Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Yoga versus Pilates

  • Geplaatst op
Yoga versus Pilates

Yoga en Pilates, populaire bewegingsvormen waarbij je bezig bent met je eigen lichaam. Ze focussen zich beide op het verbeteren van je houding en ademhaling. Maar wat is nu het exacte verschil tussen Yoga en Pilates?

Oorsprong

Yoga: een bewegingsleer die meer dan 4.000 jaar geleden is ontstaan in India. Yoga staat voor verbinding, de eenwording van geest en lichaam. Hoe bereik je de juiste balans tussen geest en lichaam? Yoga bestaat uit een eeuwenoude techniek waarbij je werkt aan je soepelheid, kracht, ademhaling en er komt een stukje meditatie bij kijken. In de moderne Yogalessen in sportscholen of Yogastudio’s wordt vaak lesgegeven in de vorm van Hatha Yoga. Dit is een combinatie van Yogahoudingen en specifieke ademhalingstechnieken.

Pilates: een trainingsmethode die afstamt uit de eerste wereldoorlog, bedacht en ontwikkeld door Joseph Pilates. Pilates is een training die gericht is op het bevorderen van soepelheid, kracht, coördinatie en beheersing. In de laatste decennia is de methode gecombineerd met Yogatechnieken en in de jaren 90 is Pilates uitgegroeid tot een ongekende hype in de Verenigde Staten. Ondertussen is Pilates ook niet meer weg te denken uit de Nederlandse sportscholen.
 

Wat bereik je?

Yoga: bestaat uit een reeks van vaste houdingen die gefocust zijn op de balans vinden tussen geest en lichaam. Je kunt de reeks houdingen door vaste series in een flow achter elkaar uitvoeren. Yoga heeft een positieve uitwerking op het energiesysteem en zenuwstelstel. Het lichaam krijgt de kans om te ontspannen, te herstellen en weer op te laden. Je leert de aandacht te verleggen van buiten naar binnen en je vindt uiteindelijk innerlijke rust. Door het goed uitvoeren van de oefeningen werk je daarnaast ook nog eens aan je soepelheid en kracht.

Pilates: bestaat uit vaste oefeningen die je core versterken waardoor je lichaam in de optimale houding komt. De focus bij Pilates ligt op de uitvoering van de oefening. Het is de bedoeling dat je geest de spieren beheerst, deze controle verbetert je coördinatie. Als je de oefeningen op de juiste manier uitvoert, verbeter je je kracht, flexibiliteit en balans. Pilates leidt tot een verbetering van je lichamelijke en geestelijke houding.
 

Welke vorm past het beste bij jou?

Yoga: is een combinatie van bewegen en mediteren met als doel de eenwording van geest en lichaam. Je werkt aan je lichaam, maar je geest is net zo belangrijk.

Pilates: is een methode waarbij de focus ligt op het verbeteren van je houding. Het is de ideale methode om van blessures af te komen. Het is meer een sport en minder gericht op verdieping van je geest.

 

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.