Saldo cadeaubon controleren

 • Gratis verzending vanaf €50,-
 • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
 • Veilig betalen
 • 150.000+ tevreden klanten

Verdiep je kennis met Yoga boeken

 • Geplaatst op
 • Door Cerise - Superyoga
Verdiep je kennis met Yoga boeken

Ben je een echte lezer of vind je het fijn om niet alleen digitaal informatie te verkrijgen over yoga? Tegenwoordig zijn er talloze boeken te vinden over alles wat met yoga te maken heeft. Een yoga boek is een mooie toevoeging aan je boekenverzameling.

Waarom Yoga boeken lezen?

Je kunt Yoga boeken lezen om je kennis over de yoga filosofie te vergroten. Wil je bijvoorbeeld weten wat de achterliggende gedachte is over een yoga stijl die je al een tijdje beoefent, of ben je van plan om yoga meer en meer te integreren in je dagelijks leven? Dan kan het lezen van verschillende Yoga boeken je op weg helpen. De filosofie van yoga is zeer diepgaand en complex waardoor er ontzettend veel over te lezen is. Online is er tegenwoordig enorm veel informatie te vinden over yoga, het lezen van een boek in combinatie met online informatie kan elkaar mooi versterken. Naast de pluspunten van online lezen, geeft een boek een andere beleving aan het vergaren van kennis. Ook op vakantie of in je vrije tijd is het heerlijk om dat boek open te slaan en te lezen.

Tijdens een yoga les wordt er vaak kort uitgelegd door de yoga docent waar de oefening die je gaat uitvoeren goed voor is. Als je op zoek bent naar een uitgebreide uitleg van de effecten van een yoga houding en andere toepassingen zoals de duur en mogelijke contra indicaties, is een Yoga boek een mooie aanvulling om achter deze informatie te komen.

 

Yoga boeken, voor wie?

Het lezen van een Yoga boek is een aanrader voor iedereen die zijn kennis over yoga wil vergroten en voor iedereen die het fijn vindt om een overzicht te hebben van yoga oefeningen gebundeld in een boek. Het maakt niet uit of je een beginnende yogi of een ver gevorderde yogi bent, voor ieder level zijn er meerdere geschikte boeken te vinden. Ook als je helemaal geen yoga beoefent zijn boeken over yoga informatief en leuk om te lezen.

 

Wat voor Yoga boeken zijn er?

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende Yoga boeken te vinden, zowel online als in de winkel. Omdat yoga wereldwijd populair is en veel meer dan alleen het beoefenen van lichaamsbewegingen omvat, is er ontzettend veel informatie over te vinden. Hieronder delen we een aantal onderwerpen die je terugvindt in de Yoga boeken.

 • De geschiedenis van yoga;

De geschiedenis van yoga dateert eeuwen terug, het ontstaan van yoga en de verschillende stijlen hebben ieder hun eigen invalshoek. De namen van de yoga stijlen zijn veelal vanuit het Sanskriet terug te leiden naar waar de stijl voor staat. Het concept van pranayama’s, de meditatieve kant van yoga en de Yoga Sutra’s van Patanjali, zijn stuk voor stuk interessante onderdelen om je in te verdiepen. Vooral als je meer tot de kern van yoga wilt komen of gewoon nieuwsgierig bent naar de herkomst is het de moeite waard om hier een Yoga boek over te lezen.

 • werkboeken om yoga te leren;

Werkboeken waarin uitgebreid beschrijvingen en afbeeldingen van yoga stijlen staan zijn erg populair. De werkboeken kunnen je helpen om beter de yoga houdingen te beheersen en geven tips om bijvoorbeeld intenties te zetten of een thema van je les te creëren.

 • yoga boeken voor docenten;

Als je een yoga docent bent, zijn er genoeg boeken te vinden om je kennis een boost te geven. Je kunt er inspiratie uit opdoen voor het creëren van een mooie reeks van asana’s.

 • de spirituele benadering van yoga;

Als we dieper ingaan op de kern van waar yoga om gaat, zul je gaandeweg merken dat yoga veel spirituele eigenschappen heeft. De meditatieve kant en het bereiken van bijvoorbeeld samadhi zijn belangrijke onderdelen binnen de yoga filosofie waarmee je aardig de diepte in kunt. Ook zijn er veel boeken over de werking van yoga op de chakra’s.

 • yoga boeken over oefeningen;

Van yoga encyclopedieën vol met ontelbaar veel yoga houdingen, tot uitgebreide beschrijvingen van oefeningen en yoga stijlen. Als je meer wilt weten over de effecten en hoe je de houding precies moet uitvoeren kan het zinvol zijn om hierover een yoga boek aan te schaffen. Ook boeken over het specifieke effect van yoga oefeningen op de spieren zijn leerzaam.

 • boeken voor beginnende yogi’s.

Ben je net begonnen met het beoefenen van yoga en wil je meer weten over de yoga houdingen? Er zijn veel Yoga boeken speciaal voor de beginnende yogi waarin je op een laagdrempelige manier een stappenplan met illustraties kunt volgen en per yoga asana kunt zien wat de effecten van de oefening zijn.

 

Aanbevolen productseries

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.