Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Wereld yoga dag 2019: bedankt voor jullie bijdrage!

  • Geplaatst op
  • Door Lisanne - Superyoga
Wereld yoga dag 2019: bedankt voor jullie bijdrage!

Op 21 juni was het internationale yoga dag, waarbij we op Superyoga.nl 25 unieke, inspirerende en persoonlijke verhalen hebben gedeeld van yoga teachers door heel Nederland. Ik wil jullie allemaal hartelijk bedanken voor jullie mooie bijdrage.

Voor mij betekende 21 juni een dag waarbij ik extra bewust was van welke keuzes ik maakte, waar ik was en wat ik deed. De dag ging me niet alleen om yoga dus, maar om het geheel. Hoe voel ik me? Waarom doe ik wat ik doe? Voel ik me er goed bij? Draag ik iets bij aan een groter geheel waar ik écht achter sta? Ik vind het fijn om af en toe stil te staan bij wat er gebeurt zodat ik zelf kan bijsturen en het leven kan creëren waar ik oprecht gelukkig van word. Dat is niet altijd even makkelijk, maar het is alleen al heerlijk om ermee bezig te zijn.

 

Trots zijn

De 25 persoonlijke artikelen die ik heb ontvangen van de deelnemers waren allemaal even uniek. Het ene artikel telde meer dan 1.000 woorden en was uitgebreid terwijl een ander artikel slechts één alinea bevatte, maar wel een met een duidelijke boodschap. Sommige artikelen benadrukten vervelende dingen die zijn gebeurd in een leven en andere bestonden juist uit opbouwende inhoud, maar alle artikelen hadden een ding gemeen: iets waarop je zelf trots bent. En daar ben ik jullie allemaal erg dankbaar voor. Trots zijn op jezelf, of iets binnenin jezelf is mooi en van daaruit kun je bepalen hoe je wilt dat jouw weg eruit komt te zien.

 

Is het wel goed genoeg?

Niet alleen tijdens deze wereld yoga dag actie die ik heb georganiseerd, maar ook dagelijks om me heen en heel soms ook in mijn eigen hoofd kom ik het tegen: de vraag of het wel goed genoeg is. Natuurlijk is het goed genoeg! Als jij erachter staat, dan is het goed genoeg want je leeft voor jezelf en niet voor een ander. Meerdere deelnemers hebben me gevraagd of het stuk wat ze aanleverden wel goed genoeg was, en soms kwam zelfs de opmerking voorbij dat ik het kon aanpassen of zelfs helemaal niet gebruiken als het stuk niet goed genoeg was. In mijn eigen leven maak ik dit ook regelmatig mee als ik naar anderen om me heen kijk. Bij vriendinnen, kennissen, maar ook bij vreemden op straat of in een restaurant zie ik het terug. De twijfel, de onzekerheid, of het willen voldoen aan een hoge standaard die je jezelf hebt opgelegd.

Alle ingezonden stukken waren zó goed, dat ik er nauwelijks tot niets aan heb veranderd. Want hoe kan ik een persoonlijk verhaal van een ander nu beter maken door het aan te passen? Het is mooi zoals het is opgeschreven. De verhalen zijn bij elkaar duizenden keren gelezen waarbij je trots mag zijn dat je anderen hebt geïnspireerd, geraakt of hebt geboeid.

 

 

Mediteren

Sinds ik heb ontdekt wat mediteren voor me kan betekenen, wil ik niet meer zonder. Ooit dacht ik bij het woord mediteren aan monniken en mensen die zichzelf afzonderen van de wereld om er een geheel andere gedachtegang om na te houden. Gelukkig heb ik mezelf open gesteld voor nieuwe dingen en heb ik mediteren ook een plekje in mijn leven gegeven. Door te mediteren leer ik dagelijks wat voor mij fijn is, alleen voor mij. Daardoor maak ik de keuzes die mij gelukkig maken en als ik gelukkig ben, dan heeft de wereld om mij heen daar ook meer aan.

In de dagelijkse drukte die je om je heen kunt verzamelen, is het niet gek dat je na een tijdje niet meer precies weet waarom je aan het doen bent wat je aan het doen bent. Je doet het gewoon. Tijdens het mediteren, wat een half uurtje wandelen door het park met fluitende vogeltjes en een opkomend zonnetje kan zijn, maar ook een afgesloten momentje van tien minuten op mijn yogakamer waarbij ik geniet van rustige muziek of de heerlijke stilte om me heen, laat ik mijn gedachten en gevoelens langskomen. Ik veroordeel ze niet, maar ik kies degene uit waar ik me het fijnst bij voel en daar ga ik iets mee doen op die dag. De andere gedachten en gevoelens geef ik een plekje maar ik stop ze niet weg, ik laat ze toe maar ik vergroot ze niet uit.

 

Namasté

Geniet van je dag en ga door met datgene waar je trots op bent. Want dan draagt iedere dag bij aan een stukje van jezelf.

Liefs,
Lisanne

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.