Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Yoga in de buitenlucht

  • Geplaatst op
  • Door Mascha - Superyoga
Yoga in de buitenlucht

Buiten yoga beoefenen heeft veel voordelen en uitdagingen. Door het directe contact met de aarde en alle natuurlijke geluiden voel je je nog meer verbonden met de omgeving en kun je nog dichter bij jezelf komen.

Buiten yoga beoefenen heeft veel voordelen en uitdagingen. Vergeleken met binnen is het bij buitenyoga nóg belangrijker om je te focussen. Daarnaast worden buiten je zintuigen extra geprikkeld. Neem nou bijvoorbeeld je voeten die direct contact maken met de ondergrond zoals gras, mos of zand. Of een zacht windje die je langs je huid voelt gaan. Door de prikkelingen en stilte voel je je meer verbonden met de omgeving en kun je dichter bij jezelf komen.

Maar we weten ook allemaal door tijd buiten door te brengen je stressniveau vermindert. Natuurlijke geluiden, zoals stromend water en het vrolijk tsjilpen van vogels brengt ons in een positieve stemming. Hierdoor lukt het je veel beter om te ontspannen en kun je nog meer genieten van je yoga oefeningen.

 

Aarden

Het gevoel van het gras, zand of stenen onder je voeten kunnen je helpen om je meer geaard te voelen. Ofwel je bent met je aandacht en bewustzijn volledig aanwezig in je lichaam. Maar naast dat het mentaal goed voor je is, heeft het aarden ook veel fysieke voordelen. Als je bijvoorbeeld op blote voeten loopt, worden weer andere gewrichten en spieren gestimuleerd dan wanneer je schoenen draagt. Er is ook bewezen dat de fysieke verbinding tussen je huid en de aarde de overdracht van vrije elektronen bevordert. Waarbij de elektronen ervoor zorgen dat te hoge elektrische spanning in je lichaam naar de aarde worden geleid. Aarden kan je helpen bij een goede gezondheid: het bevordert een goede nachtrust, vermindert pijn en het verhoogt je energie.

Kun je niet naar buiten? Voor binnenshuis kun je ook een aardingsmatje en aardingslaken gebruiken. Leg bijvoorbeeld het aardingsmatje onder je bureau, zodat je tijdens je werk kunt aarden. Of als je liever tijdens je slaap wilt aarden, dan leg je het aardingslaken op je matras.

 

 

Betere balans

Als je buiten yoga beoefent zul je merken dat het je fysiek en geestelijk uitdaagt. Om stabiel op een oneffen ondergrond te blijven staan wordt je kracht op de proef gesteld. Maar het vraagt ook mentaal veel van je. Je moet namelijk gefocust blijven en niet afgeleid worden door harde geluiden om je heen, bewegingen of het weer. Yoga in de natuur is een hele goede manier om je in balans te brengen en hierdoor groei je ook weer in het uitvoeren van je yoga oefeningen.

 

Je voelt je energieker

Uit onderzoek blijkt dat mensen die meer tijd buitenshuis doorbrengen, meer energie hebben. Tijdens een yoga sessie buiten is dat niet anders, omdat je buiten in de natuur bent adem je steeds opnieuw verse zuurstof in en voel je je veel beter dan wanneer je binnen yoga beoefent. Het hoeft dus ook niet altijd zonnig of warm te zijn, een groene omgeving en frisse lucht doet al heel veel.

 

Een dosis vitamine D

Je yoga oefeningen in de buitenlucht uitvoeren is ook een mooie manier om je lichaam te voorzien van vitamine D en je immuunsysteem een flinke boost te geven. Ben je buiten en het zonnetje schijnt, dan pak je mooi voor niets je extra dosis vitamine D mee. Een mooie manier om je botten gezond te houden en meer energie te krijgen. Schijnt het zonnetje niet en is het wat frisser buiten dan zal je lichaam extra haar best doen om lekker warm te blijven en virussen en bacteriën tegen te gaan.

 

Yoga oefeningen voor buiten

Bepaalde yoga houdingen kunnen je goed helpen om in verbinding te komen met de natuur. Hierdoor kom je ook makkelijker in verbinding met jezelf. Wil je graag die relatie met de natuur ontdekken? Begin dan met deze drie eenvoudige yoga oefeningen.

 

 

Aanbevolen producten voor buiten yoga

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.