Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Zeven gevaren uit het dagelijkse leven

  • Geplaatst op
Zeven gevaren uit het dagelijkse leven

Om gezond te leven moet je dagelijks meerdere gevaren weten te trotseren. Maar wat zijn die gevaren eigenlijk? In dit artikel volgen zeven tips voor veel voorkomende situaties uit het dagelijkse leven.

Gezonde voeding is een belangrijke basis. Voor je lichaam maar ook voor je geest, je gaat er helder van nadenken en staat positief in het leven. Er zijn heel veel factoren die komen kijken bij gezond eten, maar een aantal valkuilen komt eenieder bijna dagelijks wel tegen. Hieronder volgen zeven tips voor het dagelijkse leven.
 

Zeven tips

 

Tip 1. Haal verse producten en zo min mogelijk voorverpakte pakjes en zakjes waar allerlei fabrieksingrediënten aan zijn toegevoegd.
Voorbeeld: maak je nasi? Gebruik dan een eigen mix van kruiden en niet een pakje kruidenmix of boemboe uit de supermarkt. Deze zitten vol met onnodige toegevoegde stoffen zoals suikers en e-nummers.

Tip 2. Let op wat je drinkt. Drink geen frisdrank of pakken (vruchten)sap want deze zitten bomvol met suiker. Vervang dit door water, groene thee, aloë vera drank of verse fruitsap. Drink voldoende water op een dag. De hoeveelheid hangt geheel af van je leeftijd, levensstijl en gewicht.

Tip 3. Eet meerdere malen per dag een portie groente. Het klinkt heel veel en misschien vreemd, maar het is eigenlijk simpel. Zorg dat je bijvoorbeeld paprika, avocado, komkommer, tomaat en/ of sla in huis hebt. Met deze soorten kun je prima combineren. Zo krijg je in de ochtend en middag groente binnen en in de avond kun je groente op een andere manier bereiden door je avondeten heen. Het is belangrijk om veel groente te eten omdat het vezels bevat waardoor je lang vol zit.

Tip 4. Eet eiwitten. Eiwit is een belangrijke voedingsstof en zorgt voor onder andere spierherstel en een verzadigd gevoel. Eiwitten zitten in vis (bijvoorbeeld zalm), kip, vlees, noten, eieren en peulvruchten. Drink geen melk. Wil je toch melk drinken? Drink dan kokosmelk, amandelmelk, speltmelk, rijstmelk of quinoamelk.

Tip 5. Varieer met eten. Dit betekent dat je niet iedere dag hetzelfde patroon moet aanhouden maar neem de ene dag een smoothie met een rijstwafel en amandelpasta als ontbijt en de andere dag een bakje havermout met amandelmelk en een beetje kaneel. Zo houd je je lichaam aan het werk en wordt het niet lui.

Tip 6. Kies bij voorkeur voor brood dat gemaakt is van hele granen zoals (zuurdesem) speltbrood. Je kunt dit halen bij de bakker, de biologische winkel en bij sommige supermarkten. Hele granen bevatten meer vitaminen en mineralen. Daarnaast zit je langer vol en hoef je dus minder brood te eten.

Tip 7. Pas op met alcohol. Alcohol is een dikmaker en zorgt ervoor dat de vitaminen en mineralen in je lichaam worden afgebroken. Je lichaam gaat eerst alcohol afbreken waardoor alle andere voeding in je lichaam wordt opgeslagen als vet.


Een dag gezond eten

 

07:00-09:00: Een smoothie gemaakt van amandelmelk, banaan, een halve avocado, een handje spinazie en een half kopje frambozen. Optioneel: superfoods. Eet hierbij een rijstwafel met bijvoorbeeld amandelpasta.

11:00: Heb je trek? Eet wat fruit in combinatie met een klein handje nootjes. 

12:00-13:00: Ongeveer 40 gram (verschilt per persoon) quinoa met stukjes zalm, komkommer, cherry tomaatjes en peulvruchten. Besprenkel met lijnzaadolie en (verse) citroensap. Voeg een beetje peper en zout toe voor de smaak.

15:00: Cracker met avocado.

18:00: Gerecht met veel groente, klein beetje zilvervliesrijst en wat kipfilet.

20:00: Een kopje groene thee met stukjes pure chocolade (meer dan 75% cacao).

Drink tussendoor voldoende water en wissel dit af met bijvoorbeeld groene thee.


De voordelen

 

- Je vermijdt toegevoegde fabriekssuiker uit supermarktproducten waardoor je minder aankomt en je je lichaam gezonder houdt (suiker zorgt voor inwendige ontstekingen)
- Je vermijdt E-nummers, kleurstoffen, smaakstoffen, en alle andere voor je lichaam onherkenbare fabrieksingrediënten 
- Je vermijdt slechte vetten, maar eet juist veel goede vetten (avocado, vis, noten) die je lichaam nodig heeft om af te vallen en goed te kunnen presteren
- Je krijgt veel vezels en eiwitten binnen waardoor je langduriger vol zit van gezond voedsel
- Je krijgt energie en kunt goed presteren tijdens het sporten, spieropbouw en vetverbranding gaan sneller


Lekker makkelijk

 

- Bosje verse munt
- Avocado's 
- Gerookte zalm
- Verse sambal van de toko i.p.v. het potje uit de supermarkt
- Maak je eigen sauzen door olijfolie, sambal, kruiden, knoflook en dergelijke te mixen. Sauzen uit potjes bevatten veel toegevoegde fabrieksingrediënten die enorm slecht voor je lichaam zijn

- Was alle groente heel goed om bestrijdingsmiddelen zoveel mogelijk weg te spoelen
- Vermijd vleesproducten als gehakt uit de supermarkt. Kies liever voor verse kip of biefstuk
- Ga naar de markt, daar kun je alles halen wat goed voor je is (verse noten, vis, groente, fruit) - Koop een blender en maak smoothies (super gezond, je kunt het perfect mixen met groente zonder dat je het proeft!). Gebruik als basis verse sinaas-appelsap, kokosmelk of amandelmelk. Je kunt er fruit, groente en noten doorheen gooien! Zelfs bevroren fruit is een optie.

Zo, en nu aan de slag!


 

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.