Saldo cadeaubon controleren

 • Gratis verzending vanaf €50,-
 • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
 • Veilig betalen
 • 150.000+ tevreden klanten

Water met citroen

 • Geplaatst op
Water met citroen

Water is.. water. En niet lekker om de hele dag door te drinken. Een vaak gehoorde opmerking, maar toen was er: citroen!

"Water is niet lekker om de hele dag door te drinken". Een veel gehoorde opmerking in mijn omgeving. Ik vind het zelf wel meevallen en kom doorgaans heel gemakkelijk aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid water. Een paar kopjes groene thee, een aantal flesjes water en detox water tussendoor is al snel 1,5 liter water en vaak veel meer dan dat.

 

Water met citroen

Niet iedereen komt gemakkelijk aan de minimale aanbevolen hoeveelheid water per dag en dan zijn alle gezonde watertjes welkom. Water met citroen, water met munt, water met limoen, of een combinatie hiervan: het is allemaal mogelijk en heerlijk!

Voorbeeld recept:

 • Grote kan
 • 2 citroenen of 2 limoenen
 • 1,5 liter water
 • 2 takjes munt
 • ijsblokjes
 • optioneel: 4 of 5 plakjes komkommer

Snijd één citroen of limoen in schijfjes. Pers de andere citroen of limoen uit in een grote kan. Schenk hier vervolgens 1,5 liter water (mag natuurlijk altijd meer) bij en doe er samen met de schijfjes citroen of limoen munttakjes en ijsblokjes bij. Schijfjes komkommer is ook een perfecte optie en zorgt voor een extra frisse smaak. Je kunt de kan nog eventjes in de koelkast zetten, maar direct serveren is eveneens mogelijk.

 

Detox water

Detox water is een steeds meer gehoorde term en de combinaties die ik op Instagram voorbij zie komen zijn eindeloos. Met name één citroen of een halve citroen uitgeknepen in een glas water (niet te koud!) is populair. Dit glas maak je nog vóór je ontbijt en drink je een kwartiertje voor je ontbijt op. Het citroensap stimuleert de reinigende werking van de lever door gifstoffen op te lossen. Het helpt je daarnaast bij afvallen doordat de stofwisseling op gang komt. Drink iedere ochtend verse citroensap met lauw water en je krijgt je vitamine C binnen. Uit eigen ervaring weet ik dat je huid gaat stralen!

 

Eindeloos combineren

Het eerdergenoemde recept is slechts één voorbeeld. In feite kun je eindeloos combineren met fruit, kruiden, superfoods en water. Denk maar eens aan het toevoegen van bevroren fruit, maar ook aan dille en chiazaad. Door het toevoegen van bevroren fruit krijgt je water opeens een extra zoet of fris smaakje. Het opnemen van chiazaad zorgt ervoor dat je een langdurig verzadigd gevoel hebt, maar het helpt je ook bij sporten door de proteïnen.


 

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.