Saldo cadeaubon controleren

 • Gratis verzending vanaf €50,-
 • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
 • Veilig betalen
 • 150.000+ tevreden klanten

Miracle morning routine

 • Geplaatst op
 • Door Let's Do It Personal training
Miracle morning routine

Word je vaak gespannen wakker? Of schieten je gedachten gelijk alle kanten op nadat je wekker is gegaan? Dan kan een miracle morning ochtendroutine wonderen doen!

Misschien heb je er wel eens van gehoord, de miracle morning is een ochtendritueel dat gebruikt zou worden door mensen als Oprah Winfrey en Bill Gates. En het schijnt je succesvoller te maken door jezelf 6 gewoontes aan te leren, klinkt veelbelovend toch? Door elke ochtend een uur de tijd voor jezelf te nemen begin je ontspannen aan je dag en wordt je veel productiever! Benieuwd hoe zo’n miracle morning routine eruit ziet? Lees hieronder verder.

 

Is de miracle morning routine iets voor mij?

De miracle morning routine is bij uitstek geschikt voor als je een drukke agenda hebt. Door in de ochtend bewust een moment voor jezelf te nemen en op te starten, kun je de rest van de dag met meer focus en energie aan het werk gaan! De miracle morning is een mooie manier om meer structuur aan te brengen in je dag, te werken aan zelfontwikkeling en goed voor je lichamelijke en mentale gezondheid te zorgen.

 

Belangrijkste stappen in de miracle morning

Aan de hand van 6 nieuwe gewoontes werk je aan het verhogen van je productiviteit, een gezond lichaam en een positieve mindset. Voordat je met deze gewoontes aan de slag gaat, zijn er 5 richtlijnen die je helpen om de miracle morning routine goed uit te voeren:

 • Zet je wekker een uur eerder dan je gewend bent. Dit extra uur ga je straks gebruiken om de 6 nieuwe gewoontes uit te voeren! Vergeet niet om ook op tijd naar bed te gaan, zodat je nog wel voldoende nachtrust krijgt.
 • Maak de avond van tevoren een to-do list voor de komende dag. Zo kun je met een gerust hart gaan slapen en weet je dat je to-do lijstje de volgende dag al voor je klaar ligt.
 • Leg je wekker aan de andere kant van je slaapkamer. Zo weet je zeker dat je er gelijk uitgaat als je wekker gaat!
 • Poets je tanden en neem een glas water, beiden werken verfrissend en geven je een oppepper.
 • Plens wat water in je gezicht of gebruik een gezichtsspray, zo heb je gelijk een wakker gevoel.

Is het je gelukt om een uur eerder op te staan? Dan is het tijd voor de 6 gewoontes!

 

Stap 1. Mediteren

Neem een paar minuten de tijd om te mediteren. Raak je snel afgeleid? Gebruik dan een meditatieapp of YouTube video om een begeleide meditatie te volgen.

Stap 2. Affirmaties

Zoek voor jezelf een paar affirmaties of mantra’s op over dingen waar jij de komende tijd op wilt focussen. Spreek ze hardop uit of schrijf deze op in een schriftje. Misschien heb je tijdens het mediteren wel een inzicht gekregen of intentie voor de dag bedacht, gebruik dit als inspiratie voor je affirmaties!

Stap 3. Visualiseren

Probeer je voor te stellen hoe jouw leven eruit ziet als je affirmaties je werkelijkheid zijn. Visualiseer hoe jouw droomleven of ideale dag eruit ziet en bedenk daarbij ook hoe je je dan zou voelen. Als je het leuk vindt kun je hierbij gebruiken maken van een visionboard of moodboard.

Stap 4. Schrijven

Neem een paar minuten de tijd om te schrijven. Dit kunnen gedachtespinsels zijn die tijdens het mediteren in je op zijn gekomen, creatieve ideeën of bijvoorbeeld iets waar je die dag dankbaar voor bent. Door te schrijven kun je meer inzicht in je eigen (denk)patronen krijgen.

Stap 5. Lezen

Een groot deel van de miracle morning routine bestaat uit het lezen uit een boek. Je kunt een fictie boek lezen of juist kiezen voor een zelfhulpboek, deze staan vaak vol motiverende en inspirerende tips!

Stap 6. Bewegen

De laatste stap is om in beweging te komen! Je kunt lekker buiten gaan wandelen, of gewoon thuis wat fitness oefeningen doen of juist een rustige yogasessie. Door je lichaam al in de ochtend in beweging te brengen wordt je gelijk wakker én heb je de rest van de dag meer energie.

Ondervindt je moeite specifiek met het volhouden van beweging in de ochtend? Dan zou je personal training aan huis kunnen overwegen. Een personal trainer kan fungeren als stok achter de deur. Een afspraak met een trainer zeg je natuurlijk minder snel af dan vrijblijvend thuis in je eentje oefeningen doen. Dan is het toch vaak “vandaag geen zin” of “dat kan morgen ook wel”.

Personal trainers werken in principe 7 dagen in de week, van vroege ochtend tot late avond. Dus ook een vroege ochtend sessie aansluitend bij jouw miracle morning ochtendroutine is goed mogelijk. Vergelijkbaar met de eerder vermelde suggestie met de wekker bewust aan de andere kant van de slaapkamer plaatsen, kan een afspraak met een personal trainer aan huis in de ochtend dienen als verzekering dat je je goede voornemens ook écht na gaat komen.

Naast tijd heb je ook de mogelijkheid om een personal trainer te selecteren op gender. Het is vaak zo dat dames het een fijner idee vinden om te trainen met een vrouwelijke personal trainer. Want vrouwen hebben nu eenmaal een ander lichaam dan mannen. Zo heeft de menstruele cyclus invloed op de training, maar ook een eventuele zwangerschap of overgang. Daarnaast voelen vrouwen zich sneller begrepen en ervaren ze minder schaamte bij een vrouwelijke personal trainer.

Ten slotte, is personal training ook flexibel qua locatie. Personal training kan in huis. Maar ook buiten in de tuin. Of een nabijgelegen (stads)park, bos of speelveldje of waar je je ook het meest gemakkelijk voelt.

 

De mini miracle morning versie voor als je weinig tijd hebt

Heb je geen tijd of zin om elke dag een uur eerder op te staan? Dan is er ook een mini miracle morning versie voor als je toch wilt genieten van een ontspannen en productieve start van je dag. In deze mini versie volg je dezelfde stappen als bij de uitgebreide routine, maar neem je voor elke stap maar één minuut de tijd! Op die manier neem je alsnog even de tijd voor jezelf, voordat de hectiek van de dag begint.

Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld op een drukke dag de mini versie te doen, en in het weekend wat uitgebreider de tijd te nemen voor de miracle morning routine. Doe vooral waar jij je goed bij voelt en wat bij jouw situatie past!

Aanbevolen producten voor je miracle morning routine

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.