Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Wereld yoga dag 2019: geef toestemming aan yoga

  • Geplaatst op
  • Door Miranda kooistra - Yoga Studio Namasté
Wereld yoga dag 2019: geef toestemming aan yoga

Een dag waarop we ‘yoga’ in het zonnetje zetten. En wat is het fantastisch dat dit een dag is waar wereldwijd aandacht aan wordt besteed.

 

Rust, stilte en bewegingsloosheid, daar begint voor mij de yogareis

Voor mij persoonlijk en (inmiddels) als yogadocent is elke dag een yogadag. Ik ben dankbaar dat ik mijn yogaboodschap mag delen. Vandaag deel ik mijn boodschap als docent, maar yoga heeft voor mij persoonlijk een ontzettend belangrijke rol gespeeld in wie ik nu ben en waar ik vandaag sta. Mocht je dit willen lezen dan kan dit door hieronder op deze link te klikken.

De impact die yoga heeft op het fysieke, mentale en emotionele lichaam van ons als mens is zo ontzettend groot, dat ik het van de daken zou willen schreeuwen.

 

Geef toestemming aan yoga in je leven

Elke week krijg ik nieuwe aanmeldingen van mensen die met yoga willen starten, maar dit om allerlei redenen (te) lang uitstellen (beeldvorming van yoga?). Omdat je lenig zou moeten zijn? Omdat het zweverig zou zijn? Wie zal het zeggen.

Mijn ervaring als docent is dat vrijwel niemand de studio binnen stapt met de wens om leniger te worden. Vaak is het zo, dat wanneer iemand binnenkomt om met yoga te starten, diegene al volledig is uitgeput. En iedereen die al yoga beoefent en dit al volledig heeft geïntegreerd in zijn of haar leven weet dat het niet alleen gaat om de beoefening van de yoga (houdingen).

Ik heb er zelf voor gekozen vrijwel alleen herstellende meditatieve yogalessen te geven. Hierbij kun je denken aan yin yoga en restoratieve yoga. Lessen waarin we voornamelijk werken aan het herstelvermogen van het fysieke lichaam en de emotionele innerlijke mens. Lessen waarin we verbinding maken met het hart. We keren naar binnen, rusten uit en werken op het bindweefsel. Het weefsel wat zeer langzaam werkt en waarin een belangrijke verbinding ligt met ons zenuwstelsel. In ons bindweefsel zitten vaak de fysieke pijntjes en ongemakken van de mens verborgen. We slaan alles wat we meemaken op in ons bindweefsel. Ook leren we in deze lessen nieuw gedrag aan zodat we oude ingesleten patronen mogen en kunnen loslaten.

Dankbaar ben ik, dat ik al veel mensen heb mogen begeleiden in (opnieuw) leren verbinding te maken met hun innerlijke lichaam om vanuit hier uiteindelijk nieuwe keuzes te kunnen en mogen maken.

 

Verbinding maken

Voor mij persoonlijk en nu inmiddels ook als docent is dit waar yoga begint. De verbinding maken met je innerlijke lichaam vanuit rust, vanuit stilte en bewegingsloosheid. Vanuit rust, stilte en bewegingsloosheid kun je de status van je lijf ervaren. Wat is de status van mijn fysieke lichaam? Wat is de status mijn mentale lichaam? Van mijn emotionele lichaam? Hoe gaat het met me? Hoe voel ik me? Wat heb ik nodig?

Door bewust aanwezig te zijn in het moment (waar je lichaam zich bevindt) en jezelf toestemming te geven om alles wat zich aandient in die rust en stilte, ook al is het niet comfortabel en wil je er misschien van wegblijven, leer je dit te omarmen. Misschien met het gevoel dat het je kwetsbaar maakt en het kan in het begin wat beangstigend zijn, maar in mijn beleving begint hier de yogareis.

 

 

Jouw yogareis

De yogareis naar binnen, maar ook naar buiten. De reis die jou als mens zoveel gaat brengen en je onderweg nieuwe ervaringen gaat meegeven. Antwoorden en duidelijkheid over wie je bent en wie je wilt zijn en waar je naar toe zou willen groeien. Yoga geeft je ruimte, niet alleen fysiek maar ook mentaal en emotioneel, het leert je de tijd te nemen en geduld te hebben voor wat nog mag groeien en ontwikkelen en je krijgt inzicht in hoe jij je leven zou willen inrichten. Je maakt verbinding met je hart, zodat het jouw leven is wat je leeft en niet dat wat er van je verwacht wordt of wat jou is aangeleerd.

 

Yin & yang

Vanuit hier groei je weer verder naar misschien andere yoga vormen, die ook allemaal hun eigen positieve effecten op je zullen hebben. De balans vinden in yin & yang. De yogavormen vanuit yin gezien waarbij je preventief voor je rust en stilte zorgt in combinatie met het werken in en op je bindweefsel. Waardoor je bewegingsvrijheid ook zal toenemen en waardoor je wanneer je een dagje ouder wordt nog vrij kunt bewegen. En de yang vormen waarbij je kracht en balans en uithoudingsvermogen creëert. En deze vormen samen zijn een prachtig recept en een sleutel naar gezondheid en een gelukkig en dankbaar leven.

 

Geef toestemming aan yoga in je leven

Lieve warme groet,

Miranda kooistra
Yoga Studio Namasté
www.yogastudionamaste.nl

 

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.