Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Natuurlijke pijnstillers

  • Geplaatst op
Natuurlijke pijnstillers

Iedereen heeft wel eens pijn, van kortstondige hoofdpijn tot langdurige gewrichtspijnen. Weet jij hoe je pijn kunt verzachten met behulp van natuurlijke pijnstillers? Zorg goed voor je lichaam en kies voor een natuurlijke oplossing.

Iedereen heeft wel eens pijn, van kortstondige hoofdpijn tot langdurige gewrichtspijnen. Het is niet fijn om met pijn te leven en dus is het gebruiken van een pijnstiller de meest voor de hand liggende oplossing. De apotheek ligt vol met doosjes ibuprofen, paracetamol of andere medicatie. Het gebruik van deze medicijnen heeft negatieve bijwerkingen op je lichaam wat op lange termijn serieuze problemen kan veroorzaken. Gelukkig voorziet moeder natuur ons van een hoop natuurlijke pijnstillers. De oude Griek Hippocrates was er een lange tijd geleden al bedreven in, helaas is deze kennis bij de gemiddelde moderne westerling ver te zoeken. Wij helpen je een handje op weg met een aantal natuurlijke pijnstillers.

 

Kurkuma tegen gewrichtspijn en hoofdpijn

Deze heilzame stengeltjes zitten vol met antioxidanten en het bijzondere stofjes curcumine, wat verantwoordelijk is voor de geel- oranje kleur van de wortel. Curcumine heeft een sterke ontstekingsremmende functie en wordt vaak aanbevolen tegen gewrichtspijn. Ook bij migraine en hoofdpijn is kurkuma een natuurlijke pijnstiller die de pijn kan verzachten.

 

Bietensap tegen spierpijn

Tijdens een intensieve sportsessie verlies je een hoop vocht, maar wist je dat je ook elektrolyten verliest? Wat? Elektrolyten zijn kleine stofjes die zich in je bloed bevinden en onder andere zorgen voor de zuurtegraad van het bloed maar ook voor het functioneren van je spieren. De belangrijkste elektrolyten in je lichaam zijn calcium, magnesium, kalium, chloride, bicarbonaat en fosfaat. Je raadt het al, je kunt deze belangrijke stoffen allemaal uit voeding halen! Zo zit bietensap bomvol kalium en kan het je van grote dienst zijn om spierpijn te verlichten. Ook kokoswater werkt erg goed als natuurlijke pijnstiller bij spierpijn.

 

Gember tegen pijn bij ongesteldheid

De pijn tijdens eerste dagen van ongesteldheid is erg vervelend en wil je het liefst bestrijden. Vaak wordt hiervoor ibuprofen gebruikt, maar wist je dat gember net zo effectief kan werken en een stuk gezonder is voor je lichaam? Gember staat bekend om de kalmerende werking op organen in voornamelijk de onderkant van je lichaam en is met recht een echte natuurlijke pijnstiller. Ook bij darmklachten is gember een fijn kalmeringsmiddel. Je kunt gember op veel verschillende manieren toepassen en je kunt er gerust een flinke hoeveelheid van nemen per dag. Maak er thee van, blend het mee in een smoothie of voeg het toe in je avondmaal.

 

Munt tegen buikpijn

Iedereen heeft er wel eens last van, een rommelige buik of opgeblazen gevoel. Je darmen vormen een van je belangrijkste organen en zijn verantwoordelijk voor alles wat te maken heeft met je gezondheid. Logischerwijs stribbelen ze ook wel eens tegen wat veel oorzaken kan hebben. Heb je wel eens last van buikpijn en ben je op zoek naar een natuurlijke pijnstiller? Drink dan regelmatig muntthee of muntwater. Net als gember kalmeert het en zorgt het voor een rustiger gevoel in je buik. Daarnaast zorgt munt voor het ontspannen van een spier aan het eind van je slokdarm wat ervoor zorgt dat er minder snel maagzuur omhoog komt.

 

Aloë vera tegen een pijnlijke huid

Tijdens de vakantie of een zomerse dag op het strand verbrand je al snel. Goed insmeren is natuurlijk het aller belangrijkste maar het kan zijn dat je net te laat bent of een stuk van je lichaam vergeet. Het resultaat is soms een knalrode en pijnlijke huid waar je zo snel mogelijk vanaf wilt komen. De natuurlijke pijnstiller aloë vera is in dit geval je oplossing. Dankzij de 20 verschillende mineralen, 12 vitaminen, 18 aminozuren en meer dan 200 verschillende enzymen is deze plant een waar wonder. Het verzacht de pijn bij een verbrande huid en zorgt voor een snel herstel. In de meeste after sun lotions vind je daarom ook aloë vera extract terug. Helaas is dit zo weinig dat je er niet heel veel aan hebt. Je kunt het beste een echt blad kopen en de gel direct op je huid smeren. 100% aloë vera! Behalve tegen een pijnlijke huid werkt aloë vera tegen alle verschillende pijnen die we hierboven hebben beschreven.


Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.