Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Yoga mantra's

  • Geplaatst op
  • Door Lisanne - Superyoga
Yoga mantra's

Ben je een beginnende yogi? Dan kan het zo zijn dat je net kennismaakt met yoga mantra’s.

Een mantra is een gedicht, woord, klank of uitspraak welke veel wordt gebruikt tijdens een yoga- of meditatiesessie. Ze worden regelmatig gezegd, gezongen of gedacht. De kracht van herhaling is in dit geval buitengewoon sterk. Ze werken op energetisch en geestelijk niveau. Het effect van het gebruik van de woorden en klanken is afhankelijk van je intentie en geloof er in. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten mantra’s: helende mantra’s, maar ook voor toewijding of voor festiviteiten. Sommige hebben geen echte betekenis maar werken alleen als klank om bijvoorbeeld een sfeer te maken.

Mantra’s worden eigenlijk gezien als een soort reiniging van de geest. Ze bevatten verschillende vibraties die heilzaam werken voor de geest. Ze kunnen je steunen bij het behalen van je doelen, ze kunnen een positieve werking hebben op je zelfvertrouwen en je helpen om positieve energie naar de kosmos te sturen.

Maar wist je dat we in het dagelijks leven eigenlijk er eigenlijk ook heel veel gebruik van maken? Ons lichaam reageert namelijk op onze klanken en woorden, deze zijn voelbaar op verschillende plaatsen. De woorden en klanken zijn zowel positief als negatief voelbaar. Teksten als ‘ik kan het niet’ en ‘het lukt me niet’ zijn net zo goed mantra’s en hebben een enorm effect om dit in ons hoofd in stand te houden. Maar omgekeerd werkt dit dus ook! Maak hier dus vooral gebruik van, pas op je woorden en wees positief.

 

 

Goed, laten we beginnen met een paar mooie yoga mantra’s. Ga lekker zitten op je meditatiekussen en sluit je ogen. Zeg je gekozen yoga mantra een aantal keer hardop en speel hem daarna in alle stilte verder af in je hoofd. Alles vibreert zich nu naar dat punt toe. Het opzeggen van de klanken of woorden is relevant wanneer je vastloopt of iets door wilt breken. We hebben er 5 op een rijtje gezet:

 

1. Ohm, Ah & Hum

Dit zijn drie bekende klanken die veel worden gebruikt, deze kunnen gezamenlijk beoefend worden of apart van elkaar. ‘Ohm’ wordt vaak gebruikt om het begin van een tekst of gebed in te wijden. Veel religies geloven dat het begin van het universum is begonnen met dat geluid. Wanneer we Ohm chanten, maken we een connectie met de eeuwige vibratie. ‘Ah’ is de verbinding met je energetisch lichaam en maakt dit schoon. ‘Hum’ geeft helderheid in je hoofd.

 

2. Gayatri mantra

Dit is een van de oudste mantra’s ter wereld. Het woord Gayatri staat voor bescherming en ritme. Wanneer deze mantra gezongen wordt heeft het invloed op ons fysieke lichaam, wordt het emotionele lichaam gezuiverd en brengt het je bij je hartgevoel. Het staat voor vrede, wijsheid en vertrouwen.

 

3. So Hum mantra

Bij ‘Hamsa’ of ‘Hansa’ stel je jezelf de vraagt ‘wie ben ik’? So Hum geeft het antwoord ‘ik ben dat’ of ‘ik ben die ik ben’. So hum is het ritme van je ademhaling. Alles om je heen beweegt op hetzelfde ritme, alles is hierdoor met elkaar verbonden. Door de So Hum mantra meditatie breng je jezelf in lijn met dit ritme. Je bent onderdeel van dit ritme in plaats van dat je ervan gescheiden bent. Jij beweegt mee op dit ritme. Ga fijn met dit ritme mee, de enige momenten dat we lijden zijn de momenten dat we of afzijdig voelen van alles wat met elkaar verbonden is.

 

4. Bija mantra’s

Er zijn yoga mantra’s die ervoor zorgen dat bepaalde chakra’s zich openstellen. Deze wil je graag vrij hebben zodat de energie goed door je lichaam kan stromen. Deze worden ook wel Bija mantra’s genoemd. Bija staat voor ‘zaadje’ in het sanskriet. Bij Bija’s moet je denken aan verschillende klanken en lettergrepen zoals YAM, HAM of OM. Ook kan het aansteken van chakra wierook helpen om deze energiepunten te openen. Vind je het lastig te bepalen welk chakra meer aandacht nodig heeft? Zing of spreek dan alle bija’s uit, zo weet je zeker dat je je gehele lichaam de aandacht geeft die het nodig heeft.

 

5. Shanti mantra

Aan het einde van een meditatie of yogasessie wordt er vaak een aantal keer ‘shanti’ herhaald. Shanti betekent vrede. Je kunt shanti op verschillende manieren gebruiken of bekijken. Een voorbeeld van drie keer shanti opzeggen kan staan voor vrede voor het fysieke lichaam, vrede voor de geest & vrede voor de ziel. Shanti kan je helpen in situaties waarin je je gespannen of gestrest voelt. Geef je over aan deze yoga mantra en voel de rust en vrede je lichaam binnen stromen.

 

En, heb je al een favoriete yoga mantra? Nu kun je de volgende keer bij een yogales of meditatiesessie met een gerust hart lekker meedoen en begrijpen waar het om gaat en hoe het je gaat helpen. Wil je het toch liever eerst alleen thuis uitproberen? Pak dan je yogamat erbij, steek een wierookje aan en laat je meeslepen in het heerlijk rustgevende gevoel.

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.