Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Wereld yoga dag 2019: gevorderd zijn in yoga

  • Geplaatst op
  • Door Audry
Wereld yoga dag 2019: gevorderd zijn in yoga

Gevorderd zijn in yoga meet je niet in fysieke lenigheid maar wel in een toenemende souplesse in het dagelijkse leven. Flexibiliteit betekent volgens het woordenboek ‘gemakkelijk kunnen aanpassen aan veranderingen.’

 

Een flexibel lichaam is in staat zich te bewegen in verschillende houdingen en posities. Een flexibele geest beweegt mee met de wisselende omstandigheden van het leven. Het zorgt dat je je aanpast als je situatie verandert. Je blijft niet star vasthouden aan hoe het was maar je staat open voor nieuwe wegen. Je beweegt zonder tegenstribbelen mee met de stroom en treedt onverwachte wendingen moedig en met een open mind tegemoet.

Het soepel makende effect van yoga op je lichaam is minstens van even groot effect op je geest. Concentratie- en ademoefeningen, meditatie en ontspanning zorgen dat je geest tot rust komt. Je ervaart dat deze rust ervoor zorgt dat je meer ‘aankunt’. Je staat meer open voor veranderingen en laat je minder snel van je stuk brengen.

Hoe meer je de weerstand toelaat, zodat deze je loslaat, hoe verder je in een houding komt. Deze wijsheid neem je met je mee als je van je mat afstapt. Want eenmaal met je voeten weer buiten de yogastudio begint de yogales pas echt, zoals mijn yoga leraar (Johan Noorloos) altijd zegt. In het dagelijkse leven kom je ontelbaar veel momenten tegen die je vragen je weerstand toe te laten zodat ze je loslaten en meebewegen met de veranderende omstandigheden. Breng dan alles wat yoga je heeft geleerd in de praktijk.

Groetjes, Audry

 

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.