Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Omgaan met drukte

  • Geplaatst op
  • Door Superyoga
Omgaan met drukte

Deze week vertelt Kiki van Kikiskloset.nl hoe zij omgaat met de drukte rondom kerst en de feestdagen. Benieuwd hoe Kiki de drukte trotseert in haar leven?

De drukste periode van het jaar is volle gang bezig. Dit kan een leuke periode zijn, maar ook een periode dat je voor lastige keuzes staat en jezelf nog wel opoffert. In dit artikel lees je hoe Kiki van Kikiskloset.nl hiermee omgaat.


 

Kerststress!!

Kerst is voor mij altijd stress. Plannen, plannen en nog eens plannen. Overal mee rekening houden en mezelf opsplitsen gaat niet. Het voelt soms als een 'moetje'. VROEGER had ik dit niet en vond ik de feestdagen iets om naar uit te kijken. Nu ben ik blij als het voorbij is en er weer rust in mijn koppie heerst. Maar je kunt er ook wat tegen doen!

 

Weg met die stress!

Het is natuurlijk allemaal makkelijker dan gezegd: "Loop jezelf niet voorbij", "Plan jezelf niet te vol", "Denk ook aan jezelf". Ja, hoe dan?! De weken voor kerst plan ik mezelf helemaal vol met afspraken die ik nog even snel voor het einde van het jaar wil afhandelen. Blog artikelen die ik nog even snel online wil hebben. Mails die ik nog moet sturen en beantwoorden en ga zo maar door. En dan heb ik het nog niet over de kerstdagen zelf gehad. 1 grote bonk stress, want we moeten natuurlijk overal even onze neus laten zien.

Begrijp mij nu niet verkeerd, natuurlijk vind ik de sfeer gezellig, iedereen is in een opperste stemming, het is lekker behaaglijk binnen en er is overal lekker eten te vinden. Maar dat is ook een groot stressfactoortje bij mij, want de kilo's zijn mij goed gezind en ik kom lekker aan.

Ho, stop en nu ga ik eens die stress aanpakken!

 

Punten waar ik op ga letten

Als eerste plan ik een paar keer per week een avondje voor mezelf in. Lekker kopje thee en een leuke film. Geen computer aan en proberen om niet steeds op mijn mobiel te kijken. Me-time is in deze hectiek altijd erg belangrijk. Verder probeer ik 3x per week te sporten, zodat de kilo's er niet te snel aanvliegen. Is lastig, want ik houd nu eenmaal van lekker eten. Daarom probeer ik ook gezonder te eten en in ieder geval mijn groente en fruit binnen te krijgen, zodat ik met kerst een beetje kan zondigen. Ook probeer ik bijtijds te gaan slapen en in ieder geval mijn 8,5 uur (ja, ik heb gewoon mijn slaap nodig) slaap te pakken, zodat ik in ieder geval niet vermoeid raak. Als ik deze punten aanhoud, moet het goed komen dacht ik zo.

 

Planning van kerst

Met de kerstdagen ga ik ervoor zorgen dat ik in ieder geval ook tijd voor mezelf in plan. Even de rust pakken die ik nodig heb. Al is dit maar een uurtje. Misschien even in bad of een goed boek lezen? Zo kom ik de dagen wel door.

Hé, ik heb ineens meer zin gekregen in de feestdagen! Let the holidays begin!

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.