Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Popi Yoga

  • Geplaatst op
Popi Yoga

Woorden als yoga bikram, hot yoga, yoga classes en power yoga zijn ongekend populair op het Internet. Ook op sportscholen is yoga niet meer weg te denken en overal in Nederland komen de speciale yoga studio’s als paddenstoelen uit de grond.

Yoga, één woord, vele combinaties. Waarschijnlijk ben je zelf bekend met een aantal vormen van yoga, denk maar aan power yoga, hot yoga, yin yoga en hatha yoga. Yoga kent misschien wel meer dan honderd vormen. Als we kijken naar de online populariteit van deze sport dan zien we de belangstelling in de loop der tijd flink toenemen via Google.

Ook op sportscholen wordt yoga meer en meer verankerd in de basis en overal in Nederland komen de yoga studio’s als paddenstoelen uit de grond. Dit gebeurde al een aantal jaren geleden in de Verenigde Staten, maar de trend zet nu ook door in Nederland. Je ziet steeds vaker mensen met een yoga matje onder de arm naar de yoga studio lopen.

Het is niet gek dat yoga zo in trek is, de work-out zorgt voor pijnverlichting, minder stress, lenigheid, kracht en gewichtsverlies. De innerlijke rust die je creëert geeft veel draagkracht aan een goede basis in het dagelijkse leven. In de huidige maatschappij is goed omgaan met stress een must voor iedereen. Welke yoga vorm is voor jou geschikt? Hieronder vijf opvallende yogasoorten.

Baby yoga

Deze yogastijl zien we steeds vaker, ook in Nederland. Samen met je baby volg je een klas yoga. Heerlijk, je bent én samen en je hoeft geen oppas te regelen.  Bovendien is het niet de vraag wat je al wel en niet mag doen met sporten als kersverse moeder. Onder de beroemdheden is Gisele Bündchen al gespot met haar baby Vivian.

 

Mannen yoga

Ook voor mannen is er yoga: mannen yoga. Mannen zijn nu nog sterk in de minderheid als het om yoga gaat, maar met deze stijl moet het aandeel mannen groter worden. Voor de meeste mannen is dit de oplossing, geen kletsende vrouwen maar mannen onder elkaar.  In India was yoga aanvankelijk voor mannen bedoeld, dit zie je terug in de primary series van de Asthanga yoga waar het accent wordt gelegd op kracht in het bovenlichaam. Deze accenten zien we dan ook terug in de mannen yoga.

 

Aerial yoga

De Kardashians deden het al voor, bij Aerial yoga maak je gebruik van een soort hangmat. Een doek, je lichaam en de zwaartekracht, de ingrediënten van deze bijzondere vorm van yoga. Door het doek span je al je spieren aan om in balans te blijven. Een goede work-out en aan het einde van de les ervaar je ultieme ontspanning. Wegzinkend in je eigen hangmat kom je geheel tot rust.

 

Bikram hot yoga

Deze vorm van hot yoga bevordert je energie, vermindert stress en verbetert je immuunsysteem. Meer flexibiliteit, een verbeterde concentratie en gewichtsafname komen ook bij deze yoga stijl om de hoek kijken. Hot yoga wordt uitgevoerd bij een temperatuur van veertig graden. De hoge temperatuur is bedoeld om het klimaat van India na te bootsen, het bevordert de soepelheid van je spieren en het verwerken van afvalstoffen in je lijf.

 

Acro yoga

Acro yoga is de meest sociale vorm van yoga, deze stijl voer je uit in tweetallen.  Het is een combinatie van yoga, Thaise massage en acrobatiek. Op Instagram zie je de gekste oefeningen (en de mooiste plaatjes) voorbij komen. Het ziet er heel gaaf uit! Acro yoga betekent overigens: verbondenheid, vertrouwen en plezier.Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.