Wereld yoga Dag 2019: laten stromen

Wereld yoga Dag 2019: laten stromen

Door: Sylvie - Yoga by Sylvie

 

En precies waar we de afgelopen weken mee bezig zijn geweest in de yoga lessen. Werken met Sukha energie. Vrijwel elke yogahouding bestaat uit twee belangrijke krachten: Sthira en Sukha. Waar Sthira gaat over kracht , stabiliteit en focus, gaat Sukha over lichtheid, het plezier, dat wat je doet makkelijk maken.

In de Dru yoga waarin ik onder meer lesgeef, werken we met deze energie waarbij alles stroomt. Easy flow. Dru maakt de gewrichten zacht en gaat ervan uit dat als je strekt of kracht zet je de energie blokkeert en dus vasthoudt. En eigenlijk is dat een mooie parallel in het leven. Laten stromen, loslaten maakt dingen vaak makkelijker.

 

Loslaten

Tijdens de lessen hoorde ik terug dat deelnemers genoten hebben van deze Sukha energie. Hoewel het best een klus kan zijn om de ontspanning en de lichtheid te vinden zonder te forceren. Zoals dat vaak het geval is met loslaten. De adem laten stromen, bewegen zonder te blokkeren. Loslaten met een gevoel van gemak, ook als de oefeningen intensief zijn. Wat is dat een heerlijke ontdekking! Het geeft een gevoel van tevredenheid, van plezier. Een deel van het vinden van plezier in yoga is het eigen maken van de oefeningen, op een manier die bij je past. Dat helpt je te onderzoeken wie je bent. Jezelf zien en jezelf zijn.

Waarbij de mat zoals zo vaak een metafoor is voor het leven. Een plek om te oefenen en met je mee te nemen naar dat wat je beleeft buiten de mat. Zodat we de beste versie van onszelf kunnen zijn, zodat we goed kunnen zijn voor elkaar. En mede hierdoor ontstaat die mooie verbinding die zo centraal staat op wereld yoga dag.

Sylvie van den Goorbergh
Yoga by Sylvie

 

Nieuwsbrief

Mis geen persoonlijke aanbiedingen, kortingen en gave acties!
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.