Saldo cadeaubon controleren

 • Gratis verzending vanaf €50,-
 • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
 • Veilig betalen
 • 150.000+ tevreden klanten

Musthave, een Yoga App

 • Geplaatst op
 • Door Cerise - Superyoga
Musthave, een Yoga App

Wil je graag wekelijks of dagelijks een yoga les volgen maar kom je er steeds niet aan toe? Wat dacht je van een Yoga App! Met een Yoga App volg je digitaal lessen, fijn voor het inplannen van een les op een moment dat jou echt goed uitkomt. Ook verlies je hiermee geen reistijd naar de locatie van de les.

Wat is een Yoga App?

Een Yoga App is een app waarop je digitaal yoga lessen kunt volgen vanuit huis en in je eigen tijd. Tegenwoordig bestaan er ontzettend veel Yoga Apps die je kunt downloaden op je smartphone of tablet/ iPad. Bij de meeste apps kun je een yoga stijl kiezen waarin je graag een les wilt volgen. Daarnaast is er doorgaans ruime keuze in yoga docenten en kun je op een laagdrempelige manier een leraar kiezen die bij je past.

De yoga lessen die je via een Yoga App kunt volgen zijn online filmpjes die zijn opgenomen en samengesteld door professionele yoga docenten. Bij de meeste apps is er ruime keuze aan filmpjes voor zowel beginners als gevorderden yogi’s.

Ook zijn er tegenwoordig veel live online lessen te vinden. Dit houdt in dat er meerdere mensen op hetzelfde moment als jij dezelfde les volgen van de gekozen yoga docent. Ondanks dat je de andere mensen in de les niet ziet, kan een live les je de beleving geven van een fysieke les op locatie. Als je die extra motivatie nodig hebt dat je niet alleen bent kan dit ook fijn werken.

 

Wat zijn de voordelen van een Yoga App?

De voordelen van een Yoga App zijn dat je een les kunt volgen op een moment dat jou het beste uitkomt. Je bent niet gebonden aan dagen en tijdstippen van een yoga studio waarop je de les van je voorkeur wilt volgen. Daarnaast kun je bij het volgen van een yoga les via een app zelf bepalen waar je dit doet. Dit kan vanuit huis zijn of zelfs tijdens een zakentrip wanneer je een gaatje in je agenda hebt en graag even op de mat wilt staan. Op vakantie is het ook ideaal om een Yoga App te gebruiken, zo blijf je in beweging. Het enige wat je echt nodig hebt is een yogamat die je makkelijk meeneemt op reis.

Andere voordelen van het gebruik van een Yoga App zijn:

 • Je kunt makkelijk en laagdrempelig verschillende yoga stijlen uitproberen;
 • je kunt makkelijk een docent die jouw voorkeur heeft kiezen;
 • als de gekozen les je niet bevalt, kun je de video meteen uitzetten en een andere les kiezen;
 • geen weggegooid geld als de les niet goed is bevallen;
 • geen reistijd meer naar de yoga studio;
 • geen eventuele afleiding door mede yogi’s in je les;
 • je kunt je favoriete lessen zo vaak volgen als je zelf wilt;
 • afhankelijk van je tijd kun je zelf de duur van de les kiezen. Er zijn al sessies van tien minuten te vinden.

 

Yoga App, voor wie?

Een Yoga App kan voor veel mensen een uitkomst bieden. Als je een druk (werk)schema hebt kan het gebruik van een app een uitkomst bieden. Ben je veel op reis voor je werk? Ook dan is een Yoga App een goed alternatief om toch je yoga practice te kunnen uitvoeren. Je zit dan ook niet met het probleem dat je voor een tegoed hebt betaald bij een yoga studio en niet alle lessen kunt opmaken.

Het gebruik van een Yoga App kan onder andere handig zijn:

 • Als je liever vanuit huis een yoga sessie volgt;
 • als je net begint met yoga en je op een laagdrempelige manier wilt beginnen;
 • als je wilt oriënteren wat voor yoga stijlen er zijn;
 • als je vanuit het buitenland yoga lessen wilt blijven volgen.

 

Welke Yoga Apps zijn er?

Er zijn op het moment ontelbaar veel Yoga Apps. Hieronder delen we drie Yoga Apps die zeer populair zijn. Als je geïnteresseerd bent om yoga via een app te beoefenen is het zeker de moeite waard om meerdere apps uit te proberen om zo te ontdekken wat het beste bij jou past.

 • Daily Yoga.

Deze app biedt video’s aan met yoga sessies die je op dagelijkse basis kunt uitvoeren. Zowel geschikt voor de beginner als de gevorderde yogi.

 • Glo.

Glo is een internationale app die naast yoga ook lessen aanbied voor meditatie, pilates en fitness. Op de pagina van een video is heel overzichtelijk te zien wat de specificaties van de les zijn. Denk hierbij aan bijvoorbeeld welk level, de hoogte van intensiteit en de duur van de les.

 • Yoga Studio.

In de Yoga Studio app kun je lessen selecteren op een specifiek lichaamsdeel die je wilt trainen. Deze app is geschikt voor alle levels en biedt zowel korte video’s van tien minuten als langere sessies van een uur aan. Je kunt met de Yoga studio app ook oefeningen selecteren zodat de app ze achter elkaar zet en je de oefeningen in een reeks kunt uitvoeren.

Voor de meeste Yoga Apps betaal je een maandelijks bedrag of een eenmalig bedrag voor onbeperkt gebruik en toegang tot alle video’s. Als je eerst een beetje wilt oriënteren of de app wel bij je past kun je bij de meeste apps gebruik maken van een gratis proefperiode.

 

Aanbevolen productseries

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.