Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Onze bijdrage aan een beter klimaat

  • Geplaatst op
  • Door Superyoga
Onze bijdrage aan een beter klimaat

Het is ons doel om een betere wereld te creëren voor de volgende generatie. Daarom streven wij ernaar producten aan te bieden die vriendelijk zijn voor de aarde. We produceren hoogwaardige yoga producten en gebruiken zoveel mogelijk duurzame materialen. Daarnaast werken wij samen met leveranciers die maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wij proberen op deze manier continu onze footprint te verkleinen.

Naast dat wij met onze producten een bijdrage willen leveren aan de gezondheid van de mens doen wij er alles aan om ook onze planeet gezonder te maken. Daarom zijn wij in 2022 tijdens Wereld Yoga Dag partner geworden van de organisatie Trees for All. Hiermee verkleinen we onze footprint en proberen we de aarde te vergroenen. Wij planten bomen via het 1-2 programma, waarbij we één boom in Nederland en één boom in het buitenland planten. Bij iedere order die je bij Superyoga plaatst help je ons om de aarde groener en gezonder te maken.

Onze wereld heeft meer bos nodig. Bomen hebben een positieve impact op het klimaat, de biodiversiteit en onze leefomgeving. Daarom zet Stichting Trees for All zich al 24 jaar in voor een bosrijke wereld. Ze planten bomen in Nederland en in het buitenland. Daarnaast maken ze mensen bewust van het belang van bomen. 2022 was een jaar waarin Trees for All bijna 1.7 miljoen bomen heeft geplant. Een record mede dankzij de steun van alle betrokken organisaties en particulieren. Nog een paar andere mooie resultaten die ze behaald hebben in 2022:

  • 38 nieuwe projecten in 11 landen.
  • 24 lokale projecten via het GroenDoen Fonds.
  • Een groen tegengeluid op Black Friday. Goed voor 22.824 bomen!
  • Een cheque in ontvangst genomen t.w.v. € 1.000.000,- van de Nationale Postcode Loterij.

 

Bewust gezond

Wij zijn ons ervan bewust dat wij als verkoper van yoga en meditatie producten iedere dag wel met het milieu te maken hebben. We kopen producten in, laten onze producten produceren en verkopen ze met trots aan onze klanten. Een gezond milieu vinden wij belangrijk en wij streven er iedere dag naar om onze klanten een eerlijk product aan te bieden.

Ons assortiment is grotendeels uit natuurlijke materialen vervaardigd, zoals katoen, linnen, hennep, natuurrubber, kurk en merino wol. Dit is zomaar een greep uit de materialen die wij gebruiken en biologisch afbreekbaar zijn. Maar ook tijdens het productieproces streven wij ernaar om zo min mogelijk van de natuur te vragen. Onze producten versturen wij zonder plastic, onze dozen zijn ook plasticvrij en het dichtplakken van de dozen doen wij met papieren tape. Plastic is namelijk een van de grootste vervuilers in de wereld. Helaas kunnen wij uit hygiënisch oogpunt niet al onze producten plasticvrij versturen, maar wat verpakt is in plastic is grotendeels gerecycled. En het plastic wat vrijkomt tijdens ons logistieke proces voeren wij af naar een daarvoor bestemde locatie.

Onze missie is om met ons aanbod zoveel mogelijk mensen te helpen aan een product dat bijdraagt aan hun gezondheid. Daarbij houden we niet alleen rekening met de gezondheid van de gebruiker maar ook met die van de aarde.

 

Lotus en PURE

Onze serie Lotus producten wordt op een eerlijke en bewuste manier geproduceerd. Niet alleen voor een kwalitatief en voordelig product, maar je draagt ook nog eens een steentje bij aan de gezondheid van de aarde. En dat vinden wij belangrijk. Met ons merk Pure gaan we nog net een stapje verder. Pure bestaat uit producten die volledig uit natuurlijke materialen zijn vervaardigd. Geen materialen en stoffen dus die nog jarenlang achterblijven in het milieu. Maar ook bij het winnen en bewerken van onze producten kiezen wij bewust voor materialen die zo min mogelijk van de natuur vragen. Met Pure kies je dus bewust voor een product met minimale impact op het milieu.

 

Manduka en Yoga Design Lab

Zowel Manduka als Yoga Design Lab zijn wereldwijde yoga merken die 100% milieuvriendelijk te werk gaan. Bijna alle producten worden zonder plastic bezorgd, en mocht een enkel product voorzien zijn van plastic dan is dit sowieso gerecycled. Ook zijn bijna alle matten 100% biologisch afbreekbaar of gaan zó lang mee dat het milieu niet belast wordt. Bij Yoga Design Lab zijn veel yogamatten gemaakt van natuurrubber gecombineerd met gerecyclede petflessen en vervolgens afgewerkt met kleurstoffen op waterbasis die het milieu niet belasten!

 

Aanbevolen productseries

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.