Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Wereld Yoga Dag 2021: Yacintha

  • Geplaatst op
  • Door Yacintha | Yoga & Coaching
Wereld Yoga Dag 2021: Yacintha

Mijn naam is Yacintha, voor altijd 39 jaar en woon in Nederland. Ik beoefen al enkele jaren yoga en ben begonnen met Yin yoga.

Op 21 juni is het Wereld Yoga Dag. Vanaf vandaag vind je iedere dag een persoonlijk verhaal van een teacher, studio of andere yogi op ons blog. Wil je ook je verhaal delen? Stuur ons dan een berichtje en we helpen je verder. Namaste, Lisanne.

Mijn naam is Yacintha, voor altijd 39 jaar en woon in Nederland. Ik beoefen al enkele jaren yoga en ben begonnen met Yin yoga. Mijn lieve leraar leerde me heel goed hoe ik naar mezelf moest luisteren, wat ik nodig had en het ongemak met de adem kon verlichten. Mijn leraar was al vanaf de eerste training mijn rolmodel en ik wist, op een dag wil ik dat ook. Yin is een prachtige yogabeoefening met lange en uitgebreide asana's. Dit werkte heel goed voor mijn ademwerk en concentratie. En het hielp me mijn buik en darmen te genezen omdat ik een paar jaar geleden de diagnose coeliakie kreeg. Helaas moest ik stoppen met de praktijk vanwege mijn schouderproblemen en mijn buikproblemen, vanwege ernstige endometriose. Ik kon geen rust meer vinden omdat mijn hele lichaam pijn deed. De energie stopte met stromen. Maar ik wist dat ik op een dag terug zou komen op de mat.

 

Stijldansen

In de tussentijd deed ik mijn dagboek-, meditatie- en mindfulness-oefeningen. Ik begon te werken als coach en leerde al het bovenstaande in mijn coachingsessies met alle mooie klanten die ik de afgelopen jaren heb ontmoet. Naast yoga miste ik dansen. In de voorgaande jaren was ik een amateur stijldanser en samen met mijn danspartner hadden we het gevoel dat Ginger en Fred alle wedstrijden wonnen. En toen hield dat ook op. Weg was de vreugde om me vrij te voelen en te wiegen in mijn jurk. Het enige wat bleef was de immense buikpijn van de endo en de leegte van het fysiek niet kunnen sporten.

 

Vinyasa yoga!

In de herfst van vorig jaar heb ik een operatie ondergaan waarbij alle endometriose en mijn baarmoeder zijn verwijderd. De pijn was weg, ik voelde me meteen beter en ik voelde de energie in mijn buik stromen. Ja, ik had pijn van de operatie en moest genezen, maar wat een verschil al. Na 5 weken toen de dokter zei dat het goed was, wilde ik weer beginnen met yoga. Maar ik wist dat Yin nog een stap te ver was, omdat mijn buik meer moest genezen. Ondertussen keek ik een documentaire op Netflix, I am Maris. Ik zag Maris beter worden van haar vreselijke ziekte en ik wist het, dit is wat ik nodig heb. Vinyasa yoga, de flow die lijkt op dansen. De perfecte combinatie voor mij als voormalig danser en yogi.

Ik ging op zoek naar online video's voor beginners en begon net aan mijn eerste flow, met Ally Maz. Wat een energie en licht. Het kwam allemaal terug en trof me als een verrassing. Ik huilde van opluchting en geluk en alles was in orde. Weer had ik dat gevoel, hier wilde ik iets mee doen. Totaal ongepland begon ik mijn zoektocht naar een online yoga docentenopleiding, omdat ik niet wilde wachten tot post Corona.

 

Yoga opleiding

En nu ben ik hier met MVP, My Vinyasa Practice, mijn 200 uur YTT Vinyasa yoga aan het doen. Ik ben op dit moment in sectie 4, midden in het Licht op Yoga en de Yoga Sutra's. Ik oefen bijna dagelijks, Christine Anderson is mijn favoriete leraar, of ik mediteer of werk op zelfreflectie. Als leraar beoefen ik vriendelijkheid en verbinding, voor mezelf en mijn toekomstige studenten, voor alles wat er toe doet, de rest laten we gewoon los! Ik ben waar ik ben en dat is helemaal perfect. Wil je meer weten? Volg me dan op Instagram #yogivinyaci of Facebook.

Namaste yogi VinYaci

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.