Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Voetreflex massage, kom in balans

  • Geplaatst op
  • Door Cerise - Art Of Selfcare
Voetreflex massage, kom in balans

Sta je er weleens bij stil hoeveel overuren onze voeten maken? Met voetreflexologie krijgen je voeten een goede opknapbeurt. Deze vorm van massage werkt echter niet alleen door op je voeten maar ook op de rest van je lichaam. Hoe zit dat precies?

Wat is voetreflexologie?

Voetreflexologie is een behandelmethode die zijn oorsprong vindt binnen de Chinese Geneeskunde. Voetreflexologie is een voetmassage waarbij er op specifieke drukpunten gemasseerd wordt.

Vanuit de Chinese filosofie wordt er gesproken over meridianen, deze zogenaamde meridiaan lijnen eindigen allemaal onder de voet. Omdat elke meridiaan lijn verbonden is met een orgaan, zijn je organen in de vorm van een drukpunt terug te vinden onder je voet. Niet alleen je organen corresponderen met drukpunten onder je voet, ook onze zintuigen zijn hier terug te vinden.

De drukpunten die bij voetreflexologie gemasseerd worden, zijn dezelfde punten als waar bij acupunctuur een speciale naald geplaatst wordt. Chinese behandelmethodes zoals voetreflexologie, acupunctuur en Tui Na massage werken mooi samen omdat ze met elkaar gemeen hebben dat ze werken op de meridianen. Zo sluit Yin Yoga ook mooi aan in het rijtje.

 

Hoe kan voetreflexologie je gezondheid stimuleren?

Voetreflexologie kan je gezondheid stimuleren doordat de drukpunten onder je voeten gemasseerd worden en er voor kunnen zorgen dat de doorstroming weer op gang wordt gebracht. Omdat volgens de Chinese Geneeskunde het fysieke lichaam en onze mind als één worden gezien, is het masseren van acupressuurpunten op de voet een effectieve vorm om verlichting te bieden. De drukpunten op de voet worden bij een voetreflexmassage met de vingers gemasseerd. Door middel van specifieke technieken kunnen drukpunten bij voetreflexologie soms behoorlijk gevoelig zijn. Anderzijds kan deze vorm van massage ook juist heel ontspannen zijn. Dit hangt volledig af van eventuele klachten die een persoon heeft zoals bijvoorbeeld gespannen spieren, hoofdpijn of stress.

Als je een effectieve voetmassage hebt gehad kan het aanvoelen alsof je weer op nieuwe voeten loopt. Ondanks dat er enkel op de voeten is gewerkt, zullen de acupressuurpunten verder doorwerken in het lichaam. Door het masseren van de drukpunten krijgen de spieren en onder andere de organen waar op gewerkt is een trigger. Dit proces is in zekere zin te vergelijken met het ‘domino effect’. Kort gezegd, begint de route via de huid waar de druk van de massage zijn weg door alle huidlagen volgt, de spieren worden bereikt en de bloedcirculatie wordt weer in beweging gebracht. Op deze manier zal het lichaam reageren op de massage en kan dit verlichtend werken.

 

Wat zijn de voordelen van voetreflexologie?

De voordelen van voetreflexologie zijn dat deze behandelmethode het lichaam kan helpen om te ontspannen. Andere voordelen van drukpunten masseren op de voeten zijn:

 

Het verminderen van stress

Omdat stress vroeg of laat zijn sporen achterlaat in het lichaam, kan het masseren van drukpunten op de voet bij stress voor directe ontspanning zorgen. Bij acute stress kan dit ook goed voelbaar zijn op de betreffende drukpunten op de voet.

 

Verminderen van blokkades in de spieren

Door bij een voetmassage drukpunten te masseren, worden automatisch ook blokkades in de spieren over het hele lichaam verminderd.

 

Verbeteren van de doorbloeding

Een geblokkeerde bloedcirculatie kan voor vervelende klachten zorgen zoals bijvoorbeeld het hebben van ijskoude voeten die maar niet willen opwarmen. Doordat de drukpunten ingedrukt worden zorgt dit voor een boost die de doorbloeding weer op weg helpt.

 

Tot rust brengen van de geest

Niet alleen het fysieke lichaam heeft baat bij voetreflexologie. Onze geest komt al vrij snel tot rust als onze voeten worden gemasseerd. De fysieke impulsen die we ervaren hebben direct effect op onze geest.

 

Kan klachten van hoofdpijn verminderen

Als hoofdpijn lang aanhoudt kan dit een erg vervelende klacht zijn. Bij het masseren van specifieke drukpunten op de voet kan hoofdpijn verminderen.

 

Stimuleert de organen

Zoals eerder uitgelegd eindigen alle meridianen die met een specifiek orgaan verbonden zijn, allemaal op de onderkant van de voeten. Hierdoor kun je met het masseren van de drukpunten op de voet, verschillende organen stimuleren.

 

Stimuleert het immuunsysteem

Het immuunsysteem kun je met het ondergaan van deze voetmassage stimuleren. De doorstroming van Qi (energie) en bloed wordt op gang gebracht. Voor een goed werkend immuunsysteem is het belangrijk dat er een vrije doorstroming in het lichaam plaatsvindt.

 

Daarnaast zorgt een voetreflexologie behandeling er ook voor dat de afvalstoffen en toxines in het lichaam vrijkomen. Zo voert het lichaam deze stoffen af en geeft dit een boost aan het immuunsysteem.

Een spijkermat of spijkerkussen gebruiken als drukpuntmassage

Ben je niet zo van de massages of wil je de effecten van een voetreflexologie behandeling nabootsen? Met een spijkerkussen heb je het perfecte product in handen om verschillende drukpunten op het lichaam te activeren.

  • De spikes die op een spijkerkussen en spijkermat zitten zijn zo ontworpen dat ze een bepaalde druk op de huid uitoefenen die een vergelijkbaar effect geven als met een voetreflexmassage. Het spijkerkussen kun je voor zowel je hoofd als je voeten gebruiken.

 

Aanbevolen productseries

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.