Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Yoga benodigdheden

  • Geplaatst op
  • Door Lisanne - Superyoga
Yoga benodigdheden

Als je yoga beoefent, heb je een aantal yoga benodigdheden nodig. De basis begint bij een yogamat, een mat geeft je ondersteuning en grip. Daarnaast kun je meerdere accessoires toevoegen die je yoga sessie verder aanvullen zodat je alle houdingen goed en comfortabel kunt uitvoeren.

De basis yoga benodigdheden

Welke mat je nodig hebt hangt helemaal af van de yoga vorm die je beoefent, wat je niveau is en wat je eigen behoeften en wensen zijn. Een beginnende yogi of yogini start doorgaans op een sticky yogamat om voldoende comfort te ervaren. Een sticky mat biedt grip bij low-impact stijlen en een dikte van doorgaans 5 mm geeft voldoende ondersteuning. Ben je gevorderd en beoefen je een dynamische yoga stijl? Dan past een premium mat beter bij jou. Een premium mat onderbreekt jouw flow niet en zorgt tegelijkertijd wel voor de ondersteuning die je nodig hebt.

Als je yoga bij een yogastudio of sportschool beoefent, bieden zij meestal yoga benodigdheden aan zoals een mat. Om de grip te verbeteren, maar ook om hygiënische redenen kan het heel prettig zijn om je eigen yoga handdoek mee te nemen. Een yoga handdoek is speciaal ontwikkeld om over een mat te leggen waardoor je geniet van grip en door de grootte niet naast de handdoek raakt. Je bent zodoende niet meer afhankelijk van de kwaliteit en hygiëne van de yogamat. Het voordeel is dat je de handdoek heel gemakkelijk in de wasmachine wast en iedere keer weer van een schoon oppervlak geniet. Yoga sokken kunnen ook de ideale uitkomst bieden als het gaat om hygiëne en grip. Aan de onderkant van yoga sokken zitten anti slip nopjes waardoor je niet uitglijdt maar extra grip krijgt. Deze yoga benodigdheden neem je ook nog eens zonder moeite mee naar de studio of sportschool.

 

Aanvullende yoga benodigdheden

Een yoga practice wil je zo comfortabel mogelijk aankleden zodat je moeiteloos nieuwe asana’s leert en geen blessures oploopt. Een yoga riem en yoga blok helpen je daarbij. Beide yoga benodigdheden geven de ondersteuning die je nodig hebt. Een yoga bolster beschermt je ook tegen blessures en pijn. Een bolster heeft het perfecte formaat om gewrichten over je hele lichaam ondersteuning te bieden. De vorm van een yoga bolster verschilt van een meditatiekussen, maar ook een meditatiekussen kun je prima gebruiken ter ondersteuning. Een meditatiekussen, zoals de naam al verklapt, wordt bovendien gebruikt tijdens het mediteren of het openen van een yogales zodat je comfortabel in de juiste houding zit.

Bij low-impact lessen, mediteren en bij oefeningen zoals de Savasana is een yoga deken heel prettig. Je kunt het gebruiken als ondersteuning maar ook om jezelf toe te dekken zodat je warm blijft. Zonder de juist yoga benodigdheden geen comfortabele yoga practice!

 

Aanbevolen productseries

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.