Saldo cadeaubon controleren

 • Gratis verzending vanaf €50,-
 • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
 • Veilig betalen
 • 150.000+ tevreden klanten

Palo Santo: wat is het en hoe gebruik je het?

 • Geplaatst op
 • Door Merel - Superyoga
Palo Santo: wat is het en hoe gebruik je het?

Palo Santo is een houtsoort dat afkomstig is van een Zuid-Amerikaanse boom, namelijk de Bursera graveolens-boom. Het hout van deze boom staat bekend om zijn speciale geur en wordt al eeuwen voor verschillende doeleinden gebruikt. Palo santo wordt veel gebruikt in spirituele rituelen door de inheemse gemeenschappen in de regio.

Bij verbranding van Palo Santo komt er een een zoete, houtachtige geur vrij. De rook van het hout staat bekend vanwege de reinigende, zuiverende en helende eigenschappen. Hierdoor is Palo Santo populair voor spirituele rituelen en het zuiveren van mensen of ruimtes. Daarnaast creëert de geur ook nog een fijne sfeer in de ruimte. 

 

Waar komt Palo Santo vandaan?

De typisch Zuid-Amerikaanse boom waar Palo Santo van wordt gemaakt, is te vinden in landen als Peru en Ecuador. Deze regio's zijn de belangrijkste bronnen van Palo Santo-hout. De Bursera graveolens boom waar Palo Santo uit gewonnen wordt, is een boomsoort dat groeit in droge tropische bossen. Deze boom behoort tot dezelfde familie bomen waar ook mirre en frankinscence vandaan komen. De Palo Santo boom kan tot wel 25 meter hoog worden. Het hars van de boom zorgt voor de speciale geur die vrijkomt bij verbranding. 

De boom heeft een culturele betekenis bij de inheemse gemeenschappen in Zuid-Amerika. Het hout wordt namelijk al eeuwenlang gebruik voor verschillende sprituele praktijken en tradities. Palo santo is in de afgelopen jaren wereldwijd enorm populair geworden vanwege zijn unieke geur en spirituele voordelen.

Door de toenemende populariteit is de duurzaamheid van Palo Santo een punt van zorg is geworden. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat wanneer je Palo Santo gebruikt, dat deze afkomstig is van duurzame en ethische bronnen. Let er bij het kopen van Palo Santo op dat deze afkomstig is van verkopers die prioriteit geven aan duurzaamheid en eerlijke handel. Zo kun je genieten van de voordelen van dit hout, terwijl je het milieu en de culturele betekenis respecteert. Bij Superyoga verkopen we daarom ook uitsluitend Palo Santo dat wordt gewonnen van sprokkelhout wat op natuurlijke wijze van de boom valt.

 

Voordelen van Palo Santo

Palo Santo kan zowel spiritueel maar ook praktisch verschillende voordelen bieden. Belangrijk om te weten is dat veel van deze voordelen zijn gebaseerd op traditionele overtuigingen van de inheemse gemeenschappen. Wetenschappelijke studies over Palo Santo zijn namelijk beperkt. Dit zijn enkele voordelen die aan Palo Santo worden toegeschreven:

 • Het zorgt voor stressverlichting en het stabiliseren van je emotionele welzijn
 • Het helpt om jezelf te gronden
 • Het versterkt de spirituele connectie met jezelf
 • Het werkt insectenwerend

 

Het gebruik van Palo Santo

Palo Santo wordt door zijn vele voordelen op veel verschillende manieren gebruikt. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt om een ruimte of persoon mee te zuiveren. Zo kun je het ook gebruiken tijdens meditaties en andere spirituele rituelen. Ook kan Palo Santo gebruikt worden om insecten mee te weren zoals muggen. 

Je gebruikt Palo Santo door het stukje hout kort te laten branden en vervolgens weer uit te blazen. De rook die ontstaat wordt vervolgens gebruikt om een ruimte, persoon of object mee te zuiveren of sfeer te creëren. Er zijn verschillende manieren waarop je Palo Santo kunt gebruiken:

 • Door te smudgen: Palo Santo kan worden gebruikt voor smudgen. Smudgen is een ritueel waarbij je kruiden of hout verbrandt om een persoon of ruimte mee te reinigen. Dit kun je doen door het hout aan te steken en de rook te verspreiden door deze over een persoon of door een ruimte te waaien. Veel mensen geloven dat dit helpt om negatieve energie te weren en juist positieve energie aan te trekken.
 • Tijdens het mediteren: tijdens een meditatie kun je Palo Santo gebruiken om een fijne en rustgevende sfeer te creëren. De geur die vrijkomt, helpt je om te ontspannen en vergroot je focus.
 • Als aromatherapie: De fijne geur van Palo Santo zorgt ervoor dat deze ingezet kan worden voor aromatherapie. Je kunt het stukje hout aansteken en ermee door een ruimte lopen om de geur te verspreiden. Je kunt het hout ook op een schaaltje neerleggen, zodat de rook en daarmee ook de geur langzaam door de ruimte verspreidt. De fijne geur zorgt voor een ontspannend effect.
 • Voor speciale rituelen: traditioneel wordt Palo Santo wordt vaak gebruikt in rituelen en ceremonies. Je kunt Palo Santo in persoonlijke rituelen of in groepsverband gebruiken om meer sfeer te creëren.

 

Aanbevolen productseries

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.