Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

5 redenen om Hot Yoga te doen

  • Geplaatst op
  • Door Mascha - Superyoga
5 redenen om Hot Yoga te doen

Bij Hot Yoga worden 26 houdingen uitgevoerd en 2 ademhalingsoefeningen. Altijd in dezelfde volgorde in een hete ruimte. De warmte helpt je onder andere om flexibel te worden. Lees hier 5 redenen om Hot Yoga te doen.

Hot Yoga, ook wel vaak Bikram-yoga genoemd, is een vorm van yoga waarbij je 90 minuten bezig bent in een ruimte waar de temperatuur kan oplopen tot wel 40 graden Celsius met een hoge luchtvochtigheid van 40%. Een Hot Yoga les is altijd hetzelfde, je voert namelijk een vaste serie van 26 houdingen uit en 2 ademhalingsoefeningen. Het is dus geen probleem om een keer een Hot Yoga les in een andere studio te volgen. En hoe sterk of lenig je ook bent, je kunt altijd meedoen met een Hot Yoga les. De yoga les is zo samengesteld dat iedereen op zijn eigen niveau mee kan doen. Maar wat zijn de voordelen van het beoefenen van yoga in een warme ruimte?

 

Het maakt je flexibeler

Door de warmte en de hoge luchtvochtigheid wordt het makkelijker om je spieren te rekken. Je zult merken dat je steeds dieper in elke pose kunt komen omdat de warmte je spieren elastischer maakt. En omdat je in iedere les steeds dezelfde oefeningen doet is het fijn om nieuwe doelen te stellen om jezelf te verbeteren.

 

Het vermindert stress

In het begin is het best even wennen aan de warmte. Maar je zult merken dat je door de warmte beter op je ademhaling let. Je gaat dieper ademhalen en dit zorgt weer voor ontspanning en het vermindert stress. Een klein onderzoek uit 2016 onder mensen die regelmatig Bikram-yoga beoefenden wees uit dat ze na een sessie van 90 minuten beduidend positieve veranderingen in hun stressniveau en hun humeur ervoeren.

 

Je wordt er sterker van

Yoga versterkt alle spiergroepen omdat je bij bijna alle houdingen je eigen lichaamsgewicht als vorm van weerstand gebruikt. Bij het uitvoeren van de 26 houdingen tijdens een Hot Yoga les beweeg je telkens naar een bepaalde positie die je vervolgens wat langer moet vasthouden. Hierdoor train je je spieren. En het sterk houden van de spieren is belangrijk voor de algehele gezondheid.

 

Het verhoogt je longcapaciteit

Je zult denken dat een warme ruimte met een hoge luchtvochtigheid het moeilijker maakt om te ademen. Maar de ademhalingsoefeningen bij Hot Yoga helpen je om je longen te trainen om meer lucht vast te houden. Door dieper te ademen dwing je je longen om meer uit te zetten dan normaal. Hierdoor komt er meer zuurstof in je bloedbaan en kan het je andere organen bereiken.

 

Je valt er van af

Hot Yoga is een goede calorieverbrander. Ondanks dat je niet aan het rennen of springen bent zorgt de warmte ervoor dat je hartslag verhoogt. Je verbruikt meer energie dan in een koudere omgeving. Daarnaast zorgt de warmte ervoor dat je extra veel transpireert, hierdoor worden de afvalstoffen uit je lichaam afgevoerd.

 

Is Hot Yoga voor iedereen geschikt?

Er zijn ook nadelen aan het volgen van hot yoga. De hitte tijdens een Hot Yoga les kan namelijk je bloeddruk verlagen, waardoor je duizelig of misselijk wordt. Maar je kunt ook uitgedroogd raken en spierkrampen krijgen omdat je tijdens een hot yogasessie erg veel zweet en vocht verliest. Je moet dus voor en tijdens de les voldoende water drinken om dit te compenseren. Er worden soms Hot Yoga lessen gegeven waarbij het drinken van water en het nemen van rust beperkt wordt, deze lessen zijn misschien wat minder geschikt als je een beginner bent. En ben je zwanger of heb je een hartaandoening? Dan is het verstandig om vooraf met je arts te bespreken of Hot Yoga wel verstandig is.

 

Hoe bereid je je voor?

Alles draait om een goede hydratatie bij Hot Yoga maar ga ook niet kort van te voren eten. Het beste is dat er minimaal twee uur tussen je maaltijd en de les zit. Draag kleding waar je je comfortabel in voelt als je veel zweet en wat vocht goed kan afvoeren. Vrouwen dragen over het algemeen een korte of lange legging met een sporttopje. Voor mannen is een korte broek fijn. Bij Hot Yoga is het belangrijk dat je een yogamat kiest die een hele goede grip heeft en goed tegen vocht kan. Wil je extra grip dan kun je boven op je mat een antislip yoga handdoek leggen.

 

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.