Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Wereld yoga dag 2019: yin yoga - wie je werkelijk bent

  • Geplaatst op
  • Door Hannah van Wamel - Hannah Yoga & More
Wereld yoga dag 2019: yin yoga - wie je werkelijk bent

Niet meer weten wie je bent? Jezelf kwijt zijn? Niet weten wat je wilt in het leven? Niet meer in contact staan met jezelf? Herkenbaar? Ook ik heb dit ervaren. Ik was zover van mezelf verwijderd dat ik niet meer wist wie ik was.

 

Mijn lichaam ging in de weerstand en zei dat het genoeg was. Resultaat: paniekaanvallen en een zware burn-out. Yin yoga heeft mij geholpen om mezelf weer terug te vinden. Ik wist niet meer wie ik was en wat ik wilde. Yin yoga helpt je weer af te stemmen op je ziel, wie jij werkelijk bent. Contact maken met jezelf en voelen. Vooral voelen. En oh wat wilde ik liever niet die pijn voelen. Ik ging continu in de weerstand, maar door contact te maken en te voelen ontstond er weer ruimte en kwam ik weer in contact met mezelf.

 

Maar wat is yin yoga nu precies?

Yin werkt op je gewrichten en je bindweefsel. Je bindweefsel is een groot informatienetwerk waar alles ligt opgeslagen wat je hebt meegemaakt. In dit leven en je vorige levens. Emoties, trauma’s, stress… alles wordt opgeslagen. Je bindweefsel kan hard worden door of te weinig beweging of door je ‘frozen emotions’, emoties die niet verwerkt zijn. Je emoties zijn er niet voor niets. Wij zijn opgevoed met de gedachten dat we niet mogen huilen of niet boos mogen zijn. Maar als je nooit je emoties mag laten zien waar gaan die dan naartoe? Juist! Het gaat zich vastzetten in je lichaam.

Door yin te beoefenen maak je weer ruimte vrij in je bindweefsel en laat je de energie weer stromen in je lichaam. Je werkt dus niet alleen op fysiek niveau maar ook op je andere lichamen zoals je mentale en emotionele lichaam en je spirituele lichaam. Yin werkt op je chakra’s en je meridianen. Zo staat elke houding in verbinding met een chakra en de meridianen.

 

 

Yin yoga is voor iedereen

We leven al in een yang maatschappij met veel actie en veel moeten, dus een stukje yin in je leven zou dan goed passen. Alles in balans. Als je vage chronische klachten hebt, een depressie, burn-out, reumatische aandoeningen, is yin yoga zeker aan te raden.

Yin yoga is mijn grote liefde. Ik vind het zo fijn om mezelf onder te dompelen in yin en nog fijner om yin door te geven en anderen te laten ervaren wat het doet.

Ook een keer ervaren? Er is vast een yin docent bij jou in de buurt. Extra meerwaarde: kies je docent op gevoel die bij je past. Dan krijgt de yin nog een extra dimensie.

Liefs Hannah van Wamel
Hannah Yoga & More

 

Door het gebruik van de website ga ik akkoord met de cookies die nodig zijn om de website ervaring te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.