Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Wereld yoga dag 2019 - Do-In Yoga

  • Geplaatst op
  • Door Saskia van Inner Smile Yoga&Shiatsu
Wereld yoga dag 2019 - Do-In Yoga

Heb je ook behoefte aan een heldere geest, meer lichaamsbewustzijn, rust in je hart? Met speciale Oosterse lichaamsoefeningen versterk je lichaam en geest. Do-In Yoga onderscheidt zich van andere yoga vormen door zijn zelf genezend vermogen.

 

Wat is Do-In Yoga?

Do-In betekent letterlijk: ‘De reis naar binnen’; de weg die leidt naar persoonlijke groei en ontwikkeling. Do-In Yoga is verwant aan de Shiatsu therapie waarin de nadruk meer ligt op oefeningen voor de drukpunten en meridianen, waardoor je energiecirculatie wordt vergroot. Het brengt je meer lichaamsbewustzijn en bewegingsplezier. En je krijgt door de houdingen meer vitaliteit, kracht en flexibiliteit.

 

De vijf elementen in de natuur

De Chinezen bestuderen ‘Qi’ oftewel ‘levensenergie’ al eeuwen. In de natuur is Qi in alles aanwezig en ook constant in beweging. Het natuurlijke ritme van de natuur. Alles in de natuur verloopt in processen die zich steeds in hetzelfde patroon herhalen, ontdekten de Chinezen. En elk proces is te verdelen in vijf fasen: water, hout, vuur, aarde en metaal. Alles in de natuur doorloopt constant deze vijf fasen. Denk maar aan de seizoenen; water in de winter, hout in de lente, vuur in de zomer, aarde in de nazomer en metaal in de herfst. Deze werden later de vijf elementen genoemd. De mens is een deel van de natuur. Een organisch wezen waarin constant cyclische processen plaatsvinden en het is dus niet vreemd dat ook in de mens de vijf elementen een belangrijke rol spelen. De vijf elementen theorie tezamen met een drietal cyclische processen worden tot op de dag van vandaag gebruikt in o.a. de Shiatsu therapie maar ook in de yoga vorm, Do-In Yoga.

 

 

In je Hout element

Durf jij door anderen te worden gezien voor wie je bent? Heb je het gevoel dat je jezelf nuttig kunt maken? Hoe creatief of vindingrijk ervaar je jezelf? Dit zijn vragen die je jezelf kunt stellen binnen het element Hout, het voorjaar waar de meridianen Lever en Galblaas bij horen. De energie van het voorjaar is ‘ontwaken’. Op gevoelsniveau brengt dit jou in staat om nieuwe ideeën en plannen uit te voeren. En dat brengt de emoties ongeduld, frustratie en boosheid met zich mee. Het Hout element is ook erg gevoelig voor stress en het nemen van beslissingen. Daarnaast zorgt het voor beweging, groei en flexibiliteit. Een onbalans is ‘houterig’ zijn zoals verstijven/verkrampen van de pezen en spieren. Ook hoort ‘zien’ en ‘gezien worden’ (zintuig: ogen) bij dit element.

 

Lente tip

Ontgift door lever en galblaas oefeningen te doen. Dat betekent lichaamsrotaties en heupopeners. Ter voorbereiding op de zomer is het ook belangrijk om te aarden, dus leg bijvoorbeeld een papier met ‘Aarde’ erop geschreven onder je mat neer voordat je start met je Do-In Yoga oefeningen. Succes!

 

De vijf seizoenen door met Do-In Yoga

Binnen de Do-In Yoga lessen van Saskia van Inner Smile Yoga&Shiatsu in Voorburg beoefenen we diverse yoga houdingen voor het Hout element. Ook bereiden we ons alweer voor op de zomer en het vuur element. Kom en beweeg moeiteloos de vijf seizoenen door met Do-In Yoga! Voor mij houdt Do-In Yoga mijn levensenergie in balans, biedt mij ondersteuning bij een emotionele gebeurtenis en brengt me dichter bij mezelf.

 

Met een innerlijke glimlach,
Saskia van Inner Smile Yoga&Shiatsu

 

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.