Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Tijd voor jezelf

  • Geplaatst op
Tijd voor jezelf

Tijd voor jezelf maken, het gaat niet iedereen makkelijk af. Hoe maak je tijd vrij en hoe houd je dit vol? Haal het maximale uit jouw leven met onze tips!

Tijd voor jezelf

Neem jij voldoende tijd voor jezelf? Plan je rustmomenten in? Iedereen ons om heen, inclusief wijzelf, lijkt moeite te hebben met het vinden van een momentje waarin we niets kunnen doen. De wereld verlangt meer en meer van ons en het leven gaat nu eenmaal steeds sneller door de technologische ontwikkelingen. Best logisch dus dat het houden van balans lastiger wordt. We zijn zo geprogrammeerd dat we onze dagen lekker vol stoppen en als je dan een moment voor jezelf wilt dan is de tijd op! Toch is het essentieel om voldoende rust in te bouwen, want waar drukte is moet een tegenhanger zijn om volop te blijven genieten van het leven en het maximale uit je leven en werk of studie te halen.

Waar de één behoefte heeft aan een boek lezen, wil de ander graag een yoga- of meditatiesessie inlassen om tot rust te komen. Maar hoe komen we daar aan toe? De eerste stap is het bewust zijn, ben je je ervan bewust dat je het graag wilt maar dat het niet lukt? Dan ben je al onderweg! Op het moment dat je van je rustmoment een gewoonte kunt maken ben je al een heel eind. Wist je dat je een gewoonte kunt ontwikkelen? Door vaak genoeg hetzelfde te doen heb je een gewoonte te pakken. De eerste dagen merk je dat het lastig is om je aan je eigen afspraken te houden, maar naar verloop van tijd wordt het makkelijker. Challenge! Las 21 dagen achtereenvolgens een sessie in van 10 minuten om niets te doen of te mediteren. Je kunt plat op de grond gaan liggen in de Savasana (lijkhouding) en focus je op je ademhaling. Haal rustig adem en probeer je ademhaling helemaal te volgen, wees je bewust van je adem en als je dit onder controle hebt denk dan ook aan je lichaam. Begin bij je voeten en ga langzaam alle onderdelen af naar boven. Vraag je bij ieder onderdeel af hoe het voelt. Observeer zonder te oordelen! Deze oefeningen zorgen naast rust voor meer focus in het dagelijks leven, hoe vaak ben jij met je aandacht bij het huidige moment en hoe vaak dwaal je met je gedachten af naar het verleden of heden? Juist, vaak leven we niet in het huidige moment en dit zorgt ervoor dat de dingen die we op dat moment moeten doen niet altijd de juiste hoeveelheid energie kunnen krijgen.

Nu is 10 minuten tijd voor jezelf op een dag maar weinig en maken we het liefst meer tijd vrij. De vraag is: hoe graag wil je de vrije tijd? Wil je tijd maken? Want in dat overvolle schema moet tijd worden geschrapt om vervolgens in te vullen met rust. Hieronder een aantal tips die je kunnen helpen:

 

  • Smartphone: een smartphoneverslaving bestaat officieel (nog) niet, maar hoe vaak zit jij zonder goede reden op je mobieltje? Hoe vaak scan je gedachteloos je social media accounts af? Er is een aantal apps waarmee je je smartphonegebruik kunt bijhouden. De app Moment laat bijvoorbeeld zien welke app je het vaakst gebruikt en hoe lang de app aanstaat.

 

  • TV: hetzelfde geldt voor televisie kijken. Zap je vaak gedachteloos en tikt ondertussen de tijd rustig verder waardoor het opeens weer een uur later is? Kun je hier tijd besparen?

 

  • Planningen: deel je tijd bewust in en ruil je rustmomenten niet in voor iets wat op dat moment belangrijker lijkt. Houd je aan je eigen afspraken! Je leeft al snel naar de agenda van een ander of je kruipt toch even achter de computer om nog wat af te maken.

 

Het goede gevoel wat je overhoudt aan het nakomen van je eigen afspraken is heerlijk, evenals het gelukkige gevoel na een work out, yoga sessie of het lezen van een goed boek. Maak voldoende tijd voor jezelf!

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.