Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Juliette over yoga vs. pilates

  • Geplaatst op
  • Door Juliette van Strongbody.nl
Juliette over yoga vs. pilates

We vinden het leuk om niet alleen zelf informatie en tips te delen over yoga, meditatie en gezondheid, maar ook liefhebbers en professionals aan het woord te laten op Superyoga.nl. Vandaag vertelt Juliette van Strongbody.nl haar verhaal over hoe ze yoga en pilates combineert in haar leven.

We vinden het leuk om niet alleen zelf informatie en tips te delen over yoga, meditatie en gezondheid, maar ook liefhebbers en professionals aan het woord te laten op Superyoga.nl. Vandaag vertelt Juliette van Strongbody.nl haar verhaal over hoe ze yoga en pilates combineert in haar leven.


Hey, ik ben Juliette, moeder van drie jong volwassen meiden en pilates trainer. Ik heb mijn pilates mat training genoten in Engeland waar ik ook een aantal jaren een pilates studio heb gehad. Sinds mijn terugkomst naar Nederland geef ik les op diverse sportscholen. In groepsverband maar ook op individuele basis.

Ik ben al ruim 20 jaar bezig met body, health & mind. Maar ik heb pas sinds kort besloten om dit met iedereen te gaan delen mede omdat ik merkte dat er een behoefte aan was. Ik ben altijd gefascineerd geweest door het samenspel van lichaam en geest. Op mijn blog www.strongbody.nl komt dit alles samen. Hier vind je pilates blogs inclusief online pilates trainingen via mijn YouTube kanaal, heerlijke plantaardige gerechten, een stukje lifestyle en blogs over persoonlijke ontwikkeling, een onderwerp wat mij uitermate boeit. In dat kader volg ik onder andere een opleiding tot life coach.

 

Waarom doe je zowel yoga als pilates?

Veertien jaar geleden was ik van mijn derde dochter bevallen. Mijn tweede dochter was net een jaar daarvoor geboren, dus na 2 jaar zwangerschap wilde ik graag weer aandacht aan mijn lijf besteden. Ik had toentertijd een personal trainer in de sportschool, maar na mijn introductie met pilates merkte ik dat ik daar meer baat bij had. Toen besloot ik pilates trainer te worden. Na mijn opleiding in Londen begon ik een klein studiootje in Engeland totdat ik weer terug verhuisde naar Nederland. De link met yoga kwam eigenlijk vrij natuurlijk. Ik ben een vrij spiritueel persoon en niet in zweverige zin, maar ik geloof dat er veel meer is dan we zien. Ik zag dat er veel overeenkomsten waren; in het tempo van bewegen, in de soort oefeningen, maar vooral in het lichaamsbewustzijn.

Ik vind yoga heerlijk: een stukje mindfulness, rust in je hoofd en je blijft langer in bepaalde posities. pilates is wat dynamischer. Yoga heeft dan wel een totale ander benadering van het lichaam, maar toch komt het allemaal op hetzelfde neer: bewustzijn. Door meditatie in yoga is er ook geestelijke bewustzijn. Ik vind dat ze elkaar aanvullen. Ze zijn allebei anders maar net zusjes.

 

Welke yogastijl beoefen je?

Hatha en soms een lichte vorm van Ashtanga. Ik zou meer yoga willen doen, maar ik heb daar door het lesgeven van pilates te weinig tijd voor!

 

Hoe vaak per week doe je yoga? En pilates?

Momenteel ga ik niet standaard naar een yoga les. Ik geef zelf wel één keer in de week Poweryoga en probeer dan mee te doen met mijn leerlingen. Voor de rest heb ik het druk met pilates les geven waarin ik vaak meedoe. Eén keer in de week ga ik naar een pilates studio om daar een advanced class te doen. Thuis doe ik zodra er ruimte voor is wel een sessie pilates of yoga. Ik begin mijn ochtend altijd wel met een goede stretch. Soms een zonnegroet en soms gewoon een paar goede rekoefeningen in bed. Omdat ik zo lichaamsbewust ben speelt bewegen sowieso een grote rol in mijn leven. Of ik nu auto rij, op hakken loop of gewoon relaxed op de bank lig: ik ben continue bewust hoe mijn lichaam erop reageert.

 

Wat zijn volgens jou de voordelen van yoga? En pilates?

De voordelen van yoga vind ik mindfulness, de yoga ademhaling (die anders is dan de pilates ademhaling) en natuurlijk de heerlijke rekoefeningen. De voordelen van pilates vind ik de kracht in de core en de diepe buikspieren, maar ook de praktische benadering van het lichaam. Juist omdat ik op twee manieren naar het intelligent bewegen van het lichaam kan kijken, maakt het voor mij heel interessant.

 

Welke producten gebruik je tijdens je yoga? En pilates?

Voor yoga gebruik ik soms een riem en yoga blokken. Met pilates heb ik een heel arsenaal haha! Zoals de pilates ring, mini ball, stretchband en foam roller. Het is altijd wel een feest in mijn lessen omdat ze nooit weten welk attribuut ik nu weer tevoorschijn haal!

 

Wat zou je anderen willen adviseren op basis van jouw ervaring met yoga en pilates?

Doe beiden! Ik raad mijn leerlingen ook aan yoga te doen zodat ze op verschillende manieren naar hun eigen lichaam kunnen kijken. Ik denk dat het belangrijk is om verschillende referentiekaders te hebben en daarvan te leren. Yoga en pilates zijn twee vormen van intelligent bewegen en zo kun je meer uit je lijf halen dan je voor mogelijk heb gehouden.

 

Door het gebruik van de website ga ik akkoord met de cookies die nodig zijn om de website ervaring te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.