Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Yoga: hoe vaak per week?

  • Geplaatst op
  • Door Superyoga
Yoga: hoe vaak per week?

Yoga is gezond, uitdagend en interessant. Als je nog geen ervaring hebt dan is een logische eerste vraag hoe vaak je per week yoga zou moeten doen? Is hier een richtlijn voor?

 

Doelstelling

Nadat je belangstelling is gewekt voor yoga is het belangrijk om vooraf een plan te maken om zo snel mogelijk effect te zien van jouw activiteiten. Het is een goede beslissing om met yoga te beginnen en door middel van bewegen en bewust ademhalen een fitter lichaam te krijgen waarbij de bloedsomloop beter wordt gestimuleerd, je leniger wordt en er meer rust komt in je leven. Daarom is het belangrijk om jezelf vooraf een doel te stellen dat niet te ver in te toekomst ligt en dat goed uitvoerbaar is. Veel oefeningen vergen tijd omdat ze geleidelijk worden opgebouwd om je lichaam te laten wennen aan steeds meer buigen, strekken en diep ademhalen. Je vraagt je dus af hoe vaak je yoga per week moet doen. Elke keer dat je je matje uitrolt kun je je grens weer iets verleggen. Ook het ademhalen moet je zorgvuldig uitvoeren om profijt te hebben van deze technieken. Zeker het feit dat er goed moet worden uitgeademd kan in het begin even wennen zijn. Dat doel kan zijn dat je na verloop van tijd ‘beter in je vel’ zit, je een paar kilo bent kwijt geraakt of dat je een stuk soepeler bent geworden en nu met gemak met gestrekte benen de grond kunt aanraken.

 

Plan van aanpak

Als je structuur aanbrengt in je leven, is een zekere regelmaat onmisbaar. Elk deel van de dag kent zijn eigen activiteiten en het is van belang yoga daar een vaste plek in te geven. Dat leidt direct tot de vraag hoe vaak je yoga moet doen om een waarneembaar effect te ondervinden. Uitgaande van een paar praktische zaken zoals het feit dat je beter niet met een volle maag kunt sporten en dat je vooraf een warming-up aan te raden is om goed op gang te komen, is het tijdstip waarop je je yoga oefeningen gaat doen van belang. Het best kun je een verantwoord moment van de dag uitzoeken waarvan je weet dat je in alle rust en ongestoord kunt oefenen. Als het beter uitkomt om ‘s morgens vroeg de dag te beginnen met je oefeningen is dat fantastisch waardoor je ook maximaal kunt profiteren van dat prettige gevoel. Ben je zo vroeg nog wat stijf dan kun je beter later op de dag je oefeningen doen, en dat kan zelfs ’s avonds zijn.

 

Hoe vaak per week yoga

Natuurlijk heeft de een meer tijd dan de ander en het maakt nogal uit of je een drukke baan hebt of dat je beschikt over een zee van vrije tijd. Uiteindelijk vind je een voor jou geschikt tijdstip op de dag waarop je even ongestoord je oefeningen kunt uitvoeren. Iedereen kent het gezegde “oefening baart kunst” en hoe meer je oefent hoe beter het kunstje gaat. Dat geldt ook voor yoga oefeningen. Na een tijdje zal je merken dat je door je oefeningen rustiger wordt en je de dingen op een andere manier gaat zien. Het lijkt of je wat meer afstand kunt nemen en ook wat meer tijd neemt om een mening te vormen en een oordeel te geven. Dit geeft aan dat al je oefeningen resultaat afwerpen en dat je meer energie krijgt. Als je een keer overslaat door omstandigheden dan zal je merken dat je het echt gaat missen. En uiteindelijk wil je zo vaak als mogelijk je oefeningen gaan doen. Voor de een is dat zeven dagen per week, voor de ander is dat vanwege andere bezigheden minder vaak.

 

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.