Saldo cadeaubon controleren

 • Gratis verzending vanaf €50,-
 • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
 • Veilig betalen
 • 150.000+ tevreden klanten

Mediteren en heling

 

Wat is helende meditatie?

Helende meditatie is een vorm van meditatie waar je meer zelfkennis vergaart. Daardoor wordt het mogelijk om op een dieper level met jezelf in aanraking te komen en bevrijd te raken van beperkende ‘kaders’ en daaruit voortkomend gedrag. Je leert weer opnieuw te ervaren hoe je ‘heel’ kunt zijn.

 

Wat kan het mij brengen?

In alle drukte om je heen kun je nog weleens het contact tussen lichaam en geest verliezen. Stress, spanning en slapeloosheid kunnen onderdeel van je leven worden. Veel mensen gaan op zoek naar allerlei manieren om deze zaken uit te bannen. Wat echter vergeten wordt, is dat ons lichaam een uniek zelfhelend vermogen heeft. Zodra je in staat bent om dit aan te spreken, kunnen je mentale en fysieke klachten vanzelf verdwijnen. Moeilijke onverwerkte emoties en onbewuste belemmerende gedachten kun je veranderen in opbouwende gedachten en gevoelens met zelfcompassie. Gaat de positieve energie weer vrij stromen, dan kun je met healing meditatie jezelf helen. Het contact tussen lichaam en geest wordt zo weer hersteld.

 

Welke vormen van helende meditatie zijn er?

Voorop gesteld kan elke soort meditatie een helend effect hebben. Toch zijn er bepaalde geleide meditaties die zich richten op het zelfhelend vermogen. Een geleide meditatie betekent dat een docent of coach je begeleidt door het meditatieproces. Dit kan in groepsverband op een locatie maar ook kun je al bij jezelf thuis een geleide meditatie ondergaan. Het internet staat bol van de filmpjes en audiobestanden waarin je begeleid wordt. Ook zijn er genoeg bronnen van professionals te vinden die allerlei vormen aanbieden. Deze vormen kun je ook zelf thuis oefenen. Je kunt denken aan:

 • Klankschaal meditatie
  Dit wordt ook wel ‘sound healing’ als vorm van meditatie healing genoemd. Met een speciale stok worden via de klankschaal trillingen (geluidsgolven) tot stand gebracht. Deze intense trillingen bereiken het diepste van je lichaam waardoor onverwerkte emoties of herinneringen loskomen. Dit kan vrij heftig zijn, toch zal het de blokkades opheffen die je van binnen hebt. Het stelt het lichaam in staat de zelfheling op gang te brengen.

 • Bodyscan meditatie
  Ook bij deze vorm van helende meditatie doe je een beroep op de connectie terugbrengen met je lichaam. Je neemt plaats in een zittende of liggende houding en gaat een voor een alle punten in je lichaam af. Je focust je dus constant op een specifiek gebied en probeert dit nauwkeurig te voelen. Zo word je je bewust van onderlinge verschillen in de gebieden van je lichaam. Zit er ergens spanning, dan ga je hier proberen ontspanning in te vinden.

 • Chakra meditatie
  Ervan uitgaande dat je lichaam uit zeven energiecentra (chakra’s) bestaat, ga je proberen de energie in deze verschillende gebieden weer in balans te krijgen. Elk chakra heeft bepaalde lichaamsfuncties en brengt bepaalde emoties teweeg. Open je tijdens je meditatie healing de chakra’s en krijg je ze in balans, dan kan dit een helend effect op zowel lichaam als geest hebben. Ben je nieuw in de wereld van helende chakra meditatie? Dan kun je bijvoorbeeld beginnen met Yoga Nidra.

 

Hoe begin je aan een healing meditatie?

Voor sommigen is het begin moeilijk. Meditatie vraagt immers om geduld, zelfcompassie en oefening. Omdat je gewend bent constant externe prikkels te filteren en te verwerken, is het moeilijk een moment voor te stellen dat je dat niet doet. Toch kun je door middel van oefenen steeds een stapje verder komen als het aankomt op een helende meditatie. Belangrijk is het om eerst uit te vinden wat voor jou het beste werkt. Welke soort meditatie spreekt jou aan? Probeer gerust meerdere vormen uit. Je kunt een hoop informatie inwinnen en starten met een klein programma voor jezelf. Dat hoeft overigens niet lang te zijn. Al zou je beginnen met 2 minuten de focus leggen op je ademhaling, dan heb je al de eerste stappen naar een helende meditatie gezet!

Heb je een meditatievorm voor jezelf gevonden die fijn voelt? Onderzoek dan hoe je jouw meditatieritueel het liefst inricht. Wil je lekker buiten mediteren, in een groep, helemaal alleen in stilte, met klankschalen, in een donkere kamer, in bed, op een grasveld? Het is maar een greep uit de mogelijkheden die er zijn. Een healing meditatie kan helemaal naar smaak en wensen ingericht worden. Het belangrijkste is dat je bij jezelf aanvoelt wat prettig werkt. Zo kun je werken naar een helende meditatiesessie die voor jou effectief is. Eentje waarbij je de energie in je lichaam en geest weer terugvindt, die je deblokkeert en waardoor je weer het maximale uit het leven kunt halen.

 

Aanbevolen producten

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.