• Winkelmandje
€0,00
0

Je lichaam ontgiften en gifvrij houden

  • Geplaatst op
Je lichaam ontgiften en gifvrij houden

Het leven van vandaag de dag kent oneindige luxe, ten opzichte van 10 jaar geleden enorm veel technologische ontwikkelingen. Hoe beïnvloedt deze ontwikkeling de gezondheid van je lichaam en hoe kun je hiermee omgaan?

Het leven van vandaag de dag kent oneindige luxe, ten opzichte van 10 jaar geleden enorm veel technologische ontwikkelingen en ontelbare mogelijkheden om te doen wat je wilt en hoe je wilt. Hiermee gepaard gaat een sterke ontwikkeling van technologie en verschillende industrieën zoals de voedingsindustrie en de farmaceutische industrie.


De mogelijke gevolgen

Een van de resultaten van al deze ontwikkelingen is de dagelijkse blootstelling van ons lichaam aan giftige chemische stoffen waardoor ons lichaam steeds vaker te maken krijgt met gevaarlijke invloeden van buitenaf. De gifstoffen vestigen zich in je cellen, zachte weefsels, spieren en verstoren je immuunsysteem met als resultaat dat het lichaam van binnen langzaam aan wordt aangetast. De meeste gifstoffen zien, proeven en voelen we niet en daarmee vormen deze stoffen een zeer groot gevaar voor onze gezondheid. Je komt er pas na jaren achter dat je lichaam aangetast is wat zich kan uiten in chronische ziekten, auto-immuunaandoeningen of allergieën. etc. Een paar voorbeelden van mogelijke gevolgen van een opstapeling van gifstoffen in je lijf:

  • Neurologische aandoeningen zoals Alzheimer, Parkinson, depressie en schizofrenie
  • Kanker
  • Voedselintolerantie (allergieën)
  • Vermoeidheid
  • Hoofdpijn
  • Overgewicht
  • Auto-immuunziekten

Het mensenlijk lichaam heeft balans nodig in een tijd dat de invloeden van buitenaf toenemen. Gelukkig is ons lichaam sterk genoeg om een draai te vinden tussen alle ontwikkelingen, maar dat kan niet zonder verandering van gewoonten.


De gevaren

Ieder jaar worden er 1.000 nieuwe chemische stoffen ontwikkeld en geproduceerd! Meer dan 10.000 verschillende chemische stoffen worden toegevoegd aan het voedselproces waardoor je er uiteindelijk veel in je lichaam krijgt via voeding of indirect door voeding uit bijvoorbeeld drinkwater door een vervuilde bodem. Veel chemische stoffen die worden gebruikt tijdens productieprocessen eindigen in de lucht, de grond, ons drinkwater of de zee en oceaan en dus in de vis die we eten.

Veel voorkomende bronnen van gifstoffen:

  • Lucht
  • Water
  • Voeding
  • Drugs en stimulerende middelen (zoals tabak)
  • Schoonmaakmiddelen en verzorgingsproducten
  • Stress en negatieve emoties

Manieren om gifstoffen te voorkomen of bestrijden

Je ontkomt er niet aan dat er giftige stoffen in je lichaam binnendringen. Ook al zou je in het wild leven, je eigen eten vinden en vangen en geen elektronische apparaten hebben, dan nog komt je lichaam in aanraking met giftige stoffen via de lucht en het water. Je bent zelf prima in staat om je lichaam te ontgiften en te beschermen tegen gifstoffen. Houd rekening met de volgende dingen:

  • Gezond eten (zowel voorkomen als bestrijden)
    • Schrap bewerkt voedsel
    • Voldoende gefilterd water drinken
    • Schrap geraffineerde suikers
    • Koop biologische voeding en vermijd schadelijke pesticiden en chemische stoffen
    • Koop biologisch vlees en vis dat hormoonvrij is en niet gekweekt maar wild is
    • Voeg gefermenteerd voedsel toe aan je dieet wat goed is voor je darmen en immuunsysteem
    • Eet voldoende zeegroenten, deze werken zeer ontgiftend
    • Vermijd chemische E-nummers
  • Gebruik biologische verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen
  • Verminder stress door stress goed te verwerken en niet op te hopen
  • Zorg op een veilige manier voor voldoende blootstelling aan de zon voor vitamine D
  • Vermijd indien mogelijk het gebruik van medicijnen

Tijdens het ontgiften van je lichaam zal je merken dat je je emotioneler voelt, meer hoofdpijn en andere kwaaltjes hebt en veel vaker moe bent dan normaal. Dit gebeurt bij iedereen en is een logisch gevolg van het in beweging brengen van de gifstoffen in je lichaam. Nadat ze je lichaam grotendeels verlaten hebben, voel je je beter dan ooit tevoren.


De gevaarlijke gifstoffen:

Er bestaan duizenden gevaarlijke gifstoffen, maar een aantal (groepen) komt veelvuldig voor in ons dagelijkse leven en kunnen we zelf voortaan weigeren om ons lichaam in te komen. Voordat je dit kunt doen, is het belangrijk om te weten welke gifstoffen dit zijn en hoe je ze binnenkrijgt.

