Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Slechte huid voorkomen?

  • Geplaatst op
Slechte huid voorkomen?

Wil jij een slechte huid, afbrokkelende nagels en vermoeidheid voorkomen? Voeding en innerlijke rust zijn jouw basisingrediënten.

We willen allemaal een stralende huid, het perfecte figuur en fit zijn. En dat het liefst het hele jaar door! We hebben een sterk lichaam dat dit allemaal kan verzorgen, maar dan moeten we eerst zorgen dat we ons lichaam op de juiste manier behandelen. Twee belangrijke factoren zijn voeding en innerlijke rust. Wil jij die slechte huid, afbrokkelende nagels en vermoeidheid voorkomen? Hierbij 3 tips! 

 

Tip 1: Maak je lichaam blij met de juiste voeding
Je dieet bepaalt hoe jij eruit ziet, van binnen en van buiten. Door de juiste voeding je lichaam in te sturen, kun je supersterke nagels, haren en een stralende huid creëren. Wat moet je doen? Eet voldoende goede eiwitten. Je nagels, haren en huid bestaan uit een soort eiwit genaamd keratine. Je profiteert ook direct van een flinke dosis calcium wat de groei van nagels en haren stimuleert. Goede eiwitten vind je in vette vis (zalm, haring, tonijn) en kip, in zuivel producten maar ook in noten en peulvruchten (bonen, peulen). Extra eiwitten kun je nemen bij bijvoorbeeld intensief sporten. Ga ook hier voor kwaliteit en kies bijvoorbeeld Sunwarrior eiwitpoeder wat bestaat uit 100% plantaardige eiwitten.

 

Tip 2: Drink voldoende vocht
Bijna ieder proces in je lichaam heeft water nodig om uitgevoerd te kunnen worden. Genoeg drinken is dus van groot belang voor een goed uiterlijk. Een aantal tips: drink ’s ochtends direct na het opstaan een halve liter water om de spijsvertering op gang te brengen. Ga je voor een stralende huid? Knijp dan een hele citroen uit in je water. Citroensap heeft een goede werking op je lichaam dankzij de alkaliserende werking en de aanwezigheid van vitamine C. Houd je van kokossmaak? Drink dan regelmatig 100% natuurlijk kokoswater (geen concentraat). Dit is verkrijgbaar in natuurwinkels en bij sommige Aziatische winkels kun je verse jonge kokosnoten kopen die veel sap bevatten. In kokoswater zitten zeer veel vitaminen en mineralen zoals vitamine B en magnesium. Magnesium ondersteunt vitamine B en samen beschermen ze je huid. Houd je niet van kokos maar wel van chocolade? Gebruik dan eens rauwe cacaopoeder om een gezonde chocomelk te maken. Rauwe cacaopoeder bestaat uit 100% cacao en bevat net als kokoswater een hoge dosis magnesium. Naast magnesium is cacaopoeder ook nog eens rijk aan zink en ijzer welke essentieel zijn voor gezonde nagels en stralend en sterk haar. IJzer zorgt voor een goede doorbloeding waardoor de nodige voedingsstoffen en zuurstof de uiteinden van je lichaam (haar, nagels) kunnen bereiken. Zink zorgt voor de productie van het eiwit keratine waaruit onze nagels en haren bestaan. Ben je gewend om witte suiker toe te voegen aan je chocolademelk of andere recepten? Vervang de witte suiker eens voor een beetje vanillepoeder of kokosbloesemsuiker. Je lichaam is je dankbaar!

 

Tip 3: Ontspan je geest
Naast voeding is een gezonde geest van groot belang voor een gezond lichaam. Denk aan een positieve instelling, geen stress en voldoende beweging. Zorg dat je jezelf verlost van negatieve relaties, maak het jezelf niet te druk door teveel te werken of teveel verantwoordelijkheden op je schouders te nemen en doe geregeld ontspanningsoefeningen. Het klinkt misschien heel suf, maar als je je hieraan houdt dan zal je merken dat je binnen no-time een stralend persoon ziet als je in de spiegel kijkt. Wist je dat een ongezonde geest direct invloed heeft op je lichaam? Je hersenen communiceren rechtstreeks met je darmstelsel waar ongeveer je hele immuunsysteem zich bevindt. Je hersenen geven slechte signalen af waardoor onder andere je immuunsysteem wordt verzwakt. Waar te beginnen? Een yoga mat kopen en op structurele tijden een ontspannende workout doen, of nog beter, een les volgen in de yogastudio of sportschool is een fantastisch begin! Zorg dat je naast alle verplichtingen genoeg leuke dingen doet met leuke mensen. Als je gelukkig bent en iedere dag geniet van de dingen die je doet, ben je al een heel eind op weg. Heb je wel eens ongelukkige mensen gezien met een stralende huid en lach? Bij de meeste mensen gaat een mooie huid en een verzorgd uiterlijk gepaard met een gelukkig gevoel.

 

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.