Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Yoga thuis doen

  • Geplaatst op
  • Door Lisanne - Superyoga
Yoga thuis doen

Yoga kun je overal beoefenen. In de yogastudio, de sportschool, op je vakantielocatie maar ook gewoon thuis. Je hebt niet meer dan een ruimte en de juiste accessoires nodig om een volwaardige yoga sessie uit te voeren! Het voordeel van thuis yoga doen is dat je geen duur abonnement hoeft aan te schaffen en op jouw eigen tijd een sessie kunt inplannen.

Thuis aan yoga doen?

Om thuis yoga te doen is het goed om te beginnen bij een geschikte ruimte. Het liefst een ruimte waarbij je voldoende rust om je heen hebt zodat je echte ontspanning kunt bereiken en zo min mogelijk last van afleiding hebt. Je hebt ook genoeg ruimte nodig om te kunnen bewegen, je hebt iets meer ruimte nodig dan een yoga mat breed en lang is. De sfeer in de kamer kan ook bepalend zijn, dit kun je beïnvloeden door het opzetten van muziek, het aanzetten of dimmen van licht en het aansteken van kaarsjes of wierrook. Het is persoonsgebonden wat fijn aanvoelt, ga altijd af op je eigen behoeften!

Bij yoga thuis beoefenen, spelen accessoires een bepalende rol. Je hebt een goede basis nodig met accessoires als aanvulling. Het begint bij de juiste yogamat. Je mat vormt de basis voor je yoga sessie. en geeft ondersteuning en grip. Welke mat je nodig hebt hangt helemaal af van je niveau, welke yoga vorm je beoefent en je eigen behoeften. Zo is een sticky yogamat prettig als je een beginnende yogi of yogini bent en je comfortabel je oefeningen wilt uitvoeren. Een yoga riem helpt je in de juiste houdingen te komen, evenals een yoga blok. Je voorkomt blessures en leert nieuwe asana’s zonder van je comfort af te stappen. Ben je op zoek naar diepere ontspanning en minder pijn tijdens je yogaoefeningen? Dan kan een meditatiekussen of yoga bolster jouw oplossing zijn. Een yoga deken helpt je warm te houden bij een rustigere yoga vorm of bij de savasana. Een deken helpt je ook met ondersteuning, vouw het maar eens op en leg het bijvoorbeeld onder je knieën of ellenbogen zodat je de druk verlicht.

 

 

Welk tijdstip je uitkiest om thuis aan yoga te doen bepaal je zelf het beste. De één vindt het heerlijk om met een yoga sessie de dag te beginnen, de ander sluit de dag graag af met een ontspannende practice. Je kunt het tijdstip ook laten afhangen van wie er thuis is zodat je van de meeste rust geniet.

 

Begeleiding bij yoga thuis doen

Het internet staat tegenwoordig vol met professionele yoga kanalen als Yoga with Adriene en via je smartphone vind je talloze apps zoals Daily Yoga en Yogifi. Stuk voor stuk kanalen en apps met fijne instructeurs en instructrices en oneindig veel materiaal zodat je altijd de yoga sessie vindt die bij jou en het moment past. Thuis aan yoga doen is nog nooit zo makkelijk geweest!

 

Aanbevolen productseries

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.