verschillende redenen. Als we naar leeftijd kijken, zijn doorgaans bekende momenten waarop de hormonen door de war worden gegooid de pubertijd en de overgang. Daarnaast is er een behoorlijke lijst op te stellen met redenen waardoor de hormoonhuishouding uit balans kan raken, denk hierbij aan menstruatie, zwangerschap, verschillende aandoeningen en het hebben van een ongezonde levensstijl.

De hormonen hebben veel effect op de kwaliteit van onze lichaamsfuncties. Het is dus belangrijk om een verstoorde hormoonhuishouding weer te balanceren. Beweging is één van de onderdelen die effect heeft op het verhogen van het level van de hormonen.

Yoga en meditatie inzetten

Omdat yoga bestaat uit een reeks van verschillende type oefeningen die in intensiteit variëren, maakt dat deze vorm van lichaamsbeweging uiterst geschikt voor het opheffen van verschillende typen blokkades in het lichaam. Niet alleen fysiek maar ook mentaal is bewegen belangrijk bij een disbalans, vooral als het gaat om blokkades in de hormoonhuishouding. Ongeacht je leeftijd en geslacht, kunnen er klachten ontstaan bij een verstoorde hormoonhuishouding.

Zorgen voor een goede nachtrust, veel water drinken en gezond eten dragen uiteraard ook bij aan het weer in balans brengen van je hormoonhuishouding.

Om de kwaliteit van je mentale welzijn en je fysieke energielevel hoog te houden, is het de moeite waard om onderzoek te doen naar wat je zelf kunt veranderen in je dagelijkse routine en levensstijl. Heb je al eens geprobeerd te mediteren? Meditatie kan een fijne manier zijn om los te komen van stress en zo de geest te kalmeren. Met mediteren keer je naar binnen en kalmeer je ook je fysieke lichaam.

 

Aanbevolen productseries

Door het gebruik van de website ga ik akkoord met de cookies die nodig zijn om de website ervaring te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.