Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Pijntjes? Stretchen!

  • Geplaatst op
Pijntjes? Stretchen!

Wist je dat de meeste klachten en pijntjes in het menselijk lichaam ontstaan door een verkeerde lichaamshouding? Stretchen verlicht en voorkomt de pijn!

Heb je vaak last van stijve spieren of het gevoel dat je ‘vast’ zit? Vooral mensen met een zittend beroep zullen deze vraag met ‘ja’ beantwoorden. Om het lichaam en de spieren soepel te houden is het aan te raden regelmatig te stretchen. Stretchen is geweldig voor je gezondheid, het zorgt voor meer bereik in de beweeglijkheid van de gewrichten, het verbetert de flexibiliteit van de spieren, het is goed voor de bloedcirculatie (dit is wetenschappelijk bewezen), het vermindert stress en is super belangrijk voor een goede lichaamshouding. Zoals je ziet heeft stretchen een enorme invloed op het dagelijks functioneren en is het belangrijk voor een goede lichaamsbeweging.

De onderstaande 10 oefeningen bieden hierbij een fijne aanzet om het belangrijkste deel van je lichaam gezond te houden. Je kunt al deze stretchoefeningen thuis, op kantoor of op iedere andere locatie uitvoeren.

 

1. Lage rug

Deze stretch is geschikt voor het losmaken van spieren en om pijntjes te verlichten in de onderrug. Zit naar voren in je stoel met een rechte rug . Breng een knie naar je borst en grijp de achterkant van je dij vast met je handen. Trek de dij langzaam naar je lichaam toe en houd je andere voet stevig op de grond. Houd gedurende 30 seconden vast en laat vervolgens langzaam je been los. Herhaal met je andere been.

 

2. Schouders

Adem diep in en haal ondertussen je schouders op richting je oren (recht omhoog). Houd dit voor 3 seconden vast, adem rustig door en laat je schouders zakken. Herhaal dit proces minstens 10 keer en voel de spanning uit je schouders glijden.

 

3. Voeten

Zit in een stoel met je voeten op de grond en spreid je tenen uit elkaar. Houd dit vast voor een paar seconden en laat los. Herhaal dit 10 keer.

 

4. Polsen

Klachten aan de polsen is één van de meest voorkomende klacht van mensen die werken met hun handen. Maak een vuist van beide handen en strek je armen recht vooruit en maak kringentjes door met je polsen te bewegen. Doe dit eerst 10 keer naar rechts en dan 10 keer naar links.

 

5. Borstpieren

Plaats je handen achter je hoofd en duw je ellebogen naar buiten. Strek je ellebogen naar achter en knijp je schouderbladen samen. Houd gedurende 30 seconden vast en adem gedurende de hele stretch diep in. Buig je ellebogen langzaam naar de beginpositie en herhaal 1 keer.

 

6. Heupen

Zit op het randje van je stoel met een rechte rug. Draai je bovenlichaam iets naar rechts en strek je linkerbeen zo ver naar achter als je kunt . Houd je rechterbeen gebogen in een rechte hoek terwijl je je borst omhoog duwt en je heupen naar beneden drukt richting de vloer. Houd gedurende 30 seconden vast en kom langzaam terug naar de beginpositie. Herhaal met de andere kant.

 

7. Billen

Ga naar voren zitten op je stoel en leg je rechterenkel op je linkerknie. Houd je rug recht en leun iets naar voren totdat je rek voel in je bilspieren. Om meer rek te voelen duw je je rechterknie naar beneden richting de vloer toe. Houd dit 30 seconden vast en herhaal vervolgens met het andere been.

 

8. Midden en boven rug

Doe je armen om je heen (net alsof je jezelf een knuffel geeft) en plaats je rechterhand op je linker schouder en linkerhand op je rechterschouder. Haal diep adem en voel de stretch in je rug. Houd de rek 30 seconden vast en laat langzaam los. Herhaal als je dit nodig vindt.

 

9. Knieën

Zit naar voren in je stoel met een rechte rug en voeten stevig op de grond. Breng jezelf met behulp van zeer langzame en gecontroleerde bewegingen omhoog en kom in een staande positie. Houd je rug recht voor een goede houding. Blijf staan voor 5 seconden en ga vervolgens rustig zitten. Herhaal dit 10 keer.

 

10. Nek

Ga in je stoel zitten met een rechte rug en je voeten plat op de vloer. Kantel het hoofd naar één kant toe, met je oor richting je schouders, totdat je recht voelt. Houd dit vast voor 30 seconden en beweeg je hoofd langzaam terug naar het begin en herhaal dit voor andere kant. Deze eenvoudige stretch is een geweldige manier om gespannen spieren te verlichten in de nek.

 

You can do it!Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.