Saldo cadeaubon controleren

 • Gratis verzending vanaf €50,-
 • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
 • Veilig betalen
 • 125.000+ tevreden klanten

Palo Santo: wat is het en hoe gebruik je het?

 • Geplaatst op
 • Door Merel - Superyoga
Palo Santo: wat is het en hoe gebruik je het?

Palo Santo is een houtsoort die afkomstig is van de Bursera graveolens-boom, die vooral in Zuid-Amerika voorkomt. Het hout van de Palo Santo boom staat bekend om zijn geurige aroma en wordt al eeuwen voor verschillende doeleinden gebruikt. Vaak wordt het gebruikt in spirituele en medicinale praktijken door inheemse gemeenschappen in de regio.

Bij verbranding geeft Palo Santo een zoete, houtachtige en harsachtige geur af. De rook van Palo Santo zou reinigende en zuiverende eigenschappen hebben, waardoor het populair is voor spirituele rituelen, het zuiveren van energie en het creëren van een kalmerende atmosfeer.

 

Waar komt Palo Santo vandaan?

De Bursera graveolens-boom waar Palo Santo vandaan komt, is inheems in landen als Peru, Ecuador en delen van Midden-Amerika. Deze regio's staan bekend om hun rijke biodiversiteit en zijn de belangrijkste bronnen van Palo Santo-hout. De Bursera graveolens boom is een aromatische boomsoort die groeit in droge tropische bossen. Het behoort tot dezelfde botanische familie als wierook- en mirrebomen. De boom kan tot 25 meter hoog worden en heeft een opvallende bleke schors. Het hout van de boom is rijk aan aromatische hars, die bij verbranding een karakteristieke geur afgeeft.

Inheemse gemeenschappen in Zuid-Amerika gebruiken Palo Santo al eeuwenlang in hun spirituele en medicinale praktijken. De boom heeft een culturele betekenis en is diep geworteld in de tradities en overtuigingen van deze gemeenschappen. In de afgelopen jaren is Palo Santo wereldwijd populair geworden vanwege zijn unieke aroma en waargenomen spirituele en wellnessvoordelen.

Het is belangrijk om te weten dat vanwege de toenemende populariteit de duurzaamheid van Palo Santo een punt van zorg is geworden. Het is cruciaal om ervoor te zorgen dat Palo Santo afkomstig is van duurzame en ethische bronnen om de boom en zijn ecosysteem te helpen behouden.

Als je Palo Santo gebruikt, is het aan te raden om het te kopen bij de juiste leverancier die prioriteit geeft aan duurzaamheid en eerlijke handelspraktijken. Door dit te doen, kun je genieten van de aromatische voordelen van Palo Santo terwijl je de culturele betekenis en impact op het milieu respecteert. Zo verkopen we bij Superyoga ook uitsluitend Palo Santo dat wordt gewonnen van sprokkelhout wat op natuurlijke wijze van de boom valt.

 

Voordelen van Palo Santo

Van Palo Santo wordt aangenomen dat het verschillende voordelen biedt, zowel spiritueel als praktisch. Het is echter belangrijk op te merken dat deze voordelen grotendeels gebaseerd zijn op traditionele overtuigingen en anekdotisch bewijs, aangezien wetenschappelijke studies over Palo Santo beperkt zijn. Hier zijn enkele van de vaak toegeschreven voordelen van Palo Santo:

 • Het zorgt voor stressverlichting en het stabiliseren van je emotionele welzijn
 • Het helpt om jezelf te gronden
 • Het versterkt de spirituele connectie met jezelf
 • Het werkt insectenwerend

 

Het gebruik van Palo Santo

Traditioneel wordt Palo Santo verbrand om boze geesten af te weren, de omgeving te zuiveren en meditatie en spirituele oefeningen te verbeteren. Sommige mensen gebruiken Palo Santo ook als natuurlijk insectenwerend middel of als ingrediënt in cosmetische producten.

Bij het gebruik van Palo Santo wordt meestal het stukje hout aangestoken die voor korte tijd brandt en daarna weer wordt uitgeblazen. De geproduceerde rook wordt vervolgens rond een ruimte, persoon of object geblazen om deze te zuiveren. Er zijn verschillende manieren waarop je Palo Santo kunt gebruiken:

 • Smudgen: Palo Santo kan worden gebruikt voor smudgen, een ritueel waarbij je heilige kruiden of hout verband om een ruimte, object of persoon te reinigen. Steek de Palo Santo-stick aan, laat hem smeulen en gebruik dan de rook om het gebied te reinigen door ermee rond te zwaaien of met een veertje uit te waaieren.
 • Meditatie en mindfulness: verbrand Palo Santo tijdens je meditatie of mindfulness-oefening om een rustgevende en kalmerende sfeer te creëren. De geur van Palo Santo kan je helpen bij het bereiken van een diepe ontspanning, te focussen en contact te maken met een diepere staat van bewustzijn.
 • Aromatherapie: Palo Santo heeft een aangename geur, waardoor deze goed gebruikt kan worden als aromatherapie. Je kunt de stick gewoon aansteken en de geurige rook door de ruimte verspreiden, of de stick op een schaaltje neerleggen, waardoor een rustgevende en aromatische sfeer in je ruimte ontstaat.
 • Rituelen en ceremonies: Palo Santo wordt vaak gebruikt in rituelen en ceremonies om zegeningen, bescherming en spirituele verbinding op te roepen. Gebruik Palo Santo in je persoonlijke of groepsrituelen om de sfeer te versterken en een betekenisvolle ervaring te creëren.

 

Aanbevolen productseries

Door het gebruik van de website ga ik akkoord met de cookies die nodig zijn om de website ervaring te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
125.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.