Saldo cadeaubon controleren

 • Gratis verzending vanaf €50,-
 • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
 • Veilig betalen
 • 150.000+ tevreden klanten

Yoga voor beginners

 • Geplaatst op
Yoga voor beginners

Geen idee waar je moet beginnen of zoek je tips om je yoga moment weer nieuw leven in te blazen? Volg de vijf tips op en vind je inner peace!

Je rust vinden door thuis yoga oefeningen te doen? Maar geen idee waar je moet beginnen of zoek je tips om je yoga moment weer nieuw leven in te blazen? Wij stelden de basis vast zodat iedereen die net met yoga begint of wil beginnen aan de slag kan! Maar eerst gaan we wat verder in op yoga. Yoga bestaat al eeuwen, en dat is niet voor niets. Minder stress, goed humeur, pijnverzachtend, lenigheid en balans. Klinkt goed toch? Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de voordelen van yoga. Yoga staat voor de verbinding van lichaam en geest. Je werkt toe naar een gezonde balans, zodat je een gelukkig leven kunt leiden. Yoga is niet prestatiegericht, alle houdingen die bij yoga komen kijken hebben als doel om je organen, gewrichten, bloedvaten en je zenuwstelsel beter te laten functioneren. Soepelheid, rust en een goed humeur krijg je nog eens cadeau.

 

Hoe begin je met yoga?

 • Stel een doel vast en focus
  Omdat je thuis aan de slag wilt gaan, is het stellen van een doel of meerdere doelen belangrijk. Zonder doel(en) is het lastig ergens naar toe te werken en verlies je al snel focus. Wat wil je bereiken? Schrijf dit op of beeld het uit door middel van het maken van een moodboard. Je kunt dit uitwerken op Pinterest of met behulp van speciale online tools, geeft een boost aan motivatie! Je doelstelling(en) werk je uit in meerdere focuspunten. Zo weet je beter wat je in je yogasessie kunt doen en blijf je scherp.

 • Veiligheid voorop
  Nu je je doelen hebt gesteld, is het tijd voor de volgende stap. Ga nooit zonder professionele begeleiding aan de slag! Dit betekent dat je eerst een reeks lessen neemt in een yogastudio of sportschool. Op deze manier leer je op een veilige manier de basis oefeningen goed uit te voeren en kan de instructeur bijsturen waar nodig.

 • Het ideale zen-moment
  De basis heb je onder de knie, tijd om je sessies in te plannen en een rustige omgeving te creëren. Wat is je ideale moment? Kies zelf je meest geschikte tijdstip uit, de één heeft meer baat bij ochtendsessies, een ander plant de yogaoefeningen liever ’s avonds. De juiste omgeving creëer je door een rustige ruimte uit te kiezen, waarbij je voldoende vrije bewegingsruimte hebt. Demp het licht of steek wat kaarsen aan. Een yogamat vormt je basis, voor beginners is het advies om een plakkerige mat met veel grip te nemen. Je ervaart door de plakkerige mat, ook wel sticky mat genoemd, een veilig gevoel.

 • Opbouwen
  Start met korte sessies en bouw deze momenten rustig aan uit. Begin bijvoorbeeld iedere ochtend met de volgende 10 minuten: Sun Salutation A&B. Bouw dit na een week of twee uit naar 20 -30 minuten en uiteindelijk zijn sessies van een uur niet meer uitzonderlijk. Het is logisch dat je de oefeningen niet exact uitvoert zoals de yoga instructrice, kies jouw eigen niveau en je merkt al na een aantal sessies dat je soepelheid verbetert.

 • Multimedia als hulpbron
  Op Youtube zijn handige en goede instructiekanalen en video’s te vinden. Yoga with Adriene en Ekhart zijn goed yoga kanalen, lekker fris en motiverend. Ook 30 day challenges voor yoga zijn er in grote getalen. Check DoYouYoga voor een dertig dagen durende uitdaging. Kun je niet uit de voeten met Youtube? Download gemakkelijk en snel een yoga-app op je smartphone: Pocket Yoga (iOS en Android), Yogify (iOS), Yoga Stretch (iOS) en Daily Yoga (iOS en Android) behoren tot de beste yoga apps. Je vindt er zeeën aan content, honderden houdingen, filmpjes in HD-kwaliteit, tientallen sessies, achtergrondmuziekjes en meer.

 

Vergeet vooral niet om te genieten tijdens jouw sessie of yogamoment en onthaast je van het dagelijks leven. Glimlach om de oefeningen die je moeilijk vindt en blijf rustig proberen. Voer je oefeningen niet uit op de automatische piloot, maar leg focus op hetgeen je wilt bereiken. Voor je het weet, kun je niet meer zonder yoga!

 

Aanbevolen productseries

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.