Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Verbeter je nachtrust door gezonde voeding

  • Geplaatst op
Verbeter je nachtrust door gezonde voeding

Val jij vaak moeilijk in slaap? Een slechte nachtrust heeft vaak vele oorzaken zoals stress, spanning of ongezonde voeding. Door je voeding aan te passen en superfoods op een juiste manier toe te passen, verbeter jij direct je nachtrust!

Een verstoorde nachtrust kan veel oorzaken hebben. Stress, spanning en onrust zijn de meest voorkomende oorzaken voor slaap problemen. Behalve dat je niet goed kunt slapen wat vervelend is, is je lichaam de volgende dag ook niet in staat om overdag optimaal te presteren wat effect heeft op je directe omgeving. Door weinig slaap grijp je vervolgens sneller naar snacks en andere ongezonde voeding waarmee je een behoorlijke aanslag pleegt op je dagelijkse functioneren. Door overdag gezond te eten, geef je je lichaam constant energie om goed te kunnen presteren. Door na 19.00 uur niet of niet zwaar meer te eten, geef je je lichaam de mogelijkheid om je hormonen hun werk te laten doen en een gezond dag- en nachtritme te handhaven waardoor je in de avond moe genoeg bent om in slaap te komen. Een ongezond eetpatroon geeft het tegenovergestelde effect.

 

Maca

Maca poeder zit boordevol met eiwitten, vezels , mineralen en vitaminen die gezond zijn voor je lichaam. De maca knol zorgt daarnaast ook voor een flinke energieboost dankzij de flinke dosis mineralen. Onder andere hierdoor ben je in staat om de nodige prestaties te leveren. Maca poeder bevat de kracht om stress (en depressie) tegen te gaan en concentratieverlies te verminderen waardoor de zo vervelende en gezondheidsbedreigende stressmomenten de kop ingedrukt kunnen worden met als resultaat een goede nachtrust. Maca poeder reguleert je hormoonspiegels waardoor deze goed in balans raken en je ritme verbetert.

Gebruik maca poeder vooral in de ochtend of middag. Het hoge energiegehalte dat het poeder heeft, bevordert je nachtrust niet als je het s ‘avonds nuttigt.

 

Rauwe cacaopoeder

Rauwe cacaopoeder bevat een behoorlijk hoge voedingswaarde. Cacao zit vol met antioxidanten, vitamine C en mineralen. Goed om te weten is dat in cacaopoeder het hoogste aantal antioxidanten (bestrijden ziekten in het lichaam en verbeteren het immuunsysteem) zit dat ooit in voedsel gevonden is.

De grote hoeveelheid magnesium werkt ideaal tegen een hoge fysieke inspanning en tegen stress. Magnesium is een belangrijk mineraal dat niet iedereen voldoende binnenkrijgt via voeding. Dit natuurlijke anti-stress middel helpt het lichaam en de geest te ontspannen voor je gaat slapen.

 

Amandelen

Niet alleen rauwe cacaopoeder, maar ook amandelen bevatten een hoge dosis magnesium. Deze noten vormen een natuurlijke spierverslapper en zijn een uitstekend middel tegen slapeloosheid.

 

Bananen

Velen zijn verbaasd dat bananen kunnen helpen om slaap te stimuleren, omdat ze vooral bekend staan om het geven van energie. Bananen bevatten niet alleen koolhydraten maar zitten boordevol met magnesium, kalium en tryptofaan. Deze drie vormen een perfecte combinatie om beter in slaap te komen.

 

Havermout

Havermout is rijk aan melatonine, magnesium en kalium. Melatonine zorgt voor een daling van de lichaamstemperatuur waardoor het lichaam tot rust komt en in slaap valt. Voeding met deze stoffen wordt vaak gebruikt om slaap extra te stimuleren. Neem in de avond een bakje havermout (met amandel- of kokosmelk) en verbeter je nachtrust!

 

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.