Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Wereld yoga dag 2019: grounding yoga

  • Geplaatst op
  • Door Nelly Kloet - Nelly Kloet Yoga
Wereld yoga dag 2019: grounding yoga

Vandaag vertelt yoga lerares Nelly Kloet over hoe de ontdekking van Muladhara chakra en grounding asana’s in haar leven helpen.

 

Het liefst vluchten

Herken je dat je soms het liefst van je chaotische leven wilt vluchten? Denk aan situaties zoals verhuizen, relatie problemen of een grote situatie op je werk. Zo zag ik mezelf moeten verhuizen voor de 12e keer nadat ik uit huis ben gegaan op mijn 19e. Weer het verlaten van mijn basis en mijn gevoel van veiligheid bedreigd na een onenigheid met de buren. Ook had ik net mijn 5e interim marketing baan in 7 jaar afgerond en stond weer op het punt te moeten solliciteren, nieuwe mensen te leren kennen en een nieuwe efficiënte reisroute naar het werk te ontdekken. Een specifieke soort stress, een gevoel van ontaarding, dat ik niet meer wist waar ik thuishoorde en bijna niet wie ik was.

 

Muladhara chakra

Ik heb altijd al een sterke voorkeur gehad voor de krijger asana’s, maar wist toen nog niet dat deze ‘grounding’ asana’s zijn die je kunnen helpen tijdens die warrige, snel veranderende periodes in je leven. Pas tijdens mijn opleiding tot yoga lerares kwam ik in aanraking met de chakra’s en als eerste was Muladhara chakra een de beurt. Het was alsof ik een soort openbaring kreeg. Muladhara is het sankriet woord voor wortel, en in bovengenoemde situaties kan je juist het gevoel krijgen dat je wortels onder je weg gesneden worden. Ineens snapte ik waarom ik juist in die situaties zo’n enorme behoefte had aan krijgers, driehoeksposities en planken – ik wilde letterlijk wortels schieten en vaster in mijn voeten te komen staan.

 

Grounding asana’s en flow

Welke oefeningen zijn mijn favorieten om mezelf meer geaard te doen voelen? Met name de krijgers dus en ik heb een leuke kleine flow die mij veel helpt. Wees niet bang hulpmiddelen/ een steuntje te gebruiken voor deze posities (en in je leven!). Gebruik voor de halve maan een blok om je hand te ondersteunen en te aarden. Zorg dat je een muur achter je hebt en gebruik dit om een derde steunpunt te creëren door je voet te ‘flexen’ tegen de muur. Voel de strekking in je achterbeen door je hiel en probeer deze strekking dan ook te creëren als je los bent.

Nelly’s Grounding Flow. Houd elke houding 5 ademhalingen vast:

  1. Stoel, Vooroverbuiging, Halve staande vooroverbuiging
  2. Plank, Cobra, Neerwaartse Hond
  3. Krijger I, Krijger II, Omgekeerde Krijger, Driehoek, Halve Maan, Krijger II
  4. Plank, Cobra, Neerwaartse Hond


Herhaal stap 3 en 4 aan de andere kant.

 

 

Een nieuw geaard leven

Ondertussen ben ik terug verhuisd naar Nederland na 20 jaar in Engeland te hebben gewoond. Ook heb ik een carrièreswitch gemaakt naar leraar zijn, zowel yoga lerares als wiskunde docent op de middelbare school. Dus ik miste de Nederlandse aarde en voel me nu als een sterke boom met grote wortels en wel ruimte voor beweging en vrijheid in de takken en blaadjes.

Nelly Kloet Yoga
www.nellykloetyoga.com

 

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.