Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Wat kun je eten vóór je yogales?

  • Geplaatst op
  • Door Superyoga
Wat kun je eten vóór je yogales?

Weet jij wat je het beste kunt eten voor een yogales? Met de onderstaande tien tips leer je wat je het beste wel en niet kunt eten voordat je practice begint. Niet te zware voeding en juist wel voeding die rijk is aan voedingstoffen zijn aan te raden. Een zware maaltijd kun je beter laten staan!

Doe je regelmatig aan yoga? Zo ja, weet je dan ook wat je het beste kunt eten voordat je aan een yoga sessie begint? Het zal je niet verbazen dat de voeding rondom je yogasessie een belangrijke factor is voor je gezondheid en je gevoel van fitheid op de yogamat. Om jezelf zo comfortabel mogelijk te voelen is het handig om te weten wat en hoeveel je kunt eten of drinken voor een yogales. 

Er is veel discussie geweest omtrent dit onderwerp door gezondheids- en voedingsdeskundigen en yogabeoefenaars. Veel mensen vinden dat je beter niet kunt eten voordat je aan een yoga sessie begint, omdat sommige yogahoudingen veel druk uitoefenen op de buikstreek. Maar niet iedereen heeft een rustig leven, veel yogabeoefenaars hebben zelfs een hectisch leven. Het is daardoor niet altijd mogelijk om over de hele dag voldoende te eten om vervolgens ook nog eens een uitdagende yogales te volgen direct na je werk. Als je trek hebt, mis je energie en heb je geen concentratie en dat is juist wat je nodig hebt bij yoga. Het is niet erg om voor je yogales te eten, maar het gaat er wel om wát je eet.

Het is raadzaam niet te zwaar te eten vlak voor je yogales. Houd minstens twee tot drie uur ruimte tussen een flinke maaltijd en je yogales. Er zijn voldoende dingen die je kunt nuttigen vlak van te voren (denk aan voeding met een kleine omvang: rozijnen, bessen, amandelen, gedroogd fruit) of ongeveer een half uur tot uur van te voren (voeding van grotere omvang: havermout, appels, notenrepen, avocado's, yoghurt, bananen, smoothies).

 

Wat te eten voor yoga

1) Avocado’s

Veel yogabeoefenaars houden van avocado. De vrucht zit vol met mineralen zoals kalium en magnesium. Dit leidt tot een goede werking van spieren en cellen in je lichaam. Daarnaast zijn avocado’s makkelijk te verteren en heb je lang een verzadigd gevoel, waardoor het hongergevoel niet optreedt. De gezonde vetten in avocado’s helpen ook bij het verminderen van het slechte cholesterol (LDL) in je lichaam.

 

2) Bananen

Bananen zijn rijk aan voedingsstoffen, betaalbaar en het hele jaar door verkrijgbaar. De vrucht zit vol met kalium en alleen daardoor is het al de ideale pre-workout snack. Het magnesium dat in de banaan zit, helpt tegen een opgeblazen gevoel en spierkrampen. 

 

3) Smoothies

Een smoothie is ideaal als pre-workout. Smoothies zijn gezond en hydrateren het lichaam. Het fijne is dat je verschillende soorten fruit en groenten kunt mixen en daardoor altijd kunt kiezen voor een andere smaak. Gebruik bijvoorbeeld ananas, spinazie, sinaasappel, broccoli en plantaardige melk. Probeer aan te houden dat je iets meer groenten dan fruit gebruikt. Met één druk op de knop van de blender heb je binnen een halve minuut een heerlijke smoothie.

 

4) Appels

Appels zijn alkalische vruchten en helpen de zuurgraad in de maag gebalanceerd te houden. Ze bevatten ook natuurlijke suikers en vezels. Het eten van appels houdt je lichaam gehydrateerd en de vitamine C die erin zit geeft je lichaam een energieboost tijdens de practice. Probeer een appeltje in combinatie met een klein handje rauwe noten te eten om je bloedsuikerspiegel niet te veel te laten pieken.

 

5) (Plantaardige) yoghurt

(Plantaardige) yoghurt kan heel fijn zijn om te eten voor je yogales. Het voordeel is dat je het op verschillende manieren kunt eten. Zo kun je het mixen met fruit in een blender voor een smoothie, maar je kunt het ook eten met fruit en muesli zonder het te mixen. Het geeft je voldoende energie om het een uur tot anderhalf uur vol te houden.

 

6) Amandelen

Het eten van rauwe amandelen geeft net de energieboost die je nodig hebt. Kies niet voor de gezouten variant, de rauwe ongebrande amandelen zijn de beste optie om te nemen omdat deze vol zitten met voedingsstoffen zoals vitamine E, magnesium en gezonde vetten.

 

7) Rozijnen

Rozijnen bieden energie in de vorm van natuurlijke suikers. Je kunt ze vlak voor je yogales nog even meepakken om een energie boost te krijgen. Je kunt ze gemakkelijk in een klein zakje meenemen onderweg. Kijkend naar de bloedsuikerspiegel is het het beste om het handje rozijnen in combinatie met een handje rauwe noten te eten.

 

8) Gedroogd fruit en notenrepen

Je kunt tot ongeveer een half uur voor je yogales gedroogde vruchten of een notenreep eten. Let er wel op dat je een reep neemt zonder toegevoegde suikers.

 

9) Bessen

Bessen zitten vol met vitamines en antioxidanten en zijn rijk aan vezels. Het natuurlijke suikergehalte van de bessen houdt je energiek.

 

10) Havermout

Het eten van een kom havermout voor je practice is een zeer goede optie. Het is licht verteerbaar en rijk aan vezels. Indien nodig kun je een beetje plantaardige yoghurt en/of rauwe honing toevoegen voor de smaak.

 

Yoga is een geweldige vorm van lichaamsbeweging en kalmeert de geest. Deze vorm van beweging wordt in verband gebracht met talloze voordelen voor je gezondheid. Ja, yoga kan veel energie van je vragen en daarom is het belangrijk om ongezond voedsel zoveel mogelijk te vermijden op de dag dat je yoga gaat doen. Het eten van een paar (gezonde) kleinigheden zorgt er al voor dat jij over voldoende energie beschikt. 

 

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.