  • Pesticiden: komen voor in meer dan 50% van alle voeding. Door lokale biologische voeding te kopen, vermijd je gevaarlijke chemische pesticiden
  • Schimmels: komen voor in verontreinigde gebouwen en worden aangewoekerd door het veelvuldig consumeren van lage kwaliteit tarwe, mais en door het veelvuldig consumeren van alcohol
  • Ftalaten: deze chemische stof dient om een langere levensduur te geven aan parfum en zacht plastic. Ze komen veel voor in plastic verpakkingen van voeding. Koop bij voorkeur voeding en drinken uit glazen of papieren verpakkingen
  • VOS (vluchtige organische stoffen): deze chemische stoffen komen voor in drinkwater, verf, verzorgingsproducten zoals deodorant en schoonmaakmiddelen. Ze komen voornamelijk voor in de lucht en specifiek in binnenlucht door de grotere aanwezigheid van schadelijke producten in binnenruimten
  • Asbest: komt voor in isolatiemateriaal dat veel gebruikt werd tussen 1950 en 1970. Als het materiaal oud wordt, wordt het zeer giftig. Komt voor in vloeren, wanden en leidingen
  • Zware metalen: de schadelijkste en meest voorkomende zware metalen zijn arseen, kwik, lood, cadmium en aluminium en hechten zich aan zachte weefsels in ons lichaam. De metalen komen voor in drinkwater, bepaalde vissoorten, vaccinaties, pesticiden, bouwmaterialen en vullingen bij de tandarts
  • Chloroform: deze giftige stof ontstaat als chloor met water wordt gemengd en wordt op grote industriële schaal gebruikt om andere chemische stoffen te maken. Uiteindelijk belandt chloroform in ons drinkwater, de lucht en ook in onze voeding
  • Chloor: dit zwaar giftige gas is de meest voorkomende giftige stof. Het komt veelvuldig voor in schoonmaakmiddelen, drinkwater en de lucht in industriële gebieden
  • Vrije radicalen: deze ‘gif’stoffen komen vrij bij oxidatie in het lichaam en veroorzaken verslechtering van de cellen en zorgen daarmee voor veroudering van ons lichaam. Vrije radicalen kunnen worden bestreden door veel antioxidanten te consumeren (rood, geel en oranje voedsel) en door veel te bewegen en minder grote hoeveelheden voedsel te consumeren
  • Mycotoxinen: door de basisvoedingsmiddelen tarwe, gerst, mais, suiker en koffiebonen veelvuldig te consumeren, ontstaat een vergrote kans om veel mycotoxinen binnen te krijgen. Ook antibiotica is een bron van besmetting van het lichaam met mycotoxinen
  • Blijvende organische verontreinigende stoffen:
    • Dioxines: dit is een chemisch bijproduct dat tijdens verbrandingsprocessen ontstaat van o.a. herbiciden, het bleken van papier, verbranding van huishoudelijk afval, hout, steenkool en olie
    • PCB’s (polychloorbifenylen): deze schadelijke stoffen werden vroeger veel gebruikt voor o.a. koelsystemen en als weekmaker in plastic en is al een lange tijd verboden. Het komt nog veel voor in de natuur en neemt maar langzaam af

Belangrijke ontgiftende voeding

Om in balans te blijven, is het belangrijk om voldoende gezonde voeding te consumeren waardoor de gifstoffen kunnen worden afgevoerd en je organen kunnen worden versterkt om zich te wapenen tegen toekomstige gifstoffen die je lichaam binnendringen. Bepaalde voedingsmiddelen zijn extreem effectief gebleken in het ontgiften van je lichaam. Voeg de volgende voedingsmiddelen toe aan je basisvoeding en zorg dat je ze regelmatig binnenkrijgt:

  • Knoflook: in knoflook bevinden zich zwavelhoudende stoffen die de leverenzymen activeren die verantwoordelijk zijn voor het wegwerken van gifstoffen
  • Grapefruit: bevat vitamine C, antioxidanten, stoffen die de leverenzymen activeren én flavonoïden die de lever helpen vet te verbranden in plaats van op te slaan
  • Avocado: beschermt de lever en boost de leverfunctie ter bescherming tegen gifstoffen
  • Walnoten: bevatten aminozuren en omega-3 vetzuren om de lever te beschermen tegen ammoniak.
  • Kurkuma: herstelt beschadigde levercellen en stimuleert de aanmaak van gal, verkleint vergrote levervaten en stimuleert de galblaas, een lichaamszuiverend orgaan
  • Groene groenten: neutraliseren zware metalen en pesticiden in ons lichaam
  • Groene thee: zit vol met plantaardige antioxidanten die de lever helpen met het verbranden van vet en stimuleert de leverfunctie
  • Andere ontgiftende voedingsmiddelen:
    • Gefermenteerde groenten
    • Ananas
    • Broccoli
    • Citroen
    • Chlorella
    • Spirulina
  • Kool

Ben jij je ervan bewust welke gifstoffen je lichaam binnendringen? Met bovenstaande informatie en tips kun je iedere dag verandering brengen in het aantal chemische indringers in je lichaam waar je uiteindelijk heel veel baat bij hebt op de lange termijn. Door je lichaam te beschermen tegen gifstoffen, verklein je de kans op ziekten en allerlei aandoeningen. Het is het niet waard om ons lichaam te vergeten te koesteren!