Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Maakt yoga mensen gelukkiger?

  • Geplaatst op
Maakt yoga mensen gelukkiger?

Sinds het begin der tijden werd de mensheid aangedreven door een eenvoudige, maar complexe motivatie: gelukkig zijn. Maar wat betekent geluk? Het is elke ochtend wakker worden al wetende dat er een betekenis is voor het beginnen van een nieuwe dag.

Sinds het begin der tijden werd de mensheid aangedreven door een eenvoudige, maar complexe motivatie: gelukkig zijn. Maar wat betekent geluk? De Oxford Dictionary omschrijft het als het gevoel hebben of tonen van plezier of tevredenheid. Wij weten echter dat puur geluk verder gaat dan enkel lachen. Het is meer een duurzame staat van voldoening en dankbaarheid in ons leven. Het is elke ochtend wakker worden al wetende dat er een betekenis is voor het beginnen van een nieuwe dag.

 

Wat brengt ons geluk?

En wat precies laat ons zo voelen? Nou, dat is wanneer het brede concept van geluk zelfs nog ingewikkelder wordt. Zelfs na duizenden studies, proberen onderzoekers nog steeds het geheim van geluk te vinden. En het zal waarschijnlijk echt moeilijk zijn om ooit met een perfecte gedetailleerde definitie te komen, want geluk is meestal een subjectief gevoel dat wordt beïnvloed door vele factoren die voortdurend veranderen.

In het verleden zou je misschien opgewonden geraken nadat je op die grote mammoet hebt gejaagd om je familie te voeden, of nadat je het eerste knopje ziet van het zaadje dat je hebt geplant. Tegenwoordig kunnen we al het voedsel dat we nodig hebben bij een supermarkt krijgen, dus moeten we creatiever zijn met het doel dat zin geeft aan ons leven en ons gelukkig laat voelen.

Hoewel een Harvard studie over geluk in 2015, enkele interessante bevindingen heeft ontdekt over de algemeenheden die voldoen aan het leven van de meeste mensen. Na de klas van 1980 te ondervragen, kwamen ze met drie eenvoudige adviezen die ongeacht de tijd of locatie, door iedereen kunnen worden gevolgd om gelukkiger te worden:

  • Kies om gelukkig te zijn met wat je ook doet.
  • Versterk je relaties met de mensen die je liefhebt.
  • Zorg voor jezelf op fysiek, financieel en emotioneel gebied.

Het klinkt eenvoudiger dan het werkelijk is, vind je niet? De meesten van ons hebben ontevredenheid ervaren met wat we op een gegeven moment doen; ons druk leven maakt het moeilijk om een sterke relatie te onderhouden met alle mensen die we liefhebben; en om voor onszelf te zorgen moeten we grote inspanningen doen. Wat ons naar het belangrijkste punt van dit artikel leidt: kan yoga ons helpen om deze drie suggesties van de Harvard studie te volgen?

 

Yoga maakt mensen gelukkig

Op BookYogaRetreats.com hebben we besloten om de theorie te testen of yoga positieve effecten op iemands geluk zou hebben. We hebben een enquête gehouden met meer dan 650 mensen die ten minste eenmaal yoga hadden gedaan. Zo kunnen we de invloed die het heeft in hun dagelijks leven beter begrijpen.

Als resultaat gingen 88,4% van de mensen akkoord dat het een lichte boost in hun geluk heeft vertegenwoordigd. Terwijl 59% er sterk van is overtuigd dat yoga aanzienlijk heeft bijgedragen aan het feit om hen beter en gelukkiger te laten voelen. En als we ons gelukkig voelen, verandert alles ook rond ons heen, 61,5% van de respondenten twijfelt niet dat yoga hun leven volledig heeft veranderd.

En het beste is dat hoe meer gevorderd de yogi's in hun praktijk zijn, hoe gelukkiger ze beweren te zijn. 51% van de mensen met een gevorderd niveau, beoordeelde hun geluk met een score van 5 op een schaal van 1 tot en met 5. En 37% beoordeelde hun geluk als een 4. Dat geeft ons een totaal van 88% van echte gelukkige yogi‘s die het al voor een lange tijd hebben gedaan.

