Saldo cadeaubon controleren

 • Gratis verzending vanaf €50,-
 • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
 • Veilig betalen
 • 150.000+ tevreden klanten

Yogastrip, behandel je stijve rug

 • Geplaatst op
 • Door Cerise - Superyoga
Yogastrip, behandel je stijve rug

Er zijn verschillende yoga accessoires die je kunt gebruiken om je yoga practice te verbeteren en een blessure te voorkomen. Een yogastrip hoort ook in het rijtje thuis van yoga accessoires en deze strip kun je net zo goed gebruiken buiten je yoga sessie om. Het is zeker de moeite waard om dit eens uit te proberen!

Wat is een yogastrip?

Een yogastrip is een yoga accessoire dat je kunt inzetten om je rug en schouders te ondersteunen bij stijfheid en spanning. Een yogastrip is een smal en langwerpig voorwerp dat van rubber is gemaakt. Het wordt ook wel een alignment strip genoemd.

De afmeting van dit accessoire is precies zo ontworpen dat je hem comfortabel onder het midden van je rug kunt plaatsen terwijl je op je rug ligt.

Het stripje werkt als een soort stevige rug ondersteuning. De algemene lengte van een yogastrip is doorgaans 100 cm. Dit is een fijne lengte om goed te fungeren onder de ruggenwervels. Het stripje is zeer buigzaam en daardoor handig in gebruik. Het is gemakkelijk zelf onder de rug te plaatsen.

 

Wat zijn de effecten van het gebruik van een yogastrip?

De effecten van het gebruik van een yogastrip zijn meer flexibiliteit in de rug en schouder regio. Spieren in het lichaam die gespannen en overbelast zijn, kun je met dit product ondersteunen en helpen te verzachten. Dit yoga accessoire richt zich op het bovenlichaam en kan goed worden ingezet bij een kromme rug. De intensiteit van de werking van de strip kan er bij regelmatig gebruik voor zorgen dat de rug minder krom gaat staan, doordat de spierspanning langzaam afneemt zodat een rechte houding op deze manier wordt gestimuleerd.

Vandaag de dag hebben veel mensen te maken met spierspanningen in de rug. Dit komt veelal door het (thuis) werken achter de computer. Daarnaast zijn spanningen in de rug, nek en schouder regio in het algemeen geen onbekend thema.

Het gebruik van een yogastrip kan de concentratie stimuleren en je wellicht helpen bij het creëren van een goede focus tijdens het mediteren.

Een yogastrip kan een fijne bijdrage leveren aan het verminderen van spierspanning. Hieronder een overzicht van de effecten:

 • Ontspant en rekt de rug;
 • ondersteunt de wervelkolom;
 • corrigeert de stand van de schouders;
 • zorgt voor meer bewegingsruimte in de schouders;
 • zorgt voor meer ademruimte;
 • stimuleert de doorstroming van bloed en energie in het lichaam;
 • verzacht spierknopen in het rug gebied.

 

Wanneer kun je een yogastrip het beste gebruiken?

Je kunt een yogastrip het beste gebruiken bij blokkades in het bovenlichaam. Specifiek voor spanningen en pijn in de rug en schouders die uit de spieren komen, werkt een stripje effectief. Dit komt door de smalle vorm en stevigheid die de strip biedt. Je kunt een yogastrip gebruiken bij:

 • Spanning in de heupen/ bekkengebied;
 • stijve of pijnlijke nekspieren;
 • blokkades in de schouders;
 • stijve onderrug;
 • stijve/kromme bovenrug.

Let op: raadpleeg bij twijfel altijd een professional voordat je zelfstandig aan de slag gaat met het ‘behandelen’ van pijntjes en ongemakken in je lichaam. Je kunt een yogastrip verantwoord gebruiken als je op de hoogte bent van waar de blokkades in je lichaam vandaan komen.

 

Hoe gebruik je een yogastrip?

Je gebruikt een yogastrip op veel verschillende manieren. De strip is een yoga accessoire dat afkomstig is uit Critical Alignment Yoga. Deze yoga vorm houdt zich bezig met het versoepelen van de bewegingsspieren in onder andere het rug gebied.

Doorgaans wordt een strip gebruikt voor de rugspieren. Je gebruikt het stripje in de lengte zodat het een volledige stretch kan creëren in de rug. De bedoeling is om plat op je rug op het stripje te liggen, de yogastrip ligt precies onder je ruggenwervel. Je kunt een yogastrip gebruiken door er enkel op te liggen, maar ook in combinatie met het uitvoeren van yoga oefeningen zoals bij Critical Alignment Yoga.

Er zijn verschillende oefeningen voor bijvoorbeeld de bovenrug, onderrug en het bekkengebied. Terwijl je op de strip ligt voer je de oefeningen uit en focus je op de ademhaling. Deze combinatie zorgt ervoor dat de spieren weer wat vrijer gaan voelen en de bloedcirculatie op gang komt.

Je kunt een yogastrip ook dubbel gevouwen gebruiken. Hierdoor wordt hij dikker en zorgt hij voor een diepere stretch van spieren die goed vast zitten. Zorg ervoor dat je de strip dubbel gevouwen op de juiste manier gebruikt, hij mag niet hoger uitkomen dan de onderkant van je schouderbladen.

Net zoals je bij Yin Yoga voor langere tijd in een pose blijft, is dat bij het gebruik van een yogastrip ook zeer effectief. Zolang het comfortabel voelt kun je voor langere tijd (bijvoorbeeld voor 10 minuten) op de strip blijven liggen voor een ultieme stretch van de spieren. Door de diepe stretch zul je merken dat je rug lichter en vrijer aanvoelt, er wordt meer ruimte gecreëerd in de spieren.

 

Een yogastrip is een handig yoga accessoire om toe te voegen aan je yoga collectie. Ben je op zoek naar meer accessoires om je lichaam flexibeler te maken? Een yoga blok is erg handig te gebruiken ter ondersteuning van je lichaam bij het uitvoeren van verschillende yoga oefeningen. Een fijn hulpmiddel voor het stretchen van je lichaamsdelen is een weight bag.

 

Aanbevolen productseries

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.