Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Stress verlichten met acupressuur

  • Geplaatst op
  • Door Cerise - Superyoga
Stress verlichten met acupressuur

Ervaar je regelmatig stress in het dagelijks leven? Je kunt dit verminderen door de acupressuurpunten op je lichaam aan te spreken. Door specifieke drukpunten op het lichaam te behandelen worden deze gestimuleerd en kan dit helpen om je beter te voelen en je stressniveau te verlagen.

Wat is acupressuur?

Acupressuur is een methode die afkomstig is uit de Chinese Geneeskunde. Het richt zich op specifieke drukpunten op het lichaam die verbonden zijn met de meridianen, de energiebanen die door je lichaam lopen. Door op deze specifieke acupressuur drukpunten te werken kun je zowel het fysieke als het mentale lichaam stimuleren en verbeteren. Blokkades die in het lichaam zijn opgeslagen kunnen worden verminderd of weggewerkt, zo ook stress.

Je kunt de acupressuurpunten op meerdere manieren triggeren. Met behulp van verschillende technieken, zorg je ervoor dat onder andere de bloedcirculatie en de energie (ook wel Qi genoemd in het Chinees) vrij kunnen stromen door het lichaam. Als er spanningen of andere vormen van blokkades in het lichaam aanwezig zijn verlopen deze processen niet meer optimaal en kunnen er lichamelijke of mentale klachten ontstaan.

Naast acupressuur is acupunctuur ook een behandelmethode om blokkades in het lichaam te verminderen. Echter wordt er bij acupunctuur gebruikgemaakt van speciale naalden die worden geprikt op specifieke drukpunten. Dit zijn dezelfde punten waar op gewerkt wordt met bijvoorbeeld drukpuntmassages. Wat de behandelmethodes gemeen hebben is dat ze beide werken op de meridiaanlijnen.

 

Hoe kun je acupressuurpunten stimuleren?

Acupressuurpunten zijn niet zomaar punten op het lichaam, elk drukpunt is verbonden met verschillende aspecten in ons lichaam. Denk hierbij aan de organen, onze emoties en andere lichaamsfuncties die nodig zijn om het lichaam werkend en fit te houden. Het meridianenstelsel laat deze verbindingen goed zien. Je kunt acupressuurpunten op verschillende manieren stimuleren. 

Drukpunt massage

Zo kan een drukpuntmassage zoals bijvoorbeeld Shiatsu of Tui Na toegepast worden. Bij drukpuntmassages worden er technieken toegepast waarbij met de vingers en de ellebogen druk wordt uitgeoefend op de punten. Dit zorgt ervoor dat de opgeslagen spanning in het lichaam vermindert.

Acupressuurmat

Een andere manier om acupressuur drukpunten te behandelen is met een acupressuurmat, ook wel bekend onder de naam spijkermat. Een acupressuurmat is handig in gebruik als je zelf een massage voor je lichaam wilt creëren. Op de mat bevinden zich spikes die zodra je op de mat gaat liggen een druk op het lichaam uitoefenen. Deze druk simuleert een soortgelijk effect als wanneer je een drukpuntmassage krijgt. De druk vanuit de mat dringt het lichaam door via de spieren en kan zo blokkades in het lichaam verminderen.

Yoga

Ook yoga kan een bijdrage leveren aan het verminderen van stress via acupressuurpunten. Bij sommige yoga stijlen zoals Yin Yoga worden er oefeningen uitgevoerd die doorwerken op de meridianen en die helpen de ademhaling te reguleren. Dit kan ervoor zorgen dat specifieke drukpunten ontspannen.

 

Hoe stress verlichten met acupressuurpunten?

Je kunt stress op verschillende manieren verlichten met het behandelen van acupressuurpunten. Zoals beschreven kunnen massage, het gebruik van een acupressuurmat en yoga helpen om stress te verminderen door deze specifieke punten te stimuleren. Omdat stress zich op verschillende plekken in ons lichaam kan opslaan, is het zeer effectief om dit te verminderen door middel van acupressuur. Ons fysieke lichaam reageert direct op de impulsen die het krijgt vanuit onze geest. Hierdoor is stress een factor die zich snel in het lichaam manifesteert.

Het behandelen van acupressuurpunten zal je lichaam kalmeren en laten ontspannen. Specifiek het toepassen van acupressuur is een manier om ook snel de spanning die voortgekomen is uit stress te bereiken. Uiteraard zullen er afhankelijk van de mate van stress die er in het lichaam zit, meerdere acupressuur sessies nodig zijn om het lichaam weer volledig ontspannen te krijgen.

 

Gebruik jij al een acupressuurmat?

Met een acupressuurmat kun je snel en makkelijk zelf thuis aan de slag met het verminderen van spanning en stress in je systeem. Ook als je regelmatig naar de masseur gaat kan een spijkermat een fijne aanvulling zijn op het vitaal houden van je lichaam. In de hersenen worden verschillende stofjes aangemaakt tijdens het gebruik van een spijkermat die een ontspannen gevoel bevorderen.

Lees je overigens goed in hoe je het beste gebruik kunt maken van een acupressuurmat. Er zijn situaties waarin het wordt afgeraden om een spijkermat te gebruiken, bijvoorbeeld als je zwanger bent of bepaalde medische aandoeningen hebt.

Het toepassen van acupressuur kan zorgen voor een diepe ontspanning van lichaam en geest. Vooral na een stressvolle periode heeft het lichaam behoefte aan ontspanning en is het belangrijk om niet door te lopen met stress in het lichaam.

 

Aanbevolen productseries

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.