Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Klankschaal meditatie

 

Wat is klankschaal meditatie?

Klankschaal meditatie is een vorm van mediteren waar je door middel van klank en trillingen gaat mediteren. Dit heeft een harmoniserende en zuiverende werking. Het idee is dat de lichaamseigen trilling en -frequentie hersteld worden zodat je opnieuw balans vindt. Dit heeft een positieve invloed op zowel lichaam als geest.

 

Waarom mediteren?

Voor veel mensen is het in een altijd drukke wereld moeilijk om nog een ‘pauze’ in te lassen. Vakantie wordt als het ultieme redmiddel gezien waar reikhalzend naar uit wordt gekeken. Hoe zit het echter met de momenten daartussen? Het is heel gezond om mentaal af en toe even aan de rem te trekken. Dat hoeft geen radicale verandering te zijn maar kan ook schuilen in een rustgevende klankschaal meditatie waarbij je je zintuigen prikkelt en in jezelf keert om te ontdekken wat er van binnen bij je afspeelt. Zelfs al door dagelijks vijf minuten te mediteren, kun je even alle gedachten loslaten die je bezig gaan houden, of hebben gehouden gedurende een drukke dag. Omdat we constant omringd worden door allerlei impulsen en prikkels, zijn we inmiddels gewend geraakt aan de ‘train of thoughts’ waarbij we 24/7 aan moeten staan.

Op den duur brengt dit echter vermoeidheid met zich mee. Constant niet in het hier en nu leven maar met de volgende uitdagingen en plannen bezig zijn, maakt dat we geen rust meer vinden. Dat uit zich bij sommigen in slecht slapen, anderen ervaren spanning en stress en uiteindelijk uit dat zich ook weer in lichamelijke klachten. Met meditatie kun je een (korte) pauze in de geest inbouwen. Focussen op het niets, op het bewustzijn, op het eigen gevoel. Helemaal terug naar jezelf en alles even buiten het hoofd laten. Mediteren werkt dan ook voor veel mensen uiterst positief. Het opnieuw krijgen van energie, een betere concentratie kunnen hebben gedurende de dag en lichamelijke klachten die als sneeuw voor de zon verdwijnen kunnen positieve effecten zijn.

 

Wat gebeurt er bij klankschaal meditatie?

Klankschaal meditatie is een welbekende vorm van mediteren. Ons lichaam bestaat voor 70% uit water. Brengen wij hier door middel van de geluidsgolven van klankschalen fijne trillingen doorheen, dan ontstaat er als het ware intern een diepe massage. Het lichaam wordt compleet gestimuleerd van binnen wat zo voor een diepe ontspanning kan zorgen. Klankschaal meditatie kan ook weleens als heftig worden ervaren omdat er soms emoties of herinneringen losgemaakt worden. Dit is overigens geen verkeerde zaak, het is een teken dat blokkades opgeheven worden en dat je gereinigd wordt van binnen. Je voelt je weer één met jezelf omdat je geest in verbinding komt te staan met je lichaam. Tijdens klankschaal meditatie voel je de harmonie en rust over je heen vallen. Veel mensen voelen zich dan ook weer helemaal energiek na een sessie en omschrijven het als een ‘helend’ proces voor de geest.

 

Hoe voer ik een meditatie met klankschalen uit?

Misschien zie je nu een zolderkamer vol klankschalen voor je waarbij je een paar vrienden moet uitnodigen om ze aan te slaan zodat je in concentratie kan raken. Ook zou het uiteraard een prachtige ervaring zijn om een live klankschaal meditatie te ondergaan met een groep in een geleide meditatie, en het liefst in een schitterende omgeving. Zo ingewikkeld hoeft het echter allemaal niet te zijn! Het gaat immers om het geluid en de trillingen die dat geluid voortbrengt. Dat is prima na te bootsen en daarom kun je op internet talloze video- en audiobestanden vinden die soms tot wel urenlang klankschaalgeluiden voortbrengen. Het enige dat jij hoeft te doen is in een ontspannen houding je focus vinden. Dat kun je doen door in een liggende savasana plaats te nemen op de bank, op je bed of op de grond op een fijne yogamat maar dat kan natuurlijk ook in een kleermakerszit. Onderzoek zelf wat jij prettig vindt. Je zou een meditatie met klankschalen voor vijf minuten kunnen aanzetten maar je kunt het zo lang maken als je zelf wilt. Het belangrijkste is dat je de juiste focus vindt om even helemaal alles los te kunnen laten wat op dat moment je gedachten beheerst.

Wil je de meditatie met een echte klankschaal uitvoeren? Dan kun je deze aanschaffen en beginnen met oefenen hoe je het geluid tot stand brengt. Dit is niet heel makkelijk, dus lees je goed in. Na meerdere keren oefenen zal het steeds makkelijker worden om het geluid zelf te produceren.

 

Welke positieve gevolgen kan klankschaal meditatie voor mij hebben?

Als je net begint met klankschaal meditatie, dan kan het zijn dat het moeilijk is om je te focussen. Bedenk dat dit eerder regel dan uitzondering is en dat je echt niet de enige bent. In welke vorm van mediteren dan ook, het begin is altijd lastig. Probeer altijd weer met liefde en zelfcompassie terug te keren naar de focus. Mediteren is een kunst die je door middel van oefening leert te beheersen. Het is immers niet makkelijk om van het ene op het andere moment in een andere stand te schakelen terwijl je eigenlijk altijd gewend bent aan ‘die ene stand’. Begin daarom met korte (klankschaal) meditaties en bouw het langzaam op. Kijk of het mogelijk is je focus steeds langer vast te houden. Je zal merken dat je steeds diepere ontspanning kunt vinden en progressie maakt. Zo creëer je voor jezelf nieuwe energie waarmee je gemakkelijk een drukke dag door kunt komen. Ook zal je concentratie vooruit gaan. Dat merk je doordat je de zaken om je heen scherper waarneemt. Kom je slecht in slaap of schrik je gedurende de nacht wakker? Ook daar kan klankschaal meditatie een goede remedie tegen zijn. Veel mensen omschrijven dat hun nachtrust verbeterd is sinds zij zijn begonnen met het mediteren met klankschaal geluiden. Het behoeft geen uitleg, maar als je geest meer rust heeft, dan zal het lichaam vanzelf volgen. Lichamelijke klachten zoals stramme spieren en gewrichten, hoofdpijn en andere ‘pijntjes’ kunnen dan ook snel minder worden of zelfs verdwijnen.

 

Aanbevolen producten

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.