 

Waarom verhoogt yoga geluk?

Als je al een toegewijde yoga-beoefenaar bent, dan heb je al de voordelen ervan al kunnen ontdekken. Maar als je het nog steeds moet proberen, zou je kunnen afvragen waarom dit gebeurt. Er is een relevante bevinding over de enquête waarin er een deel van wordt uitgelegd. Yogi's van alle niveaus die meer dan een keer per maand oefenen, beweren dat hun belangrijkste motivatie verschillende redenen heeft: voor het helpen genezen van een blessure, om te ontspannen, om spiritualiteit te verdiepen en ter verbetering van lichamelijke gezondheid & fitness. Dit betekent dat zodra mensen yoga voor de eerste keer proberen, ze merken dat yoga meer is dan een gewone fitness praktijk en veel andere voordelen te bieden heeft.

Omdat de praktijk zo compleet is, is het gemakkelijker voor de mensen om te denken aan yoga als een activiteit die geluk verhoogt. Maar voor een beter begrip, laten we nadenken over de drie factoren dat de Harvard studie vermeldt en vergelijk ze met de voordelen van yoga:

Kies om gelukkig te zijn met wat je ook doet

We moeten toegeven dat de resultaten van de enquête kunnen worden beïnvloed door het feit dat de respondenten meestal yoga al leuk vinden als ze het al hebben geprobeerd. Daarom, zichzelf onderdompelen in een praktijk dat zij al leuk vinden, zal hen zeker gelukkiger maken. Yoga leert je ook echter om te genieten van het huidige moment; om in het hier en nu te zijn. En wanneer yogi‘s deze filosofie naar hun dagelijkse leven brengen, wordt het gemakkelijker om te genieten van elke taak, ongeacht hoe moeilijk het kan zijn.

Versterk je relaties met de mensen die je liefhebt

Is er een sterkere relatie dan degene die je met jezelf hebt? Yoga leert ons om onszelf te aanvaarden, zonder te oordelen en met onvoorwaardelijke liefde voor ons lichaam en geest. Zodra we comfortabel in ons vel zitten, is het gemakkelijker om hechte relaties met anderen te ontwikkelen. Bovendien, is een yogales altijd een goede plek om te socialiseren en nieuwe vriendschappen op te bouwen.

Zorg voor jezelf

De voordelen dat yoga aan het lichaam brengt zijn overvloedig. Op het einde is het ook een fysieke, veeleisende praktijk die de spieren uitlijnt, de flexibiliteit verhoogt en de bloedsomloop en spijsvertering verbetert. Dat geeft je al automatisch een goed gevoel. Voeg het spirituele en relaxte deel dat de stress verwijdert daar aan toe en het is echt een activiteit die je helpt om voor jezelf te zorgen. Je financiële kant zal niet al te blij zijn met de kosten van de yogalessen, maar het goede nieuws is dat je uiteindelijk een yogadocent(e) kunt worden en geld kunt verdienen.

Zoals je kunt zien, omvat yoga de drie aspecten van geluk tot op zekere hoogte. Het is nu duidelijker waarom yogi's de neiging hebben om gelukkig te voelen dankzij hun praktijk. En daarbovenop studies bevestigen dat wij liefde boven alles moeten waarderen om gelukkig te zijn. De meest voorkomende betekenis van Namaste is "het goddelijke licht in mij eert het goddelijke licht in jou"; is er een betere uitdrukking van liefde dan dit?Dit artikel is een gastartikel van Alberto G. Güitrón van BookYogaRetreats.com. Hij is een gelukkige yogi die de grond nog steeds niet met zijn hielen kan aanraken in Downward Dog. Op een dag zal hij het kunnen en zal hij er waarschijnlijk een verhaal over schrijven om er over op te scheppen.

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.