Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

10 minuten yoga per dag

  • Geplaatst op
  • Door Superyoga
10 minuten yoga per dag

Door elke dag 10 minuten vrij te maken voor een paar yoga oefeningen creëer je bewust een kort moment voor jezelf om in alle rust zowel fysiek als mentaal te resetten. Als dit na verloop van tijd een vast deel van het dagprogramma is zal je merken dat je de 10 minuten yoga per dag niet graag wilt overslaan. Je gaat de positieve effecten waarderen en je wilt dat deze effecten blijven aanhouden.

 

Waar en wanneer

Als je over yoga praat denken de meeste mensen aan een yoga mat en allerlei yoga attributen. Dit zijn ook fijne hulpmiddelen die de yoga oefeningen heel comfortabel maken en het ritueel versterken. Toch zijn yoga oefeningen niet zondermeer afhankelijk van deze hulpmiddelen. Als je op kantoor bent en een kort moment wat ontspanningsoefeningen wilt doen kan je in je gewone outfit op je stoel blijven zitten of er gewoon naast gaan staan. Het repertoire aan oefeningen is niet zo groot maar er is wel iets mogelijk en je hebt je 10 minuten yoga per dag al gehad. Let er wel op dat je die oefeningen niet met een volle maag uitvoert maar kort voor de lunchpauze. Natuurlijk zijn oefeningen op een yoga mat met aangepaste kleding veel prettiger en comfortabeler.

 

Regelmatig en op vaste tijden

Je kan er voor kiezen je yoga oefeningen ’s morgens vroeg te doen. Als je toch al makkelijk opstaat en als het nog lekker rustig is in huis heeft dat wel de voorkeur. Je hebt dan nog een lege maag en dan gaat bewegen een stuk beter. Alleen moet je wel even een warming up doen vanwege eventuele stijfheid kort na het opstaan. Tien minuten is niet veel tijd en je kunt de oefeningen in het begin het best uit je hoofd leren zodat je dus niet telkens moet kijken hoe het verder gaat. Bij veel oefeningen is er sprake van een aantal tellen in- of uitademen en het aanhouden van een positie. Na een paar keer weet je dat gewoon. Als ’s morgens geen tijd beschikbaar is zal het een later tijdstip, misschien wel  ’s avonds worden. Ook hier geldt dat je het beste 2 uur na een maaltijd aan je yoga oefeningen begint.

 

Welke oefeningen in 10 minuten?

Voor korte yoga sessies van 10 minuten kun je het best als er geen andere redenen zijn een gevarieerd repertoire nemen. De eerste dag van de week begin je bijvoorbeeld met de rusthouding (savasana) of ook wel lijkhouding genoemd. Het is een ontspanningsoefening die je liggend uitvoert met je armen en benen iets uiteen terwijl je door je neus adem haalt. Je kunt je afwisselend op allerlei lichaamsdelen focussen. Ook een fijne oefening is de zonnegroet.  Deze bestaat uit een aantal achter elkaar uitgevoerde eenvoudige yoga oefeningen. Een cyclus duurt ongeveer drie minuten en kan een aantal malen herhaald worden zodat je aan je 10 minuten yoga per dag komt. Iets heel anders zijn de evenwichtsoefeningen zoals de boom en de weegschaal.

 

Voorbeelden

Als je toch nog niet precies weet wat je wilt kan je natuurlijk altijd gaan zoeken naar professionele kanalen op YouTube of naar online platformen. Er zijn een heleboel leuke interessante video’s die zelfs ook Nederlands gesproken zijn die je bij de hand nemen. Bovendien verschillen de onderwerpen enorm van elkaar waardoor je alle keuze hebt, van 10 minuten yoga per dag tot een specifieke practice waarbij je je concentreert op het verlichten van pijn in je onderrug. Laat je in het begin niet afschrikken door de perfect uitgevoerde oefeningen. Kijk hoever je komt en als je maar doorzet zal je merken dat je vrij snel vooruitgang boekt.

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.