Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Zwangerschap & yoga

  • Geplaatst op
  • Door Lisanne - Superyoga
Zwangerschap & yoga

Wil je goed in je vel zitten tijdens de zwangerschap en bevalling? Dan kan zwangerschapsyoga wel eens jouw oplossing zijn! Bij zwangerschapsyoga ligt de focus op oefeningen en technieken die jou helpen aan een soepel lichaam en een sterke geest.

Ontspannen met zwangerschapsyoga

Je werkt onder andere aan het versterken van het bekken, het opvangen van weeën en het verbeteren van je houding. Daarnaast leer je waar jouw lichaam behoefte aan heeft en hoe je het beste kunt omgaan met je ademhaling zodat je goed kunt ontspannen. Ontspanning is belangrijk in een periode waarin alles continu aan verandering onderhevig is en waarin je lichaam misschien wel pijnlijke momenten kent.

 

Intens genieten van je zwangerschap

Zwangerschapsyoga helpt je om te gaan met de vele veranderingen die plaatsvinden wanneer je zwanger bent. Vaak overheersen drukte en angsten en vergeten we hoe mooi het is om nieuw leven op de wereld te zetten. Tijdens de zwangerschapsyoga voer je allerlei houdingen uit, maar nooit te ingewikkeld en met de focus op je gevoel. Je creëert meer ruimte in je bekken en de oefeningen versterken spieren die je hard nodig hebt. Tijdens de zwangerschap is het fijn om volop te kunnen genieten van een mooie tijd, zwangerschapsyoga helpt je om bewuster om te gaan met je lichaam en geest. Tijdens je zwangerschap ben je hier sowieso al bewuster van en yoga geeft je de handvatten om het meeste uit je eigen intuïtie te halen zodat je met zelfvertrouwen de tijd kunt beleven en sterke keuzes maakt.

 

Zwangerschapsyogalessen voor iedereen

Het fijne aan zwangerschapsyoga is dat je geen ervaring met yoga hoeft te hebben of in een bepaalde fitte status hoeft te verkeren. Deze vorm van yoga is voor iedereen geschikt! Er wordt vaak in kleinere groepen gewerkt, waardoor er voldoende tijd is om jou persoonlijk te helpen. Je kunt ervaringen delen met medecursisten zodat je je nog beter kunt voorbereiden op wat komen gaat. Tijdens zwangerschapsyoga krijg je inzicht in de bevalling en leer je om dicht bij jezelf te blijven. Hier pluk je na de bevalling nog de vruchten van!

Voor een lesje zwangerschapsyoga heb je in principe niet zoveel nodig, kleed je lekker comfortabel en vraag na welke accessoires de studio ter beschikking heeft. Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk met bijvoorbeeld een bolster en een heerlijke deken. Als je besluit om naast de zwangerschapyogales thuis oefeningen te doen dan kun je het beste kiezen voor een dikke yogamat zodat je voldoende ondersteuning hebt.

 

Ook gewone yogalessen mogelijk

Als je zwanger bent en graag yoga wilt doen, schrijf je zelf dan niet af voor de reguliere yogalessen! Je kunt namelijk behalve aan de speciale lessen voor zwangerschapsyoga ook gewoon meedoen aan yin yoga, hatha yoga of andere low impact stijlen. Het fijne aan yoga is dat een houding altijd meerdere alternatieven kent. Als je voorafgaand aan de les bij je docent aangeeft dat je zwanger bent dan mag je erop vertrouwen dat je een alternatieve oefening krijgt in plaats van een voor lastig uit te voeren oefening. Je hoeft ook niet bang te zijn dat je het middelpunt van de yogales wordt, de meeste docenten zijn discreet genoeg om even bij je langs te lopen om samen met jou de alternatieve oefening door te nemen.

 

Fijne yogastijlen voor tijdens je zwangerschap

Intensieve houdingen of hoge temperaturen kun je beter even vermijden in deze periode en daarom kun je het beste op zoek gaan naar momentjes van ontspanning. De ideale yogalessen hiervoor zijn yin yoga en kundalini yoga. Bij deze stijlen kun je gebruik maken van allerlei hulpmiddelen en kun je jezelf heerlijk bedekken met dekentjes of aankleden met warme yoga sokken. Heb je eenmaal een fijne houding gevonden? Dan kun je daar voor een langere tijd in blijven liggen of zitten waardoor je niet teveel in beweging bent. Ondertussen ben je bezig met een dankbare klus: je zorgt dat het in je hoofd allemaal op een rijtje blijft en tempert (voor zover mogelijk) je hormonen en wisselende gevoelens.

 

Aanbevolen productseries

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.