Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Afvallen met yoga

  • Geplaatst op
  • Door Superyoga
Afvallen met yoga

Yoga wordt niet alleen geassocieerd met zen zijn, lenig zijn of het bereiken van innerlijke rust, maar ook met afvallen. Hoe zit dit nu precies? Kun je daadwerkelijk afvallen door yoga en wat is dan de beste aanpak?

 

Een bewuste aanpak

Voor mensen die willen afvallen om weer in balans te komen, is het goed om vooraf na te gaan welk gewicht bij jou past. Onderzoek wat de oorzaak van jouw overgewicht is. Heb je een zittend beroep en beweeg je te weinig om dat te compenseren of heb je overgewicht door een afwijkende stofwisseling (metabolisme) of een onjuist eetgedrag? Een fors iemand met wat zwaardere botten raakt uit balans als hij of zij een lager of hoger gewicht heeft dan het gewicht dat bij hem of haar past. Heel belangrijk is dus dat je weet wat een realistisch einddoel is. Elk individu is verschillend en zal dus na onderzoek op een ander gewicht uitkomen. Dat is het gewicht waarop je jezelf het prettigst vindt en waarop je het best functioneert. Vaak is het zinvol om een paar dingen zoals voeding, mobiliteit en slaapgedrag aan te passen als je met yoga wilt afvallen en wel zodanig dat dit elkaar versterkt. De een kan dat betrekkelijk eenvoudig bereiken terwijl de ander dat moeilijk vindt en is aangewezen op professionele hulp. Als je wilt afvallen met behulp van yoga kun je het beste voor een langzame methode kiezen omdat je in de praktijk een snelle aanpassing van je leefstijl niet lang zult volhouden. Na een tijdje verslapt je concentratie en ben je weer op de terugweg. Het is veel beter en evenwichtiger om voor de geleidelijke weg te kiezen waarbij je je leefregel langzaam aanpast om het resultaat te kunnen vasthouden. Elke mijlpaal is belangrijk en een stimulans om aan de volgende stap te beginnen. Het is niet je bedoeling om het gewonnen terrein weer prijs te geven na al je inspanningen!

 

Yoga een goede keuze om af te vallen

Er zijn verschillende redenen te noemen om juist voor yoga te kiezen om af te vallen. Je stelt als het ware een soort maatwerk pakket samen van oefeningen dat een stimulerende werking heeft op een aantal organen die daarmee de doorbloeding optimaal bevordert. Bij alle yoga oefeningen is de ademhaling belangrijk. Dat kan de borstademhaling of de buikademhaling zijn. Een goede ademhaling zorgt voor energie en ontspanning. Hierdoor worden blokkades opgeruimd en kunnen je organen beter werken. Een van die organen die belangrijk is, is de schildklier. Dit orgaan produceert een hormoon dat een belangrijke rol speelt bij de stofwisseling en het aanmaken van eiwitten. Je kunt met een paar oefeningen, zoals bijvoorbeeld ‘de schouderstand’ en ‘de ploeg’, de schildklier prikkelen en beter van bloed voorzien. Bij deze oefeningen buig je je hoofd in je nek of op je borst. Met veel oefeningen kun je uiteindelijk je gewicht reguleren. Deze oefeningen zijn er op gericht je spieren en huid te verstevigen en je lichaam een goede houding te geven.

 

 

Afvallen door Power yoga

Power yoga (verwant aan Ashtanga yoga) bestaat uit een reeks van oefeningen (asana’s) die aaneengesloten worden uitgevoerd. Het is een vorm van yoga die zich vooral op de fysieke kant van yoga richt. Je bent aldoor in beweging en de aparte oefeningen sluiten direct op elkaar aan. Ook hier is een goede ademhaling belangrijk. Een eenvoudig voorbeeld van Power yoga is de welbekende zonnegroet. De oefening die in één vloeiende lijn wordt uitgevoerd doorloopt twaalf houdingen. Na ongeveer drie minuten ben je weer in de uitgangspositie en kan je de hele oefening herhalen zolang als je wilt. Ashtanga yoga is een heel dynamische en intensieve vorm van yoga waar je flink aan de slag moet. Daarom is het goed om voldoende water te drinken als je voor deze vorm van yoga kiest om af te vallen. Het gaat niet om het snel uitvoeren van de asana’s maar veel meer om de oefeningen langzaam, geconcentreerd en sierlijk uit te voeren. Omdat er veel asana’s worden doorlopen (tot wel 40) is het raadzaam je eerst op deze onderdelen afzonderlijk te richten voordat je deze in één flow uitvoert. Als je na verloop van tijd deze asana’s goed kent en de tijd neemt om ze rustig uit te voeren, zal je merken dat jouw gewicht geleidelijk verandert.

 

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.