Saldo cadeaubon controleren

 • Gratis verzending vanaf €50,-
 • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
 • Veilig betalen
 • 150.000+ tevreden klanten

De gouden driehoek

 • Geplaatst op
 • Door Cerise - Superyoga
De gouden driehoek

Elke edelsteen heeft zijn eigen unieke eigenschappen en is uniek in uiterlijk. Niet alleen is een edelsteen een leuk sieraad wat er mooi uit ziet, ook kun je bewust gebruikmaken van de krachten van edelstenen. De gouden driehoek is onder de edelsteen liefhebbers een populaire set.

Wat is de gouden driehoek?

De gouden driehoek is een set van drie verschillende edelstenen die bestaat uit de Amethist, Rozenkwarts en de Bergkristal. Naast het mooie uiterlijk van edelstenen bezit elke steen ook specifieke eigenschappen en een zekere energie, hierdoor kun je ze bewust inzetten. Zo kun je de stenen inzetten door ze bijvoorbeeld op bepaalde plekken in je huis neer te leggen, als sieraad op je lichaam dragen of je kunt een ruwe edelsteen in je zak bij je dragen.

Los van de eigenschappen en de ‘spirituele betekenis’ die edelstenen hebben, kun je natuurlijk ook een steen of sieraad kiezen omdat je deze gewoon mooi vindt en je ertoe aangetrokken voelt.

De combinatie van de Amethist, Rozenkwarts en de Bergkristal wordt niet voor niks de gouden driehoek genoemd. De eigenschappen van deze drie edelstenen samen geven een zeer krachtige werking en energie. Om een helder inzicht te vormen van deze gouden driehoek nemen we de drie edelstenen stuk voor stuk onder de loep.

 

Amethist

De Amethist is één van de bekendere edelstenen, zelfs mensen die niet thuis zijn in edelstenen kennen de naam van deze mooie paarse steen. De Amethist is dan ook een zeer populaire en veel gebruikte steen verwerkt in verschillende type sieraden.

Maar wat zijn de eigenschappen van de Amethist? De naam Amethist is afkomstig van het Griekse woord Amethystos. Vanwege de legende van de Amethist zou de steen goed inzetbaar zijn bij het afkicken van verschillende soorten verslavingen. Het verhaal luidt dat de Amethist oorspronkelijk een halfgodin was die is veranderd in een edelsteen en vervolgens werd overgoten met rode wijn door haar geliefde uit verdriet. De Amethist zou haar paarse met diep rode tinten hier aan te danken hebben. De Amethist heeft een glasachtige glans en is vaak doorzichtig.

Toepassingen van de Amethist:

 • Verslavingen;
 • liefdesverdriet;
 • trauma’s;
 • geeft helderheid in situaties waarin je het even niet meer weet;
 • geeft bescherming;
 • zuivert;
 • geeft veel zelfinzicht;
 • stimuleert het heiligbeen chakra, zonnevlecht chakra en het hart chakra.

 

Rozenkwarts

De Rozenkwarts is een liefdevolle steen en afkomstig uit de ‘Kwarts’ serie edelstenen. Het liefdevolle thema geldt voor zowel de eigenschappen als het uiterlijk van de steen. De kleur van de Rozenkwarts is zachtroze en deze steen kan helpen bij het ontwikkelen van meer zelfliefde maar ook liefde vanuit jezelf naar anderen toe. Net als de kleur van de steen is de energie van de Rozenkwarts zacht en mild. Om die reden is de Rozenkwarts een kindvriendelijke edelsteen en kan het verwerkt in een ketting gedragen worden door kinderen. De Rozenkwarts wordt ook vaak omschreven als een beschermengel.

Je kunt de Rozenkwarts inzetten voor:

 • Zelfacceptatie;
 • kalmeren bij verdriet;
 • kalmeren bij trauma’s;
 • bevorderen van relaties, zowel vriendschappelijk als liefdesrelatie;
 • bevorderen van empathische eigenschappen;
 • verlegenheid;
 • angsten;
 • kwetsbaarheid;
 • stimuleren van het hart chakra.

