Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Wereld yoga dag 2019: voluit leven met kundalini yoga

  • Geplaatst op
  • Door Saskia Schepers - Yoga Mindz
Wereld yoga dag 2019: voluit leven met kundalini yoga

Onbekend met kundalini yoga? Een eerste les zal je altijd bijblijven. Want hoeveel yoga-ervaring je ook hebt: het is niet vergelijkbaar met enige andere yoga-vorm. Je zult verrast zijn over wat het met je doet en zelfs de dagen erna.

 

Jaren geleden kwam ik per ongeluk - of niet - in een kundalini yogales terecht. Na enige verbazing over de openingsmantra's, de intensieve ademhalingstechnieken en voor mij onbekende oefeningen bleek het effect enorm. Ik voelde direct energie stromen. Ik zat destijds in een moeilijke tijd in mijn leven en kundalini yoga bleek magisch.

Sinds ik kundalini yogadocent ben zie ik ook veel mooie momenten bij leerlingen en geregeld tranen omdat er iets los gelaten wordt dat met woorden niet weg kon. Kundalini yoga wordt ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd: het herkennen, aanscherpen en verruimen van ons bewustzijn. Het helpt dichter bij jezelf te staan, innerlijk rust te creëren en je volle potentieel te benutten.

Het is dus niet vreemd dat kundalini yoga zo snel aan populariteit wint. De krachtige technieken versterken niet alleen je lijf, maar ook je zenuwstelsel en maken je veerkrachtiger en minder vatbaar voor stress. Dat komt doordat je tijdens elke meditatie of kriya - een vaste set oefeningen - je lichaam en geest op een uitgekiende manier belast zodat je zowel je lichamelijke als mentale belastbaarheid vergroot.

 

Een kundalini yoga les

Hoewel een les over het algemeen tussen de 75 en 90 minuten duurt, kan een meditatie van een paar minuten al veel effect hebben en het verschil maken in de start van je dag of als ritueel voor het slapen gaan.

Een hele mooie meditatie is de Caliber of life meditation. Het helpt je energetische, emotionele en mentale blokkades in je zenuwstelsel te doorbreken. Daarnaast vergroot het je longcapaciteit, doorzettingsvermogen en vitaliteit. Ervaar je eigen kracht en grootsheid; ontdek je eigen kaliber!

 

De houding

Kom in kleermakerszit zitten, eventueel op een laag kussentje zodat je je rug goed recht kan houden. Strek beide armen uit, parallel aan de vloer. Maak een vuist van je rechterhand met de duim omhoog. Sla je linkerhand om de rechterhand met ook de duim omhoog. Breng de duimen naast elkaar zodat er een v ontstaat tussen de duimtoppen. Focus op de duimnagels en de v en breng je blik op oneindig.

 

De adem

Adem diep in in 5 seconden. Adem dan volledig uit in 5 seconden. Hou dan de adem uit gedurende 15 seconden. Blijf dit ademhalingspatroon gedurende 3 minuten herhalen (zet een timer zodat je daar niet op hoeft te letten). Voel dan even na.

 

Saskia Schepers - Yoga Mindz
Kundalini Yoga docent (Yoga Point Zuilen)
https://www.yogamindz.nl/

 

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.