Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Wereld yoga dag 2019: Embodied Flow™

  • Geplaatst op
  • Door Margôt Kuiper - Embodied Flow™ Yoga Teacher
Wereld yoga dag 2019: Embodied Flow™

Wat brengt jou hier op de mat? Deze vraag stelde ik aan de deelnemers tijdens mijn afgelopen Embodied Flow™ workshop Move Express Inner Being. Wat is jouw intentie? Wat haal jij uit yoga?

 

Articulatie en integratie

Wat brengt jou hier op de mat? Deze vraag stelde ik aan de deelnemers tijdens mijn afgelopen Embodied Flow™ workshop Move Express Inner Being. Wat is jouw intentie? Wat haal jij uit yoga? Waarom sta je op de mat? Hoe verbind je elke keer weer naar die plek van rust, helderheid en eenheid? Want in ons drukke bestaan verliezen we soms het overzicht en wellicht ook de kracht naar dat deel dat connectie houdt met onze intrinsieke beweging. Met de interne belofte (Sankalpa) aan jezelf die vanuit de juiste verbinding tussen lichaam en geest zich laat articuleren. Zou dit dan leven volgens de levensleer van Yoga zijn, waarover ze het hebben?

 

Afstemmen naar de juiste melodie

Het is niet eenvoudig je eigen stem af te stemmen in een wereld vol mogelijkheden. Maar het is wel het doel van Yoga om vanuit de essentie, de diepste vorm van ons wezenlijke zijn te ervaren (Atman of Purusa).

Hoe komen we dan naar de ontmoeting of dichterbij de Atman of Purusa hoor ik je denken. Door hoe eenvoudig het ook klinkt, terug te komen naar de puurheid van de prana (ademhaling). Door de prana te volgen in zijn eb en vloed begint de articulatie te stromen naar elk deel van ons wezenlijke zijn. Als we daar met aandacht naar kunnen luisteren. Als we kunnen voelen waar in ons lichaam eenheid ontvouwt, naar de Flow die er altijd al is geweest, ervaren we het moment, ook wel embodiment.

Het is dus continu durven nieuwsgierig te zijn. De tijd te nemen om de melodie van ons innerlijke landschap en de ruimte om ons heen af te stemmen naar de meest organische stroming. Of dit nu door prana, asana, meditatie, mindfulness, authentic free movement of somatic work is. Dat maakt Embodied Flow™ uniek en veelomvattend.

 

 

The living Art of Yoga™

De meeste levenslessen kunnen we alleen ontdekken door te ervaren. Hierin kun je jezelf tegenkomen en dat kan fijn zijn of soms erg confronterend. Je kunt je bijvoorbeeld ontzettend dankbaar voelen en tegelijkertijd intens ontroerd. Mijn ervaring met Embodied Flow™ is krachtig en magisch omdat het inspeelt op de verweving van verschillende disciplines. Opgeslagen ervaringen en herinneringen krijgen hierdoor de ruimte om tot expressie te komen. Zelfheling. Door juist alle facetten te benadrukken en te ervaren in het leven, verdiepen wij ons steeds dichter naar ons zelf. Durven articuleren en luisteren hoe het lichaam wilt bewegen in de meest natuurlijke vorm geeft dat stuk vrijheid, bewustwording en zelfonderzoek. Zo leren wij elke keer verder af te stemmen naar de innerlijke beweging in ons zelf en komen wij thuis. Een beweging die nooit stopt. Een bewustwording die elke keer opnieuw wordt uitgedaagd aanwezig te zijn in de intieme dans en relatie met het nu.

 

Ervaar Embodied Meditatie

Ga rustig zitten in een comfortabele houding. Laat je lichaam rustig gronden bij het volgen van de uitademing. Voel hoe langzaam heel je lichaamsstructuur contact maakt met de aarde en tegelijkertijd ontspant. Laat de adem langs je botstructuur glijden, zodat je stabiliteit ervaart, op de plek hier in de ruimte.

Breng dan je aandacht naar binnen en laat heel je innerlijke landschap (longen) zich vullen (inademing) en voeden door de prana. Op de uitademing ontspan je, je innerlijke ruimte. Bij de volgende inademing voel je dat de longen zich vullen in een driedimensionaliteit. De grens van je innerlijke ruimte naar de buitenruimte versmelt, waardoor de prana langs je huid stroomt naar de ruimte om je heen. Bij de uitademing voel je dat de ruimte om je heen terug smelt naar binnen, naar de innerlijke ruimte die verzacht. Laat de dans ontstaan, de harmonie van je adem naar de diepste vorm in het nu. Er is geen grens meer tussen jouw innerlijke ruimte en de ruimte om je heen.

 

Wil je meer te weten komen?
www.embodiedflow.com
Tara Judelle & Scott Lyons | Co-Creators of the School of Embodied Flow™

 

Warme groet,

Margôt Kuiper
Embodied Flow™ Yoga Teacher +500h
Somatic Movement Therapist

Gediplomeerd Bachelor
Uitvoerend Danser & Dansdocent

 

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.