 

Bergkristal

Net als de Rozenkwarts is de Bergkristal afkomstig uit de ‘Kwarts’ familie edelstenen en is de zuiverste vorm van Kwarts. De Bergkristal is een steen met warme eigenschappen en kan veel steun en kracht bieden in situaties waarbij je dit nodig hebt. De Bergkristal is vanwege zijn krachtige en helende energie een veelgebruikte steen bij vormen van healing zoals bijvoorbeeld reiki, edelsteentherapie maar ook voor verschillende massagevormen. Tijdens een meditatie ritueel is de Bergkristal ook erg gewild.

Niet alleen voor het menselijk lichaam kan de Bergkristal energie geven, ook kun je deze steen gebruiken om andere edelstenen op te laden. Op het moment dat je een edelsteen veelvuldig hebt gebruikt kan hij als het ware ‘vol zitten’ van alle (negatieve) energie die hij heeft opgenomen om je ergens bij te helpen. Om de steen te ontdoen van deze energie zodat hij weer optimaal kan stralen heeft een edelsteen een katalysator nodig die hem kan ontladen. Hier is onder andere een Bergkristal een geschikte edelsteen voor.

Ondanks dat de Bergkristal engszins een strenge en strakke uitstraling heeft, is ook dit een steen waar veel mensen een liefhebber van zijn. De heldere doorschijnende look, trekt veel aandacht en straalt direct zuiverheid uit.

Toepassingen van de Bergkristal:

 • Stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam;
 • bergkristal is in staat om energie te geven maar kan tegelijkertijd ook energie opnemen en opslaan;
 • stimuleren van de chakra’s;
 • geeft helderheid;
 • verminderen van vermoeidheidsklachten;
 • opladen van andere edelstenen;
 • verminderen van misselijkheid;
 • werkt verkoelend.

 

Wat is het doel van de gouden driehoek?

Het doel van de gouden driehoek is om de krachten van de Amethist, Rozenkwarts en de Bergkristal te bundelen waardoor er een enorm krachtig energieveld ontstaat dat jou kan helpen met datgene waar jij hulp bij nodig hebt. De combinatie van deze drie edelstenen staat gelijk aan het creëren van heling, harmonie en liefde voor een situatie waarbij dat nodig is. Als we ervan uitgaan dat alles hier op aarde uit een bepaalde trilling bestaat, is het aannemelijk om te bedenken dat de eigenschappen van iedere edelsteen via deze trillingsfrequentie energie afgeven. Dit klinkt misschien wat abstract maar een goed voorbeeld waarbij dit idee meer visueel wordt is het volgende: ben je weleens in een huis of een andere ruimte geweest waar je een onaangenaam en oncomfortabel gevoel kreeg? Dit is een moment waarbij je gevoel direct zegt dat de energie in de betreffende ruimte niet aangenaam voelt maar je kunt er niet meteen je vinger op leggen waar dit exact door komt. In zo’n situatie kan er sprake zijn van een bepaalde sfeer of dus energie die in een ruimte hangt.

Als één of meerdere personen met bijvoorbeeld een laag energieniveau in een ruimte verblijven, laat dat op de lange termijn een ‘energetische’ indruk achter in de kamer. Door bijvoorbeeld met edelstenen te werken kun je zo’n ruimte reinigen van deze lage energie waardoor de kamer weer neutraal aanvoelt.

 

Hoe kan ik de gouden driehoek inzetten?

De gouden driehoek kan worden ingezet voor verschillende doeleinden en in verschillende ruimtes. Loop je momenteel met een bepaalde persoonlijke issue dan kun je bijvoorbeeld de Amethist, Rozenkwarts en de Bergkristal inzetten om je te helpen met het verzachten van het probleem. Dit kun je bijvoorbeeld doen bij een chakra meditatie, leg de edelstenen van tevoren in de vorm van een driehoek. Leg de Amethist bovenin, de Rozenkwarts links en de Bergkristal in de rechterhoek. Bedenk voordat je met je meditatie start welke intentie je wilt zetten zodat de stenen en je meditatie elkaar kunnen versterken. Ditzelfde kun je toepassen met een yoga ritueel.

Je kunt de gouden driehoek ook inzetten als je een ruimte wilt neutraliseren. Praktijkruimtes zijn een goed voorbeeld van plekken waar veel verschillende mensen met verschillende klachten binnen komen. De gouden driehoek edelstenen op een mooi en fijn plekje in huis leggen is ook een fijne manier om gebruik te maken van de stenen en je huis te harmoniseren.

 

Aanbevolen productseries

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.