Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

YIN YOGA fits all

  • Geplaatst op
YIN YOGA fits all

Bij de yogastijl yin yoga staan focus en ademhaling centraal. Yin Yoga is geschikt voor mensen met uiteenlopende wensen en klachten en heeft met name als doel het vinden van rust.

Yin Yoga is een uitermate geschikte yogastijl voor mensen met uiteenlopende wensen of klachten. Deze yogavorm richt zich op het ontspannen van de spieren. Door het ontspannen van de spieren werkt het lichaam aan de meridianen, spieren en het bindweefsel. Ons bindweefsel verbindt de huid met eronder gelegen spieren, vormt de hechting tussen spieren en pezen, bedekt de bloedvaten en omhult onze organen. Als je bindweefsel een lange tijd niet aanspreekt kunnen er pijntjes ontstaan. Zo kun je bij een zittend beroep last krijgen van de onderrug, hier bevindt zich veel bindweefsel. Als er voor lange tijd weinig beweging is wordt het bindweefsel steeds minder soepel waardoor er pijntjes optreden. Door de balans op te zoeken met Yin Yoga zoek je de stretch weer op waardoor je soepel blijft. Tijdens een Yin Yoga sessie worden er met name statische oefeningen uitgevoerd. De houdingen worden daarbij voor langere tijd aan gehouden, denk aan een lengte variërend van 2 tot 15 minuten. Spieren en bindweefsel hebben de tijd nodig om te ontspannen en te stretchen, door langer in een houding te blijven bereiken we resultaat. Tijdens de sessie is het geestelijke gedeelte net zo belangrijk als het fysieke stuk, er komt een stukje meditatie bij kijken. Bij Yin Yoga keer je naar binnen en ga je op zoek naar rust.

“The pose begins when you want to get out of it”. Statische houdingen aannemen betekent niet dat deze stijl geen uitdagingen vormt. Het aannemen van een houding en deze in volledige rust een aantal minuten aannemen zorgt ervoor dat je concentratie opzoekt zonder focus van je ademhaling af te halen. De houdingen zijn prima door een ieder uit te voeren en als de houding niet geschikt is voor jou door bijvoorbeeld een blessure is er altijd een ander alternatief. Daarnaast werk je tijdens een Yin Yoga sessie veel met hulpstukken zoals een deken, yoga blok en meditatiekussen. Met deze middelen maak je het je lichaam comfortabel en kun je rustig aan opbouwen of je lichaam ondersteunen op de plaatsen waar je dat nodig hebt.

Yin Yoga is geschikt voor iedereen, voor zowel beginners als meer ervaren yogi en yogini. Mensen met spierklachten aan o.a. schouders, nek en rug hebben baat bij deze sessies. Ook reumapatiënten, mensen met overspannen symptonen of zelfs een burn-out merken de positieve invloed door Yin Yoga. In onze drukke wereld raken we steeds verder vervreemd van ontspannen. Door het loslaten van spierspanning tijdens de verschillende houdingen leer je ontspanning toe te passen. Bovendien werk je aan rust en concentratie doordat je aan je ademhaling werkt en tijdens een sessie leert naar binnen te kijken.

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.