Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Top 10 boeken over yoga en meditatie

  • Geplaatst op
  • Door Maartje - Gezond aan tafel
Top 10 boeken over yoga en meditatie

Naast ons aanbod van yogaproducten en veel informatie over yoga en meditatie kunnen we ons voorstellen dat je je nog verder wilt verdiepen in bepaalde aspecten van yoga en meditatie. Daarom vroegen wij lifestyleblog Gezond aan tafel naar hun boeken top 10.

Op Gezond aan tafel vind je inspiratie voor een gezondere leefstijl, van yoga en meditatie tot voeding, slapen, verbinding en zingeving. Ben je binnenkort jarig, zoek je nog een cadeautje voor de feestdagen of wil je jezelf een cadeautje geven? Pak je verlanglijstje er maar bij!

 

1. Clean mind, clean body, Tara Stiles

Ken je Tara Stiles? Zo niet: ze is een internationaal bekende yoga-instructeur. En ze heeft een nieuw boek geschreven: Clean mind, clean body. Ben jij ook constant online, word je geleefd door je telefoon en mail, voel je je overwerkt en gestrest en zit je het grootste deel van de dag achter je computer? Wil je het langzamer aan doen, weer in contact komen met je lichaam en geest en terugkeren naar de meest essentiële versie van jezelf? In haar boek presenteert Tara een 4-weekse detox voor lichaam, geest en ziel. Waarvan meditatie en yoga natuurlijk een belangrijk onderdeel zijn.

 

2. Handboek Meditatie, Deepak Chopra

Meditatielessen van de leermeester zelf: Deepak Chopra. Deepak Chopra stond aan de wieg van de meditatie-revolutie in het Westen. In zijn Handboek Meditatie vind je zijn beste lessen. Hij begeleidt je in de beoefening van meditatie en laat je de voordelen ervan ervaren. Met de nieuwste onderzoeksresultaten naar het effect van meditatie op je leven en een dagelijks meditatieprogramma. Het resultaat: een leven met een open, vrij en creatief bewustzijn.

 

3. De kracht van transcedente meditatie, Bob Roth

In 20 minuten ontstrest. Dat kan dus, met Transcendente Meditatie (TM). Bij deze vorm van meditatie draait het niet om concentratie, beheersing van de geest, contemplatie of observatie van gedachten. De kracht van TM zit hem in mantra’s. Het is een eenvoudige techniek waarmee je je lichaam en geest kunt opladen. En Bob Roth weet er alles van, want hij leerde de kunst als jonge man van niemand minder dan de grondlegger, Maharishi Mahesh Yogi. Oprah Winfrey zegt erover: ‘Ik voel me duizend procent beter als ik het doe. Meditatie-Bob: hij heeft het!’

 

4. Inner Spark, Kristin Vikjord

In Inner Spark laat Kristin Vikjord zien hoe jonge vrouwen om kunnen gaan met hun drukke en overweldigende bestaan (het combineren van een gezin, baan, vrienden en familie). Kristin laat zien dat je deze levensfase juist kunt omarmen en je licht en vrij kunt voelen, en dat je ook tijdens die tropenjaren écht gelukkig kunt zijn. Deze mindstyle-gids zit boordevol inspiratie, eenvoudige yoga- en mindfulness-oefeningen en leuke tips om meer rust te vinden en vanuit je ware kracht te leven.

 

5. Magical Morning methode, Jenny Schoenmann

Ervaar jij door de uitdagingen van werk, gezin en de verwachtingen van anderen een gebrek aan richting? Dan schreef Jenny Schoenmann haar boek Magical Morning methode voor jou. Met de makkelijke ochtendrituelen (ja, ook yoga en meditatie passeren de revue), korte schrijfopdrachten, tips en technieken in deze journal herontdek je de krachten die je altijd al had: moed, inzicht, passie en zelfliefde.

 

6. Rust vinden in een wereld die maar doordraait, Magnus Fridh

Het moderne leven is meestal een chaotische mix van doen, moeten, streven, strijden en bereiken. Rust en stilte staan te vaak op de tweede plaats, met als resultaat stressklachten. Maar er is een oplossing: elke dag stiltemomenten inbouwen. Rust vinden in een wereld die maar doordraait is een onmisbare gids vol praktische adviezen voor wie de chaos van het alledaagse wil loslaten en klaar is om de rust te omarmen. Met natuurlijk aandacht voor meditatie.

 

7. Kinderyoga, Helen Purperhart

Heb je (wat oudere) kinderen? Steeds meer kinderen ervaren druk en stress door school en hun sociale omgeving. Hierdoor kunnen ze slecht slapen, zijn druk, onzeker of angstig. Bij volwassenen helpt yoga om rust in hoofd en lijf te brengen, dit werkt minstens zo goed bij kinderen! Kinderyoga wordt niet voor niets steeds populairder. Dit boek, van de bekendste kinderyogadocent Helen Purperhart, bevat leuke teksten en duidelijke tekeningen met yoga-oefeningen – voor je kind om zelf te doen, of lekker samen.

 

8. Meditatie, Daniël Goleman, Richard Davidson

Wat voor effect heeft meditatie op ons brein, onze gewoonten, onze genen? Zijn er veranderingen waar te nemen op de langere termijn? Door de vercommercialisering van meditatie zijn er veel misvattingen ontstaan. In hun boek Meditatie brengen Daniel Goleman en Richard Davidson, als ervaringsdeskundigen én wetenschappers, verslag uit van meer dan dertig jaar onderzoek naar het blijvende effect van meditatie. Interessant: er blijkt meer nodig te zijn dan dagelijkse korte oefeningen. Meer dan het aantal uren, tellen vooral een gedegen meditatietechniek, de feedback van een meester en een observerende houding ten opzichte van ons zelf. We kunnen veel meer profijt hebben van meditatie, en de auteurs laten overtuigend zien hoe.

 

9. Meditatiekaarten bij Over liefde en loslaten, Jan Geurtz

Zit je bekneld in een pijnlijke emotie en lukt het niet om je er uit te denken of te mediteren? Neem dan een ogenblik om te beseffen dat je met je gedachten je ellende niet kunt beëindigen, omdat die juist door het denken is veroorzaakt. Onze tip: deze meditatiekaarten van Jan Geurtz. Ze horen bij het boek Over liefde en loslaten, maar je kunt ze ook los daarvan gebruiken. Trek ongezien een kaart en laat je verrassen door een lieve, dwaze of diepzinnige spirituele gedachte. Probeer er niet over door te denken maar luister in stilte naar de weerklank ervan in je geest en in je hart.

 

10. Het no-nonsense meditatieboek, Steven Laureys

Vind jij mediteren stiekem maar zweverig? Het no-nonsense meditatieboek van Steven Laureys leert je op begrijpelijke wijze hoe meditatie precies werkt en wat de effecten ervan zijn op lichaam en geest. Want dat meditatie je leven kan veranderen, staat vast: minder stress, een betere nachtrust en meer focus zijn slechts een paar van de positieve effecten van mediteren. De eenvoudige oefeningen en herkenbare verhalen zorgen ervoor dat ook jij kunt ervaren hoe belangrijk meditatie in het dagelijks leven is.

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.